Ти си това, което четеш

Вежди Рашидов към кинопродуцент: "Мите, ела бе, да... мама му"

18:29 | 25 юни 2012 | 38 коментара

Министърът на културата си осигури ново присъствие в публичното пространство с откровена псувня в залата на министерството и в присъствието на гости - екипът на турски сериал, който ще се снима у нас.

 

Заради живописната реплика, записана от всички камери и микрофони на присъстващите в залата медии, от "Атака" поискаха оставката на министъра. Към искането се прибавя и аргументът, Рашидов говорил с гостите на турски, като преди това пояснил, "Малко на турски ще говоря, и аз знам чужди езици".

 

После за общата снимка с гостите и с българските кинотворци, които ще помагат в работата по сериала, министърът вика към Димитър Митовски: "Мите, Митовски, къде си бе? Ела бе, да ... мама му".

 

В отговор на възмущението, изразено от "Атака", от Министерството на културата разпространиха "пояснение".

 

"В началото на неофициалната среща с турски и български кинотворци в петък, 22 юни 2012 г., министър Вежди Рашидов поздрави първо на български език всички участници, след това приветства с „Добре дошли” на турски език гостите от Турция. Това беше израз на уважение и приятелство към турските кинодейци".

 

От министерството посочват, че на срещата са присъствали видната преводачка от турски език Вера Самарджиева, която е била поканена от Министерството на културата специално за да превежда по време на цялото събитие.

 

"Що се отнася до твърденията на Волен Сидеров и Десислав Чуколов за нецензурен език от страна на Вежди Рашидов, фактите не потвърждават това, затова окачествяваме думите на двамата депутати като клевета”, подчертават от ведомството.

Още от България