Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Говорител на МВР нарече "селски глупак" варненец, снимал спящи полицаи

203 коментара
Говорител на МВР нарече "селски глупак" варненец, снимал спящи полицаи

Варненецът Боян Боозов бе привикан да дава обяснения в местното Второ РПУ,  защото е снимал спящи полицаи в патрулка по време на дежурство, а после бе наречен "селски глупак" и "самотен хулиган" от говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева. Пред Mediapool Боозов първо съобщи, че три седмици, след като е снимал спящите полицаи (на 2 юли тази година), е бил накаран от полицай да пише обяснения на тема "Какво Ви накара да направите тази снимка?”. Боозов е спазил разпореждането и обяснил.

След разшумяването на случая говорителката на варненска полиция направи потресаващо изказване по негов адрес. Във вторник тя обясни пред бТВ, че Боозов е бил викан многократно в районното заради "престъпления, които е извършил”. Пенчева определи поведението му като "хулиганско, а не като на човек, който очаква държавата да се отнася към него като към всеки спазващ законите”.

"Според мен, той е много самотен и очевидно иска да предизвиква някакво внимание. Аз не виждам нещо специално към него от страна на полицията”, продължи Пенчева.

Тя обясни, че Боозов е пуснал жалба до директора на варненската полиция и най-вероятно ще бъде извършена проверка по случая. "Но първоначалното мнение на директора, без да се е запознал в подробности със случая беше, че няма как полицаите да бъдат наказвани затова, че си вършат работата по Закона за МВР”, обясни Пенчева, хвърляйки светлина върху начина, по който в МВР си съставят мнение за нещата без да са се запознали.

Калинка Пенчева добави, че "няма как проверката да не бъде справедлива”, тъй като се извършва от комисия, а не от един човек. В този дух говорителката в МВР добави, че "лицето Максимов (презимето на Боозов) не е толкова велико, че да се занимаваме с него. Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави”.

Според нея Максимов решил да си отмъсти на един от полицаите. Не става ясно след какво точно разследване тя е установила това и дали ще му бъде повдигнато обвинение за отмъщение. Калинка Пенчева допълни, че полицаят се отзовал на сигнал на съседи, които твърдели, че Максимов ги бие. Така с цел отмъщение Максимов започнал да "следи” униформения. "И върви след него и като вижда, че патрулката е спряла и те си почиват вътре, решава, че е ударил "бингото”, завърши говорителката.

Снимката на Боозов е от 2 юли тази година на паркинг пред блок на ул. "Джеймс Баучер". Впоследствие снимката предизвика значителен медиен интерес и бе показана от телевизии, вестници и електронни издания. От снимката се вижда, че в колата има трима полицаи, двама на предните седалки и един отзад. И тримата спят.

По този повод от пресслужбата на областната дирекция на полицията във Варна заявиха още на другия ден, че инструкцията за патрулната дейност позволява на полицаите да правят 30-минутна почивка на всеки 12 часа и те могат да използват това време, както намерят за добре.

Варненецът обаче не желае да приключи темата. Той е подал заявление за достъп до информация до вътрешния министър и иска отговор на редица въпроси с цел да уточни правата на униформените служители на МВР да си поспиват на работа. Най-интересният въпрос е дали инструкцията за патрулиране дава отговор на въпроса кой би трябвало да събужда полицаите, ако заспят по време на дежурство. Другият уточняващ въпрос е дали е разрешено в спящо състояние да са и тримата полицаи в патрулката.

Боян Боозов пита още дали полицаите са се отклонили от маршрутната си карта, за да спрат и подремнат, както и дали им е наложено наказание. Варненецът се интересува и на какво основание му е искано обяснение за снимката и дали е трябвало да получи призовка.

Най-абстрактният въпрос на Боозов е: "Имало ли е терористичен акт срещу полицаите, така че те да са били приспани?".

"Трябваше да подходя по друг начин към ситуацията. Навярно е трябвало да ги завия нещо, да не настинат, ако им е хладно. Или ако е имало някоя муха, да я разкарам така, да не им разваля рахатлъка“, коментира варненецът.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

203 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #203
  2. Анонимен
    #202

    Грухчо е уволнен а на полицаите ще им купват пижамки за на пред ,боже пази Българите защото няма кой да ги пази!

  3. Анонимен
    #201

    крайно време е полицията да разбере, че е създадена да бъде в услуга на народа, а не народа е създаден да бъде в услуга на полицията!!!

  4. Анонимен
    #200

    Калинкина работа - да би подобаващо говорила, не би уволнение видяла

  5. Анонимен
    #199

    Полицията винаги спи,дори и когато са будни

  6. Анонимен
    #198

    Изберете ги пак на другите избори и чакайте родната полиция да ви пази. Такова е държанието на "Премиера", и затова тоя глиган си позволява да се прави на мутра!!!!

  7. Анонимен
    #197

    тази видяхте ли я на клипа прилича на диво прасе ако я видя в гората и я гони кучето ще стрелям

  8. Анонимен
    #196

    Поредната червена точка за Цветанов и Кабинета Борисов.Защо служителката,говорителката на МВР все още е на работа???Нещо се чу,че била много близка с Бойко-разбойко.Ситурно ще я повишът в службата ,за тези топли и не толкова обидни думи.

  9. Анонимен
    #195

    Така наречената говорителка още ли е на работа? Ако е,да ни е честито новото отечественофронтовско правителство!!!!!!!!!!!

  10. Анонимен
    #194

    Боже, какви ограничени работят в МВР!Застанала пред цяла България и обижда момчето.С какво право? Дали има някакво селско образование?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.