Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Движение България на гражданите": В избирателните списъци има милион "мъртви души"

22 коментара

От "Движение България на гражданите" са открили над 950 000 души "мъртви души" в избирателните списъци, съобщи в неделя Христо Ангеличин, ръководител на групата "Изборно законодателство" към Националния съвет на "Движение България на гражданите".

По думите на Ангеличин сметката е била направена лесно, като са били взети данните от МРРБ за хората в избирателните списъци и са били сравнени с данните от последното преброяване в България.

"Мъртви души" са не хора, които са физически мъртви, а хора, които, най-вероятно защото не са в България, но така или иначе не гласуват", обясни Калин Томов.

Ангеличин даде пример с община Казанлък, в която по думите му се е оказало, че "мъртвите души" са над 8 010 души. Всеки лесно може да направи сметката, като отиде на сайта на съответната община и види колко е дълъг списъкът на хората, които имат право да гласуват. След това може да влезе в сайта на НСИ и да види за съответната община колко души показва преброяването, посочи Ангеличин.

По думите му за община Казанлък те са били близо 63 000 души, като, ако сметнем, че всички те са живи и здрави до днес от 2011 г..  и сметнем, че всички са над 18 г., в избирателните списъци излиза че има 71 000 души.

Христо Ангеличин даде подобен пример и с община Дупница, в която по думите му се получава разлика от над 7 000 души, което, изчислено към хората с право на глас, е над 22 процента.

Ангеличин каза, че се затвърждава усещането, че предстоящият референдум ще бъде "един фарс" и повтори позицията на "Движение България на гражданите" за бойкот на допитването. По думите му референдумът е генерална репетиция за предстоящите избори..

Според Калин Томов, организационен секретар на "Движение България на гражданите", ГЕРБ не искат да решат изборните проблеми, а създават изкуствени проблеми, които после да намерят някакво изкуствено решение, с което да си осигурят възможност за манипулация на изборите.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

22 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #22

    Бе тия нямат ли с какво да се занимават, че са тръгнали да си търсят излишна работа ?! На изборите са важни реалните гласове, а не "мъртвите души" !

  2. Анонимен
    #21

    Факт е, че прекалено много години си мълчим. Не искаме да изразим мнението си, не желаем да защитаваме правата и интересите си. С подобно безхаберие нима очакваме нещо добро да ни се случи? Демокрацията е начин човек свободно да изрази мнението си и съзнателно да се бори за по-доброто си бъдеще. Това се постига освен с гласуване и с обществена активност.

  3. Анонимен
    #20

    Николай Василиевич Гоголь е написал "Мьортвие Душьи"/Нямам руски букви,иначе щях да напиша правилно заглавието на романа/за съвременна България.Само че в ролята на главния герой се е въплътил познатият нам генерал Бойко Борисов.

  4. Анонимен
    #19

    И аз съм убедена, че филиалът на БКП, наречен ГЕРБ, е в един отбор с по-явното БКП - БСП. Давай, Меги, бой по червените бандити ГЕРБ-БСП!

  5. Анонимен
    #18

    Шапка им свалям на България на гражданите за това, че се опълчиха на Коалиция ДС - ГЕРБ/БСП!

  6. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #17
  7. Анонимен
    #16

    Мъртва душица №1 е, разбира се, Меги Кунева! Затуй и толкоз разбира от мъртви душици я...

  8. Анонимен
    #15

    До овена №14 - това, че ти си направен вече гражданин хич не ти личи. Май ще трябва и ти да гласуваш...

  9. Анонимен
    #14

    Изборите няма да бъдат фарс, само ако всички гласуват за овцата Доли Кунева!!! Гласувайте граждани, не я жалете. А вие, селяни, гласувайте и вие за Мегленчето, като спечели изборите и вас ще ви направи граждани!

  10. Анонимен
    #13

    Бай Ганьо прави избори. Рапоня само го копира. http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2013/01/13/1983236_bai_ganyo_pravi_izbori_ot_aleko_konstantinov/

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.