Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Вотът на етнически турци – 71% за Калфин, 29% за Плевнелиев

Около 61% от ромите са дали гласа си за Калфин, 39% за Плевнелиев

17 коментара

Около 71% от избирателите, които са се определили като етнически турци, са гласували за Ивайло Калфин, а 29% за Росен Плевнелиев, според данни на МБМД от екзит пола на балотажа. При ромите положението е подобно – 61% от тях са гласували за Калфин, а 39% за Плевнелиев. При българите резултатът е 60% на 40% в полза на кандидата на ГЕРБ.

Според данни на агенция "Алфа Рисърч" електоратът на ДПС не е излязъл да гласува масово на втория тур на вота "2 в 1", проведен тази неделя. Гласували са близо 290 хиляди избиратели на ДПС, макар че очакванията са били за около 350 хиляди.

На 30 октомври в Кърджалийско, където е бастионът на Доган, избирателната активност беше едва 26%, много по-ниска в сравнение с първия тур.

През целия ден кметове на ДПС приканваха хората да гласуват, но активността не се повиши чувствително. Едва половината от гласувалите за президент на първия тур отидоха до урните. На много места пред изборните секции беше пусто.

Официалното обяснение е липсата на интрига в тези избори след спечелване на общинските още на първи тур.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

17 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #17

    Доган към кандидат-кмет: Предадеш ли ме, ще те обеся!Понеделник, 17 Октомври 2011A A- ▲ Ахмед Доган
    Лидерът на ДПС Ахмед Доган заплаши публично да обеси кандидата си за кмет на Доспат, ако той го предаде.

    “Ако има предателство, ще те обеся, да знаеш. Бактън от такива, издигаме ги, стимулираме ги и в един момент си мислят, че всичко им се полага, пише в. Труд. На никого нищо не му се полага! Всичко се постига с борба, пълна мобилизация, ясна програма и ясни отговорности!” Дословно тия думи изрече

  2. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #16
  3. Анонимен
    #15

    До No13 Турците в България не са малцинство бе глупак, прочети хартата на малцинствата от ООН. България не притежава земя, откъсната от съседни държави за да се нарече някое население тук "малцинство". Що се касае до "турците" тези плебеи с промити мозъци гласуват само и единствено когато Корана ги задължи, тоест Доган - ходжа - електорат (шпана).

  4. Анонимен
    #14

    Не ми пука дали Плевнелиев и Попова са турци, цигани, българи, марсианци или джедаи; важното е да работят за БЪЛГАРИЯ и за ЦЕЛИЯ НАРОД! (Това по повод идиотските изказвания на Ламбо; вижда се кой и с каква политическа ориентация подклажда етническа омраза у нас).

  5. Анонимен
    #13

    Турците също са хора, не ги подценявайте . Даже една голяма част от тях са по-трудолюбиви и по-човечни от нас българите . Нищо чудно, че по-голямата част от турското малцинство в България не е гласувало , то вижда , то не е сляпо . Колкото до обидните коментари за турците ( ако някой турчин чете това ), би трябвало да е на ясно, че това са групички от хейтърчета, на които им е платено да хейтят.

  6. Анонимен
    #12

    BAZIKATOR

    Другарите Ламбо, аудиоавтомобилистът и др. отговорни другари е време да приемат резултатите на демократичния процес такива, каквито са: народът на България не желае БКП/БСП да има достъп до никой от главните лостове на държавната власт през следващите две години! И трябва да се примирят, че дори турскоезичните ни съграждани повече не желаят да излизат по команда и под строй, за да обслужват догано-станишево-първановата клика. В България демократичният процес допуска гражданите ако желаят,

  7. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #11
  8. Анонимен
    #10

    Доган си изигра добре картите - ГЕРБ и ДПС са в негласна коалиция! За пореден път - евала на Доган! Но е драматично за БГ!

  9. Анонимен
    #9

    Ясно се вижда кой е в комбина с Доган !

  10. Анонимен
    #8

    Съсел, дай на Ахмедчо цунка!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.