Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

ДСБ призова главният прокурор да поиска имунитета на Сидеров за антидържавно поведение

30 коментара

ДСБ призова главният прокурор Сотир Цацаров да поиска снемане на депутатския имунитет на Волен Сидеров за хулиганско поведение, заплашващо обществения ред и сигурността на държавата. Това пише в разпространена до медиите позиция на ръководството на дясната партия, изпратена до президента Росен Плевнелиев, до председателя на парламента Михаил Миков и до главния прокурор Сотир Цацаров.

"В четвъртък лидерът на "Атака" блокира Орловия мост, а после нахлу в сградата на Българската национална телевизия (БНТ). Изявлението на Сидеров, "че след като не може да бъде въведен ред в държавата, партията ще го въведе чрез граждански ред, което включва и арести на провокатори" е опит за насилствено завземане на държавната власт и пряко нарушава чл. 11, ал. 4 от Конституцията", се казва в позицията на ДСБ.

"Свидетели на последователни действия на "Атака", които нарушават принципите на политически плурализъм и демокрация. С изявите си партията разпалва вражда и провокира към насилие над личността, като пряко нарушава чл. 39, ал. 2 от Конституцията", пише в документа.

От партията са обезпокоени и от решението на 42-то Народно събрание да задуши извънпарламентарната опозиция чрез спиране на държавната субсидия на партиите, които не са прескочили бариерата от 4%. Тази седмица в парламентарната правна комисия на първо четене бяха приети изменения в Закона за политическите партии, сред които е и исканото от "Атака" отпадане на подпомагането на невлезлите в парламента партии.

ДСБ смята, че тези промени са плод на страха на Волен Сидеров от разпад на подкрепата за неговата партия и отливането на поддръжниците ѝ към други политически субекти.

"Това решение бетонира сегашното статукво, което много от българските граждани припознават като представителство на мафията и олигархията и определят като нелегитимно", посочват от ДСБ и добавят, че промяната обрича над половината от българските граждани да останат трайно непредставени в парламента.

"Това решение е опит за задушаване на извънпарламентарната опозиция в стила на БКП след 1944 г. Резултатът от това ще бъде трайно дестабилизиране на държавата, удар по легитимността на институциите и нарушаване на крехките демократични принципи в страната ни", завършва позицията на ДСБ.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

30 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Единствените които упражняват правото на всеки демократично мислещ и културен граждан на ЕС и изразяват своето собствено мнение са протестиращите! Наричайте ги както си искате, но факт е че старите номера вече не минават!

  2. Анонимен
    #29

    Много правилно от страна на ДСБ .На този развилнял се шут Сидеров му е нужен един добър урок.По отношение на президента Росен Плевнелиев - дори и да е имал вземане -даване с офшорки това е било преди да стане президент и ако не е незаконно значи няма проблем ; по отношение на Иван Костов - ако някой си мисли че е извършил престъпление - да сезира прокуратурата и да видим.Но това няма да реши основните проблеми на България.НУЖНА Е ЕДНА ДЪЛБОКА ЛУСТРАЦИЯ - КОЯТО ДА ЗАБРАНИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ПАРТИИ - ТОВА

  3. Анонимен
    #28

    ПОМОЩ: ДСБ ДА СИ ПРЕБЕРЕ Д-Р МИХАЙЛОВ ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ!!

  4. Анонимен
    #27

    13,ти си от тези глупаци, които мислят,че вълкът може да опази стадото.Не е неоходимо да демонстрираш простотията си по форумите.Ставаш досаден.

  5. Анонимен
    #26

    25,посъветвай се да не пишеш глупости по форумите.Вашето място, на червените боклуци, е на политическото бунище, а не да разнасяте вонята си в интернет пространството.

  6. Анонимен
    #25

    Голям майтап са тия от ДСБ ! "Прокурора да му иска имунитета за антидържавно поведение" Нали уж имате елит ..юристи:) За днес извън парламетарната ДСБ с два груби гафа ! Раздкостването на А.Атанасов при Люба Кулезич( втората хич не я харесвам) но Атанасов бе тотално нокаутиран и то много пъти .То си личеше от лицето от избилата пот и тн.Сега това искане от Радан Кънев ме довършва. Остава сега и Надка да излезе с някоя безмислена приказка. То можеше да се роди няква алтернатива ...но май няма да стане. Един съвет към протестиращите. Нека протестите да продължат и да се фдиктува дневен ред на парламента. Мисля си ,че това е добрата формула поне за 3-4 месеца.

  7. Анонимен
    #24

    АБВ

    И Volksvagen от времето на плановия социалистически лагер,
    доколкото в него имаше такие извънпланови капиталистически посмешища,
    сега са с ниска пазарна стойност (доколкото ги има).

    Не е така с савецката партия Столетница, която простей и качва кила пазарна стойност, но не старейе.

    23

    До 13
    И аз когато си купих "Москвич" навремето, ми струваше 5900лв, а когато преди две години го продадох, успях да взема само 230лв! Не може да продадете стара техника и технологии на висока цена! Забравихте,

  8. Анонимен
    #23

    До 13 И аз когато си купих "Москвич" навремето, ми струваше 5900лв, а когато преди две години го продадох, успях да взема само 230лв! Не може да продадете стара техника и технологии на висока цена! Забравихте, че държавните предприятия работеха с дотации от държавата и бяхме задлъжнели на целия свят! А списък на фалиралите предприятия беше направен още от Виденов, но не му стигна смелост, за да ги ликвидира!

  9. Анонимен
    #22

    ""...позиция на ръководството на дясната партия, изпратена до президента Росен Плевнелиев, до председателя на парламента Михаил Миков и до главния прокурор Сотир Цацаров..."" Трябва и копие до съветското посолство - да си озаптят малко побеснялата сука, щото и техният авторитет пострадва, а все пак пари са дали мужиците...

  10. Анонимен
    #21

    НАЙ-СЕТНЕ СЕ НАМЕРИХА ДОСТОЙНИ ГРАЖДАНИ И ПОЛИТИЦИ, КОИТО ДА ПОИСКАТ СВАЛЯНЕ ИМУНИТЕТА НА САМОЗАБРАВИЛИЯ СЕ ПРОВОКАТОР СИДЕРОВ – ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКИЯ ОБЩЕСТВЕН ЖИВОТ И ЕМБЛЕМА ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТТА ! ПРОКУРАТУРАТА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ! ТЯ ТРЯБВАШЕ МНОГО ОТДАВНА ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ КЪМ НЕГО ЗА ОБИДИ, КЛЕВЕТИ И ЗАПЛАХИ, ЗА НАРУШЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНАТА ЕТИКА И МОРАЛ, ЗА НАСАЖДАНЕ НА ОМРАЗА, ЗА ПОДБУДИТЕЛСТВО И ЗА САМОРАЗПРАВА !

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.