Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

ДСБ поиска оставката на кабинета ”Орешарски”

Петър Москов: ГЕРБ отгледаха този ”Франкенщайн” Делян Пеевски

117 коментара
ДСБ поиска оставката на кабинета ”Орешарски”

ДСБ поиска в събота оставката на правителство с аргумента, че изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е арогантен знак за превземането на българската държава и институции от мафията.

Дясната партия посочва, че арогантният знак е бил правилно разчетен от хората като обявяване на война от мафията на гражданите.

"Вчера видяхме, че в България има гражданско общество. Има десетки хиляди, които са готови да излязат на протест не с материални искания, а зад голяма кауза - отделянето на държавата от мафията, възстановяването на правовата държава в България", каза претендентът за лидер на ДСБ Радан Кънев, който взе участие в петъчния протест пред сградата на Министерския съвет.

Преди това ДСБ излязоха с призив към своите членове и симпатизанти да вземат участие в демонстрациите. Според Кънев най-малката цел на протестите може бъде оставката на Пламен Орешарски, който е поел лична отговорност за избора на Пеевски и сега с оставката си трябва да поеме своята лична отговорност.

”Пеевски не може да бъде председател на ДАНС, защото това е възмутително, това е обида, това е ченгеджийски шамар, на който цивилната част на обществото трябва да отвърне с шамар", допълни заместник-председателят на ДСБ в оставка Петър Москов.

Той обясни още, че ГЕРБ не може да бъде част от това гражданските протести, защото през последните четири години са ”отгледали този Франкенщайн".

По думите му бившите управляващи са основната причина медийната, финансова и икономическа корпорация около Цветан Василев, чийто представител е Делян Пеевски, в момента да бъде в състояние да сваля правителства.

"Ние не видяхме покаяние и личен жест на извинение от ръководството на ГЕРБ в тази връзка, че са създали този Франкенщайн, който в момента управлява България с или без тяхна подкрепа", каза Москов.

Евродепутатът Светослав Малинов коментира, че има два пътя за свалянето на новия шеф на ДАНС. Първите е през Конституционния съд заради нарушени принципи на правовата държава, който е продължителен и тежък, а вторият е през натиска на европейските институции и НАТО.

ДСБ ще инициира срещи с посланиците на страните от ЕС и представителите на НАТО в България, за да представят всички свои аргументи срещу Делян Пеевски.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

117 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #117
  2. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #116
  3. Анонимен
    #115

    Ако ДСБ съществуваше, това искане би имало основание. Но ДСБ не съществува. Подобно искане е в интерес единствено на ГЕРБ, които са антипод на дясното. Преди да поиска каквото и да било, истинската десница да вземе да се възстанови. Останалото са празни мисли на едни празни хора.

  4. Анонимен
    #114

    какво беше това ДСБ? Че нещо не се сещам!

  5. Анонимен
    #113

    какво беше това ДСБ? Че нещо не се сещам!

  6. Анонимен
    #112

    Какво беше това ДСБ? Че нещо не се сещам!

  7. Анонимен
    #111

    Хей, най-после. Дочакахме ви да се завърнете при хората. Не бързайте с нови избори, обаче! Хората и партийте не са готови за това!

  8. Анонимен
    #110

    Господа от ДСБ, позицията ви е правилна, но си размърдайте малко мозъците. Тая работа не се върши така - 3 минути пресконференция, на която казваме, че искаме оставка. Сигурно можехте да измислите нещо по-добро..., но продължавайте - на прав път сте.

  9. Анонимен
    #109

    Трябва ли огледален образ на Костов да оглави ДСБ, трябва ли пак да слушаме трудноразбираеми абстракции от неговото копие Кънев?!

  10. Анонимен
    #108

    BLUE: сидеров в ролята на акушерка на отрочето-делянчо на любовния акт между станишев и доган-отврат

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

Участвам