Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Григор Димитров влезе в историята с класиране на финала в Бризбейн

16 коментара
Григор Димитров влезе в историята с класиране на финала в Бризбейн

Григор Димитров влезе в историята на българския тенис, след като стана първият ни тенисист, който се класира на турнир от календара на ATP. Големият успех бе подпечатан с победа срещу Маркос Багдатис (Кипър) с 6:3, 5:7, 7:6 (5) на турнира в австралийския град Бризбейн с награден фонд 436 630 долара.

Българинът за пръв път в кариерата си преминава полуфиналната фаза на надпревара от подобен ранг. Това е втора негова победа над Багдатис в третия мач помежду им. Двамата изиграха истински трилър, продължил 2 часа и 35 минути, но накрая българинът победи.

С победата си Димитров заслужи 150 точки за ранглистата и 41 500 долара от наградния фонд. Ако спечели титлата, българинът ще вземе общо 250 точки и със сигурност ще намери място в топ 40 на най-добрите тенисисти в света.

Срещата започна добре за българина, който спечели първите три гейма, в които даде само две точки на своя съперник и веднъж проби сервиса му. Димитров бе на път да спечели и четвъртия гейм, като стигна три пъти до равенство 40:40 и веднъж имаше и точка за пробив, но не успя да се възползва и резултатът стана 3:1.

Следващият гейм се оказа ключов за първия сет. Тенисистите пет пъти стигаха до равенство, а на два пъти Григор трябваше да спасява точки за пробив, но все пак се справи и успя да спечели подаването си, за да доведе нещата до 4:1 в своя полза. В крайна сметка българинът спечели сета с 6:3.

Вторият сет стартира много добре за Багдатис, който спечели първия гейм на нула. Григор обаче веднага отвърна на удара и набързо изравни резултата. В третия гейм българинът стигна и до пробив след двойна грешка на кипъреца. Още в следващия гейм обаче Багдатис си взе това, което даде на Димитров и върна пробира за 2:2.

В следващите пет гейма и двамата тенисисти бяха безупречни при своите подавания и набързо доведоха нещата до 6:5 в полза на Багдатис. В 12-я гейм за сета обаче Димитров се оказа в сложна си ситуация да спасява три точки за пробив, върна две, но при третата Багдатис спечели сета.

В решителния трети сет тенисистите успяха да се опазят от пробиви и така се стигна до 6:6 и тайбрек. Димитров успя да реализира пробив при подаването на Багдатис още в самото началото на тайбрека, но той бе върнат и резултатът бе изравнен при 4:4 точки. При 6:5 българинът получи мачбол и успя да достигне до победата.

На финала Димитров ще срещне най-голямата британска звезда в тениса – Анди Мъри.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

16 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #16

    14 Научи първо български ,селяко а после се опитвай да яздиш посредствените постижения на българаците!! Но първо иди да издоиш козата,селтак!

  2. Анонимен
    #15

    Гришо е велик и тепърва ще ги мачка яко!!!

  3. Анонимен
    #14

    N:5 е един от сърбанските роми, които се представят за българи и плюят по българските успехи Провокатор - помияр

  4. Анонимен
    #13

    Браво Гришо!!! Мачкай наред! За колегите писачи от форума подчертавам, че Григор е достоен млад Българин, който се труди яко за да постигне тези високи резултати в спорта. Много от вас едва ли ще го разберат, но карай:)

  5. Анонимен
    #12

    Ей простотия и злоба селска!намери да намеси ГЕРБ и тия смешници от СДС в тази чисто спортна статия! Сестрите Малееви бяха винаги на първите страници през комунизма когато биеха значи ли това че са комунистки.Аз разбира се никога няма да изтърся подобна простотия защото ги уважавам и тях за това което са направили за България.

  6. n.n.
    #11

    Радвам се за грищо и му пожелавам успех във финала. А колкото до № 9 - малка поправка: по времето, когато Юлия Берберян бе депутат, Мануела отдавна бе прекратила състезателната си дейност (вече имаше три деца), катерина - също, за Магдалена не съм сигурна, но преди това тя тренираше при съпруга на мануела. Отново към Гришо - може би действително е "посредствен", но дай Боже всекиму да печели турнири и да е в първата петдесятка...

  7. Анонимен
    #10

    посредственоста на 5 явно му е създала тежки комплекси. Не е лошо да отиде на психоаналитик вместо да пише глупости по форумите.

  8. Анонимен
    #9

    №6,8 не сте прави.Навремето Мануела Малеева, която дълги години беше №3 в световната ранглиста, не само стигаше до финал на подобни турнири, но и многократно ги печелеше.А сестри Малееви бяха в първата десятка, на световната ранг листа продължително време.
    Само,че нашите продажни медии им обръщаха внимание толкова, колкото на всеки друг чуждестранен тенисист от техния ранг.Нашите медии не ги долюбваха заради майка им, която беше тяхна треньорка и по същото време беше депутат в Народното събрание

  9. Анонимен
    #8

    Абе №5,личи си,че си типичен бьлгарин-злобар.В началото на Новата година сме,поне сега признай,че някой друг бьлгарин е постигнал нещо голямо.

  10. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #7

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.