Ти си това, което четеш

В близки отношения сме с арабския свят, на всеки ъгъл има дюнер

14:48 | 25 януари 2011 | 1 коментар
България разчита на балансираната си външна политика и добрите отношения с арабския свят, за да се предпази от терористични актове, подобни на този в Русия. Така премиерът Бойко Борисов успокои българските журналисти, придружаващи го при посещението му в Токио, по повод терористичния атентат на летище Домодедово в Москва.

“Ние разчитаме на балансираната ни външна политика – с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България, на всеки ъгъл има дюнер“, заяви Борисов.

До момента няма информация кой стои зад терористичната атака на руското летище.

“Надяваме се в това отношение да го отчитат хората, които взимат тези решения за подобни актове. Когато те ги взимат централизирано, се наблюдава и поведението на дадени държави. Затова считам, че България води много добра балансирана и партньорска политика”, заяви премиерът.

Попитан дали у нас са предприети засилени мерки на летищата след атентата, Борисов заяви, че “държави, където службите им са в пъти по-силни от нашите, им се случва това и те не могат да предотвратят нищо“. “Нима мислите, че руските или американските служби не са били в активен режим, или Великобритания или Швеция, но знаете какво стана”, посочи Борисов.

“Потресен съм от това, което се прави. Терорът е убийствен. С една дума – мъка за всички“, каза Борисов. "Недопустимо е в ХХІ век така да се решават каквито и да е конфликти”, добави той.

“Тези терористични актове не подминават никоя държава – дали е Русия, дали е Швеция, дали е Америка, дали е Великобритания. В това отношение просто е непрогнозируемо на кого може да му се случи”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Още по темата
Още от България

Идеята на премиера до всяка дупка да стои полицай или чиновник е...