Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов към кюстендилци: Като дойдат избори, мислете

Премиерът барабар с кабинета дойде на "Кюстендилска пролет" и събра града на площада

89 коментара
Снимка: БГНЕС

Стотици кюстендилци напълниха в сряда градския площад, за да зърнат хората от правителството и да чуят напътствията на премиера Бойко Борисов. За първи път в Кюстендил се проведе изнесено заседание на кабинета. Такова нещо не се бе случвало в града дори и по Живково време – всички министри барабар с министър-председателя да дойдат, коментираха местните.

Официалният повод за присъствието на целия кабинет е днешният празник на града “Кюстендилска пролет”, който се чества още от социалистическо време. Неофициалният – предстоящите избори на 13 май, на които ще се избира нов общински съвет, след като изборът на предишния бе касиран от съда. Частичните избори ще са своеобразен тест за ГЕРБ, защото партията на Борисов няма силна подкрепа в областния град. Причината е, че в местното ръководство на ГЕРБ има хора със спорна репутация, според жителите на града.

Политическият лидер Борисов обаче беше добре приет от хората в сряда. Площадът беше препълнен, а десетки се опитваха да докоснат премиера.

"Със свито сърце гледам един прекрасен град, за каквото и да го попитам кмета, той казва - това го взе единият, това другият, третият и вижте в какво състояние е градът. Горе-долу, същото след тези 20 г. представлява и държавата, затова трябва много усилия да се положат, за да тръгнем бавно напред", каза премиерът Борисов пред насъбралите се хора след като беше отслужен молебен за здраве.

"Днес е празник, затова целият кабинет сме дошли тук, за да се опитаме - казармите, едно по едно, тези неща, които могат да се върнат на града, където можем и ние да помогнем, с общи усилия с кмета да го направим един хубав град”, продължи Борисов.

“Да беше само Кюстендил, лесно, но то навсякъде е така...Ако не са давани тези милиарди, за какви ли не проекти - един милиард за Цанков камък, 1.4 милиарда за "Белене". Представете си, ако за вашия град и подобни са давани по 100 милиона как щяха да изглеждат. Затова като дойдат избори, мислете - кой какво е направил. Де сте живи и здрави", завърши словото си премиерът.

Изборите за нов общински съвет са на 13 май

Изборите за нов 37-местен общински съвет са на 13 май. До тях се стигна, след като съдът касира резултатите от местния вот на 26 октомври 2011 г. заради множество нарушения. Най-грубото беше нарушението в секционната избирателна комисия в село Коняво. Председателят ѝ Петър Тошев от БСП се беше разпоредил да не се вписват данните от личните карти на хората и ЕГН с мотива, че хората в селото се познавали.

Местните избори в Кюстендил на 26 октомври за кмет бяха спечелени още на първия тур от Петър Паунов. Неговата коалиция “Кюстендил”, в която влизат десни партии взе и най-много места 13 в 37-членния общинския съвет. Останалите бяха разпределени между ГЕРБ – 9, БСП – 8, РЗС – 2, Лидер – 2, Инициатива “Кюстендил – Осогово” - 2 и Синята коалиция – 1.

След касирането на вота през януари се върна старият общински съвет от 2007 г. В него коалицията на Паунов и БСП имат по 8 съветника, а управляващата партия ГЕРБ е представена от 6 съветника. Останалите места са на местни коалиции и инициативни комитети.

ГЕРБ и БСП обаче влязоха в коалиция и саботираха дейността на кмета Паунов.

Заради натиска на местната структура на ГЕРБ и.д. областният управител Даниела Годинова подаде оставка. Тя каза, че била карана да подписва незаконосъобразни решения срещу кмета на Кюстендил Петър Паунов от местните гербери.

Така в началото на март премиерът Борисов назначи за областен управител бившия футболист Владислав Стойков, с когото ритаха заедно във “Витоша Бистрица”. Кариерата на 37-годишния Стойков тръгва от местния “Велбъжд” и минава през ЦСКА и “Левски”, преди да се върне отново в родния Кюстендил.

Днес Стойков, който е известен в града с прякора Лито, беше плътно до Борисов и охотно му показваше града. За разлика от други местни гербери, Лито се радва на подкрепата на съгражданите си. Не се е чувало името му да е забърквано в скандали и далавери.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

89 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #89

    Тотално не сте прав!Много добре знаят защо са на тези постове.Само,че Вие и други като Вас упорствате,че трябвало и да управляват!

  2. Анонимен
    #88

    Айде стига се плювали бе, вие ако сте на негово място как бихте постъпили бе платени клакьори отдолу /най-вероятно е един/ с този вифаджия с грамотичка от ФБР "за заслуги" бетер Юда, то на Цв.Цв. и това му множко. Бил е шофьор подчовекът в ДС. Целият ГЕРБ е напълнен отдолу - догоре с кадри на Цв.Цв. избирани от Румен Петков и Иван Драшков - ТОВА Е ИСТИНАТА!

  3. Анонимен
    #87

    До 85: Освен това безбожие, виждал ли сте Премиер да подвиква от прозорец на свой министър да се яви на заседание.

  4. Анонимен
    #86

    70: Поздравявам хора като Вас, които признават, че са се заблудили.Само не разбирам какво ново и добро видяхте в ГЕРБ.Те не само са против гласуването в интернет, а и лишиха хиляди хора да гласуват, защото ги бяха поставили в някакви забранителни списъци.

  5. Анонимен
    #85

    Не бях виждал досега премиер на държава, като лъже да се кръсти и вика "Да пукна ако лъжа".

  6. Анонимен
    #84

    Мислете много, кюстендилци. Ако пак гласувате за недоразумението Борисов, няма да ви простим!

  7. Realist
    #83

    От все сърце се присъединявам към апела на г-н. Борисов към кюстендилци (и го отправям към всички останали избиратели):

    "Затова като дойдат избори, мислете - кой какво е направил."


    Мислете, мама му стара! Мислете!...Спомняйте си! Кой поръча да не закачат Мишо Бирата? Кой заповяда да оставят на мира болното митничарче от аерогарата, за да ходи да рита в работно време, кой сутрин заявява едно, на обяд обратното, а вечер трето, кой събира министрите и шефовете на агенции по крайпътни заведения,

  8. Жана д`Арк
    #82

    Ганий, поздрави за невероятната ти, направо пословична, упоритост:))) http://www.youtube.com/watch?v=stRWtrmXkHo

  9. Анонимен
    #81

    точно така - когато дойдат изборите, мислете! долу герб!

  10. Анонимен
    #80

    към №70

    Не ми е ясно хора, които декларират, че са живели в чужбина и то дълго(15 години)как могат не само да гласуват, но и да агитират за избор на неграмотни представители на подземния свят да оглавят държавното управление. Нямам обяснение. Моля да ми кажете само къде в нормалния свят се избират неграмотни пожарникари, спортисти, менте юристи да управляват държавата. Това е само в нашата мила Родина. Така народът избра малоумния Кобург(доведен от мафията с невъзможни обещания, в които народът

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.