Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Държавата дава още 1.8 млн. лв. за дълговете в "Бургас-Александруполис"

2 коментара

Държавата ще емитира нови 18 хиляди акции от дружеството, което участва в проекта за строеж на петролопровода "Бургас-Александруполис", независимо че излиза от международна проектна компания. Това решиха днес на заседанието си министрите.

Акциите са на стойност 1.8 млн. лв. и с тези пари ще се покрият разходи по проекта, преди България окончателно да оттегли участието си от него. В съобщението за решението обаче не се уточнява какви точно са тези разходи.

 

В началото на март финансовият министър Симеон Дянков съобщи, че България напълно е разплатила натрупаните през години борчове за вноските за дейността на проектната компания "Трансболкан Пайплайн". Вноската на страната е била 1.421 млн. евро за 2008 г. и е била платена през същата година. Вноските за 2009 и 2010 г. (4.876 млн. и 1.323 млн. евро) са били преведени през февруари 2012 г. За 2011 г. дължимото от София е било 171.5 хил. евро и те са били платени в началото на миналата година.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #2

    Хм, това ми изглежда много добра схема.... Дали да не пробвам и аз нещо от рода: смятам да правя канал през двора си. Платете ми 4млн... След това - 'абе отказвам се, но ми дължите още едни 4 млн да си зарина дупката (в бюджета)'... Медиапул - дължимото не е от 'София' както сте писали в последното си изречение. Напоследък се чува само това 'София спечели или София загуби'... Лошото е, че държавата загуби... Това са пари и от хорицата в най-забутаното и забравено от бога селце... Които са платени на белите якички в София и някои други ЕС структури...

  2. Анонимен
    #1

    Нещо Медияпул не ни го казва както трябва и не мога да го разбера.Ще я има ли тръбата в края на краищата или няма да я има.Нали уж бяхме си платили всичко и точка.Това го бе казал един министър дето според Емма се побирал в хладилник.Ако някой разбира горната статия би ли я разяснил във форума.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.