Ти си това, което четеш

Цецка Цачева – прероден ирландец, препускащ на кон край океана

12:32 | 04 октомври 2016 | 9 коментара

Из репортаж на в. "Труд" от 31 юли 2011 г. за Цецка Цачева в качеството й на първата жена председател на Народното събрание, избрана след като ГЕРБ за пръв път печели властта през лятото на 2009 г.:

"....Самопризнанието на Цачева , че всъщност е пъстър и шарен по душа човек, звучи направо невероятно предвид металното спокойствие, с което ръководи депутатите в пленарната зала. За две години дори и старите кучета – парламентаристи с по няколко мандата зад гърба си, не успяха да я извадят извън релси. “Всичко е въпрос на тренинг”, скромно обяснява Цецка Цачева. Откровена е обаче, че й е доста тясно в рамките, в които сега й се налага да живее.

“Като момиче много се увличах от идеите за прераждане. Тогава моя позната изчисли, че в предишен живот съм била мъж – ирландец, водач, и съм препускала на кон по крайбрежието на океана. Ако това е вярно, сега си плащам за тоя живот на воля”, шегува се председателката на 41-вото НС. “В парламента действително се владее перфектно, но ние вкъщи редовно си го отнасяме”, включва се с усмивка съпругът на Цецка Цачева.

Ако трябва с една дума да се опише каква е жена му, когато е ядосана, тази дума е “пожар”, категоричен е арх. Данговски.

Хубавото й качество обаче е, че не е злопаметна и бързо й минава, допълва той. (...)
Напрежението и нервите, събрани от работния ден, шефката на парламента най-често тушира на пътеката за бягане, инсталирана точно до огромната плазма. “Така, докато гледам новините, почти не усещам физическото натоварване”, казва Цецка Цачева".

Още по темата
Още от България

Чие изказване описва най-добре показния арест на кметицата на "Младост"?