Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

ГЕРБ с поредна политическа агитация сред деца

Пловдивски депутат от ГЕРБ: Ако могат, нека го правят навсякъде

31 коментара
ГЕРБ с поредна политическа агитация сред деца

Управляващата партия ГЕРБ продължава да води политическа агитация сред деца, независимо, че няколко подобни случая досега доведоха до шумни скандали, последвани от партийни наказания и разграничение от страна на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Този път сигналът е за организирано тържество в градинката пред детска градина “Надежда” в Пловдив. На рекламния постер под наслов “Довиждане, лятна ваканция” под логото на ПП ГЕРБ, организаторите обещават “детско парти с много забавни игри, изненади, подаръци и лакомства”, съобщи сайтът “За честни избори”.

Депутатът Стефан Дедев: Да се правят такива тържества навсякъде

Пловдивският народен избраник от ГЕРБ Стефан Дедев не вижда нищо обезпокоително в случая. “Това е нещо съвсем нормално, районната ни структура в Пловдив непрекъснато организира различни мероприятия – сред пенсионери, младежи, студенти и деца. Целта ни не е да агитираме, а да разбираме техните проблеми и да ги решаваме”, коментира той пред Mediapool.

По думите на Дедев и детското парти не е имало “никаква политическа цел”. Ставало дума за “проблемна градинка”, където имало много замърсяване, а хората си извеждали домашните любимци там и от ГЕРБ искали да решат проблема с място за игра да децата.

“Освен това местната структура е организирала това с общинската администрация и общинските ни съветници в града, така че сами разбирате, че няма нищо тревожно в това тържество”, допълни Дедев. И уточни, че организацията не била нищо грандиозно, а напротив “двама-трима аниматори забавлявали децата”.

“Децата ни се нуждаят от по-добри условия затова го направихме и ето, че пак случат се преекспонира. Аз даже бих се застъпил да се правят такива тържества навсякъде”, допълни народният представител от ГЕРБ.

Партийното лого - мистериозно на плаката

От щаба на управляващите в Пловдив съобщиха, че по време на цялото мероприятие "не е имало нито една политическа агитация". "Не сме раздавали материали, а само бели и сини балони", допълниха от местната структура на партията.

Те твърдят, че мероприятието се е провело заради многото млади майки, членове на ГЕРБ, които държали да бъде организиран празник за първия учебен ден на децата им.

Организаторите обаче заявиха, че нямат представа как е попаднало логото на партията на рекламния постер.

С тази партийна пропаганда управляващата партия за пореден път наруши Закона за закрила на детето.

Преди пет месеца се разгоря сериозен скандал около междуучилищно състезание в Пещера под патронажа на депутата от ГЕРБ Красимира Симеонова. Регламентът на играта изискваше от учениците да отговарят на исторически и логически въпроси, като, събирайки всички верни отговори, те трябваше да изпишат "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.

"Срам ме е от тази депутатка. Никога ГЕРБ не е правил такива неща", коментира тогава премиерът Борисов, след което Изпълнителната комисия на партията махна Симеонова от всички партийни и парламентарни постове, които тя заемаше към момента.

Самата Симеонова “си изми ръцете”, като прехвърли отговорността върху младежката структура на ГЕРБ в Пещера, която била организирала състезанието. “Целта ни беше да извадим децата от кръчмите и заведенията”, аргументирала се тя. А впоследствие изрази дълбокото си огорчение, че “нито един отбор не успя да събере цялото изречение”.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

31 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #31

    Обикновени мръсници.

  2. Анонимен
    #30

    От 1000 км. си личат платените старшини на ГРОБ. Както и да се нас.ерат техните мутри, те все едни и същи, неподкрепени с доказателства неща си повтарят, ние сме най-добрите, много сме постигнали, и т.н. И понеже никой не им се връзва вече, започнаха пропаганда и сред децата. Абе не разбрахте ли, че на тези избори получавате жълт картон, а на следващите червен и никой вече няма да си спочня за вас.

  3. Анонимен
    #29

    Заслужава си децата да ходят.Все пак това е партията, която даде толкова много на България...

  4. Анонимен
    #28

    Няма лошо в това, че Герб увеличава обсега си сред обществото, това е партията на народа.

  5. Дядо
    #27
  6. Дядо
    #26

    Не съм чел какво са писали други участници тук, по-долу, но дали има някой слелчага да твърди все още, че тези, гербаджиите, не са уж добре предрешени, добре маскирани комунисти?

  7. Анонимен
    #25

    Хубави закони, но няма кой да ги спазва. Още повече, че се нарушават от държавни служители. Много тежко се пише на такава държава...

  8. Анонимен
    #24

    ЗАКОН ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО Закрила срещу насилие Чл. 11. (4) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.

  9. Анонимен
    #23

    Толкова е брутално, че дори и платените клакьори по-долу не си вярват.

  10. Анонимен
    #22

    Колко смешни ставате с тъпите си догатки за агитация при децата не е истина... Просто ГЕРБ отново изпъква пред другите партии

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.