Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

БСП внесе мораториум върху строежите по Черноморието

8 коментара
БСП внесе мораториум върху строежите по Черноморието

Парламентарната група на БСП е внесла в парламента проекторешение за налагане на мораториум върху всички разпоредителни сделки и строителни дейности в имоти на територията на крайбрежни плажни ивици.

 

Това съобщи в четвъртък на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на Коалиция за България и на БСП Сергей Станишев.

 

Предлага се мораториумът да обхваща Иракли, Карадере, Камчийски пясъци - Шкорпиловци, Дуранкулашкото езеро – Света Ана, Крапец, Шабленското езеро, "Корал", Аркутино, "Дюни" и Маслен нос, брега и плажовете между "Перла" и резервата "Ропотамо", Белите скали, Боата, Ялата, Калиакра, Ракитник и Лиман.


От левицата настояват още МОСВ да обяви тези плажове за защитена територия - национален парк "Българско Черноморие".

 

Лидерът на БСП Сергей Станишев Станишев посочи, че в проекторешението ясно са записани задълженията за изработване на специализирани карти на Черноморското крайбрежие. Също така се предлага регионалното министерство да се задължи да предприеме мерки за създаване на регистър на имоти - частна или публична държавна собственост, разположени на разстояние до 2 км от брега, добави той.

Депутатът Димчо Михалевски обясни, че мораториумът ще действа докато се изработи и приеме националният парк "Българско Черноморие".

 

По този начин Коалиция за България поде инициативата на групата в защита на Черноморието, която организира и два протеста в София и страната, които събраха хиляди хора.

 

Повод за недоволството стана поредното строителство по девствените плажове в страната.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

8 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #8

    Това е мръсен комунярски популизъм- но ГЕРБ трябва наистина да приемат такъв мораториум,защото ще им бръкнат на комунягите до диафрагмата!

  2. Анонимен
    #7

    Пълна подигравка. В БСПарски стил отлагане на проблема докато се уталожат нещата. Тук във Варна кмета налага такива строителни мораториуми за всяка година. След това строиш, ама си по-сговорчив щот може да има и друг мораториум.

  3. Анонимен
    #6

    Е гати наглеците. Докато бяха на власт правиха заменки и ляха бетон по брега, сега когато на всички ни писна от тази простотия и надигнахме глас решиха да внасят мораториуми. По-голяма чума от комунистите няма на света.

  4. Анонимен
    #5

    Аре без политика а? Че вие сте тея които направиха всичко това и осраха навсякъде. Как не ви е срам ???

  5. Анонимен
    #4

    така е, болшинството хотелски мегаполиси са техни. и ако не дай Боже един ден дойдат пак на власт (което уви никак не е невъзможно), ще вдигнат мораториума за да достроят и унищожат и последните остатъци от природа у нас, заедно с лумпените от банско например...

  6. Анонимен
    #3

    след като при управлението на БСП 2005-2009 г. цялото Черноморие беше застроено сега могат да си внасят колкото си искат мораториуми...

  7. Анонимен
    #2

    Пълна забрана!! Само така. Сега идва времето на тия дето са пазарували на 4-5 линия

  8. Анонимен
    #1

    Червената наглост край няма! Га ядоха - не мораторстваха. Сетила се Мара, пардон - Моника, да се побара...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.