Ти си това, което четеш

Задържаният за взривения банкомат в Сапарева баня вече е обвиняем

34-годишният Господин Динев е сочен като шофьор на тримата бегълци
14:38 | 10 ноември 2017 | 1 коментар

Издирваните Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов. Снимка: МВР

Прокуратурата повдигна обвинение на 34-годишния Господин Динев, задържан от полицията преди ден по време на зрелищната акция по издирването на обирджиите, взривили банкомат в Сапарева баня.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност като помагач при кражбата на черния джип, с който заподозрените успяха да избегнат полицейската блокада край пернишкото село Боснек и да се укрият в гората. При преследването им бе заловен само Динев, а тримата му съучастници избягаха.

Разследващите уточняват, че единственият засега обвияем по случая е шофирал джипа, с който четиримата първо бяха опитали да се отправят към Благоевград, но в крайна сметка изоставиха возилото в дере край Боснек и избягаха пеша. При обира на банкомата в Сапарева баня те са успели да задигнат 9000 лева. Динев е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

Междувременно продължава издирването на другите трима заподозрени – Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов. Жандармерията продължава да претърсва района на Перник и в петък.

"Извършват се процесуално-следствени действия на територията на няколко области, Перник и Кюстендил. Издирват се три лица. Едно е задържано", обобщи шефът на кюстендилската полиция Елиан Стамболийски пред БНР.

За последните няколко месеца само в София бяха взривени общо 7 банкомата, от които бяха откраднати близо 300 000 лева. Тези случаи зачестиха особено през последния месец и половина, когато в София бяха разбити цели пет кешови устройства. Последния случай бе от сряда сутринта, когато от банкомат бяха задигнати около 60 000 лева.

Още от България

Трябва ли правителството да разреши строителството на втора "кабинка" в Банско?