Изпълнителният директор на Агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов обяви в понеделник пред бТВ, че иска нарушенията в кухните на заведенията за обществено хранене да се криминализират.
Предложихме промяна в Наказателния кодекс, за да може да се криминализира това деяние. Да сервираш лоша храна е като да предлагаш дрога на клиента, това е изключително опасно и мисля, че има воля за промени, заяви Войнов.
Агенцията по безопасност на храните извършва пререгистрация на заведенията. Заради различни нарушения на 16 000 заведения е отказана пререгистрация, а други 30 000 заведения са били пререгистрирани.
За честна и независима журналистика
Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.
6 коментара
Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.
Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.
Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg
Прочетете нашите правила за участие във форумите.
За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.
Колко мъка има по този свят, боже!!
Ти неси върши работата,та криминализиране.Ами да вземем да криминализираме и несвършване на задълженията.Спираме магистралите и почваме строеж на пандели.
И какво? За плюнка в супата в затвора ли ще се влиза?
Из заведенията на България все още се продават наливни алкохоли с неясен произход. Лично на мен ми се случи съвсем наскоро в ресторант да не могат да ми предложат друг, освен наливен концентрат! Направо не можех да повярвам на очите си! Сакаш бе 1981 г. в кварталното кръчме, където бай Не знам си кой продава домашняркатаси необезпокоявано!