Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Бивши шефове във Военна полиция отиват на съд за подслушване

0 коментара

Военноокръжната прокуратура в София внесе в Софийския военен съд обвинителен акт срещу бившия началник на сектор в Служба "Военна полиция” към Министерство на отбраната майор Красен Фенеров и срещу бившия директор "Военна полиция” бригаден генерал Милко Чулев.

Красен Фенеров беше задържан на 11 ноември 2010 г. при операция на ДАНС по обвинение, че противозаконно е монтирал в стаята на заместник-директора на службата полк. Борислав Сертов подслушвателни устройства и ги е използвал. При направения обиск в дома му бяха открити незаконно притежавани взривни вещества и боеприпаси.

Бригаден генерал Милко Чулев е обвинен за извършено длъжностно престъпление, от което са настъпили тежки вредни последици, свързани с грубо нарушаване на основни права и интереси на институции, граждани и юридически лица, за противозаконно използване на специални разузнавателни средства и за това, че съзнателно е допуснал, негов подчинен, противозаконно да прилага СРС.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.