Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов поръча заместник-министрите да не подават оставки

"Станишев управляваше като "индианеца" на Доган, сега не иска да е на тръстиката“

118 коментара
Сн. БГНЕС

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова министрите от кабинета да не принуждават своите заместници да напускат преди формирането на служебен кабинет.

"Предполагам, че никой от вас няма да остане министър, но ако зам.-министрите желаят да останат и, разбира се, ги поканят, нека да останат. Иначе да са готови и те с оставките, както и областните управители", заяви Борисов в началото на правителственото заседание в петък.

Опозицията обяви, че настоява зам.-министрите и областните управители също да напуснат с назначаването на служебния кабинет. Темата е чувствителна, тъй като президента Росен Плевнелиев би бил улеснен в преценката си за смяна на политическите фигури в държавната администрация, ако те доброволно напуснат постовете си. Освен това БСП са на мнение, че има схема на вътрешния министър в оставка за изборни машинации, които да станат чрез областните управители и шефове на полицията.

Заседанието на кабинета в оставка бе отложено два поредни дни поради престоя на Борисов в болница заради високо кръвно.

И в началото на това заседание той използва присъствието на камери в залата, за да направи традиционното си седмично "обръщение" към нацията.

Премиерът в оставка увери, че по никакъв начин не се меси на президента във формирането на служебно правителство.

Единственият ми ангажимент е да не караме хората, които сме назначили, насила да напускат, каза той.

Явно на Станишев не му се иска да е на тръстиката

Според него опозицията предлага формула на скрито и дистанционно управление. Станишев ни предлага нова форма на управление - "партийните лидери да стоят в някакъв съвет горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви марионетки да играят ролята на премиери и министри".

"Иначе аз веднага мога да отговаря – следващият премиер на ГЕРБ ще бъде моята секретарка и тя просто ще ми се обажда да ме пита какво да се направи. Това отговорно ли е, което предлага Станишев?! Това го направи преди няколко години Ахмед Доган и си управляваше Тройната коалиция. Тогава Станишев беше сред изпълнителите. Доган и царят го правеха, той беше индианецът долу. Явно сега не му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант - партийните лидери само да са лидери, а излъчват някой, който да го бият с камъни за непопулярните реформи и мерки и така да се съхраняват", коментира Борисов изявлението на Станишев, че ако БСП спечели изборите, той няма да е премиер.

"Никой не е казал, че ще ни изберат, нито мен, нито него, нито който и да е, така че откъде накъде…?! Но, за да му отговоря, защото това е дезертьорство, че и ние можем да работим по този начин, само че не аз, а секретарката ще бъде. Тя е много по-тиха, много по-разбрана, ще изслушва всички и просто само ще пита. Просто това е несериозно. Нали политическата отговорност във всяка една държава, излъчват лидерите си, те участват в предизборна кампания", продълж темата Борисов и добавя: "Господ разполага със здравето на хората, а народът - с това кой трябва да управлява, така че ние направихме това, което можахме. Нека хората да съдят за делата и за едните и за другите“.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

118 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #118

    Борисов е история.Жалко,че го търпяхме 4 години,а не го изритахме рано-рано. Герберастите са невменяеми прасета.

  2. Анонимен
    #117

    ЦЪРВУЛ ОТ БАНКЯ! Цецо Катъра с 6-те апартамента... Фидоска манекена... Цецка Плашилото... Красимир Неадекватния... Роско Плевела.... Делянчо Мекия... Лили Свинята ... Симеон Красавеца... и другите боклуци МАРШ от кораба на Хитър Петър. Ходете си и не се връщайте във властта-некадърници

  3. Анонимен
    #116

    Борисов и мъж!Това са две коренноположни понятия.Не-това е мижитурката на България,един плъх и предател.Всичко е в чужди ръце.В България няма нищо.Храним властта и паразитите цигани.Докога... Да ги насметем на изборите.Напред в АТАКА и това е!

  4. Анонимен
    #115

    ГЕРБ-некадърниците на България.Хванати от кол и въже и във властта.Надминаха тройната коалиция по крадене.Крадливи гербери,вън и от България.А може би в затворите на България.Да живее България-родината на партия АТАКА!ДА ГИ СМАЖЕМ НА ИЗБОРИТЕ! АТАКА-ПОБЕДА!

  5. Анонимен
    #114

    Оставката е един голям театър, подценява се интелигентността на българите. Видяха, че работата не отива на добре и напуснаха веднага кораба, за да подготвят следващия. Щом започна да им пада чувствително рейтинга, преди да се срине тотално, намериха повод да излезнат от властта.

  6. Анонимен
    #113

    Всеки друг, но не Борисов ! Всяка друга партия, но не ГЕРБ ! По-тъпо, по-некомпетентно, по-корумпирано правителство България не е имала от времената на хан Аспарух !

  7. Анонимен
    #112

    Поредните идиотщини и пак с бабаитски език.Верно много прост човек.Тоя сам си вярва, че е умен, полезен и незаменим.Клиничен случай.Парадоксът е в това, че "матряла" от който се оплакваше в навечерието на последните избори, може отново да му помогне при тези.Идиотите не са свършили, но доста намаляха.

  8. Анонимен
    #111

    Стоичков може да е бил голям футболист, но като човек е пълен боклук! По душа е кумоноид и вероятно ще каже, че успехите му се дължат на "ранътъ" и Партията! Комунистическо племе!

  9. Анонимен
    #110

    108-ми: ако става въпрос за мрънкане и оправдания, то Станишев само може да диша прахта на Банкянския гений. А "присъдата" на избирателите ще я има, бъди сигурен. Едва ли обаче Борисов ще я приеме като мъж. Просто защото не е.

  10. Анонимен
    #109

    Преди малко Стоичков при Сашо Диков каза приблизително, че Бойко подал оставка, защото не искал да гледа окървавени улици. Питам аз - кое ми гарантира, че тези лумпени, които провокират полицията не са изпратени от Цветанов и Борисов???? Толкова ли са честни и почтени двамата, че не може да бъде допуснато?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.