Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

След Румъния сладкарници "Неделя" навлиза в Австрия и Унгария

1 коментар
След Румъния сладкарници  "Неделя" навлиза в Австрия и Унгария

След откриването на пет сладкарници "Неделя" в румънската столица Букурещ българска верига планира да отвори свои обекти в Австрия и Унгария, съобщиха от дружеството.

Така компанията става първата българска фирма в хранителната индустрия със своя верига зад граница, използвайки оригиналното си българско име.

"Неделя" навлиза в северната ни съседка през ноември 2015 г. с обект в Baneasa Shopping City, водещ мол в Букурещ. Много скоро той е последван от 4 нови сладкарници в други румънски молове и търговски центрове.

В следващите 12 месеца семейната фирма си поставя за цел да открие 16 нови обекта в Румъния.

Сладкарниците "Неделя" на север от Дунав запазват оригиналното си наименование и са на самообслужване. Зад граница за компанията работят 40 души. Мениджърският състав е смесен - румънци и българи.

От сладкарници "Неделя" посочват, че вече 10 на сто от произвежданите торти се продават в Румъния. Асортиментът е същият както в България, а любимата на румънците торта е "Шоколадов еклер".

В момента фирмата работи над нов стил в интериорите си. Обектите в Румъния се изпълняват в него, а скоро може да бъде видян и в няколко от софийските обекти.

Предстои веригата да се разшири на още няколко пазара от Централна и Източна Европа. Следващата стъпка най-вероятно ще бъде Виена, посочват от компанията.

Историята на сладкарници "Неделя" започва на 1-ви април 1993 г., когато Радослава и Георги Минчеви отварят малка сладкарница на площад "Баба Неделя" в центъра на София.

Първоначално в заведението работят трима души, а семейство Минчеви сами произвеждат тортите и посрещат първите си клиенти.

И до днес предприемчивото семейство вярва, че ръчната изработка, висококачествените продукти и пресните торти са причините за успеха на "Неделя".

Двадесет и четири години по-късно има над 30 сладкарници "Неделя" в осем български града - София, Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Русе, Стара Загора и Хасково. За компанията работят над 300 служители.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Quo
    #1

    Преди десет години кремът в тортите Неделя имаше съвсем друг, по-добър вкус. Разликата е колкото от маргарин до масло или пък от растителна сметана до животинска такава.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.