Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Втора ефективна присъда за депутат от ДПС

Митхат Табаков ще лежи 4 години за взет подкуп от 10 хил. лв., реши СГС

15 коментара
Митхат Табаков. Сн. БГНЕС

Депутатът от ДПС и бивш кмет на Дулово Митхат Табаков бе осъден в петък от Софийския градски съд (СГС) на 4 години затвор.

Той бе признат за виновен по обвинението, че през 2004 г. е взел подкуп от 10 хил. лв. от бившия управител на ВиК в Силистра Петко Горбанов, за да подпише договор по обществена поръчка за реновация на водопроводната мрежа.

Магистратите осъдиха Табаков да плати 5 хил. лв., да възстанови на държавата целия подкуп от 10 хил. лв. и да покрие съдебните разноски от хиляда лева.

Табаков няма да може за срок от пет години да заема постове в местното самоуправление и да се разпорежда с държавно и общинско имущество. Решението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

В края на миналата година Табаков бе осъден на първа инстанция на 5 години затвор заедно с бившия си заместник в Дулово Алтан Чаушев за злоупотреби с общинско имущество.

След като чу присъдата си депутатът се оплака, че за пореден път е станал жертва на "поръчковата прокуратура". По повод основното доказателства срещу него - разписка за преведени от Горбанов 10 000 лева по личната му сметка, Табаков каза, че за пръв път видял документа по време на разследването. Наистина получил парите, но те не били подкуп.

Като причина Горбанов да свидетелства срещу него, активистът на ДПС посочи факта, че партията му не го запазила на шефския пост във ВиК - Силистра, след като спечелила изборите през 2005 г.

Табаков е подсъдим по още едно дело - за документна измама в особено големи размери с колегата си от ДПС Гюнай Сефер. Този казус обаче все още не е разгледан на първа инстанция.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

15 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #15

    ograbiha DIRJAVATA i sega se kriyat zat DIRJAVATA stavayki deputat dolni kratsi

  2. Анонимен
    #14

    4god.sa malko te ograbiha milioni ot obj.Dulovo

  3. В и К
    #13
  4. Коментарът е изтрит в на от автора.
    #12
  5. Анонимен
    #11

    Като му гледам физиономията на снимката, излъчва само почтеност и сериозност, а не е на някой мазен далавераджия и рушветчия

  6. Анонимен
    #10

    Кръговрата в природата повелява: ДПС излязоха от затвора, взеха властта, загубиха властта, пак влизат в затвора, после пак ще излязат от там...

  7. Анонимен
    #9

    Явно е бушонче, макар и много по-големи суми да е отмъквал през мандата си кога ще бъдат осъдени истинските крадци - по милиони с различни врътки: продажба на "БТК", на ел.централи, на енергота...даване на концесии почти без пари...и не на последно място-врътката с дълга на Миленчо! Иначе този бивш кмет що пара е профукал по казина...Но си е дребна рибка-едвам ца-ца сред косатки.

  8. Анонимен
    #8

    До него трябва да застанат и изслушат три пъти по големи присъди стефан петрооооф,дето беше изследовател и от амет доганоглуу беше нузначен въф Висшия Судебен Съвет,който назначаваше магистрати в полза на организираните престъпници и румко атанасов-агента на КГБ,който в името на псевдоДемокрацията беше навремето назначен за правоъгален Пуркорор на габърчето на Булгария-Силиврия.Ора,хора "граждане",у картофите и в царевицата раждане,Вие разбрахте ли за на какво иде реч или само тези-горе-памазаните.хьшс

  9. Анонимен
    #7

    Ген. Аугусто Пиночет: Номер 5, ти защитаваш ли го тоя , дето отмъкнал 10 хиляди лева подкуп? Защо ни даваш други за пример? На другите ще им дойде реда също. То винаги пърженето в тигана започва от малките риби и най-накрая се привършва с големите. За тях трябва повече време, повече масло и по-горещ котлон! Най-важното е някой да извади тигана , да налее маслото и да включи котлона, а рибката няма как да не се опържи като има доста гладни, както е случая в България. Не бой се. На всичко ще му дойде реда. При нас във Вашингтон има едни големи папки, събирани от 10 ноември 1989 до сега. Там пише всичко. Добре, че бе пазвантинът на Бой Тошо да ни ги предаде. Поради това стана премиер.

  10. Анонимен
    #6

    На шайката разбойници от бившата Тройна коалиия бавно, но сигурно идва редът! Те имат "гениални" майстори от почти всички направления като философа Доган, който лапна над милион елава като консултант-геолог за Цанков камък и също бил знаел много за физиката на водорода, повече от академика от БАН Александър Попов според самият академик. Който е крал, пак ще краде стига да има възможност! За това е от изключителна важност да има силна, ефективна полиция и съд радващ се на народното доверие!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.