Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Държавната компания "ТЕЦ Марица изток 2" вече е собственик на футболния клуб Берое

15 коментара

Футболният клуб Берое (Стара Загора) вече е собственост на държавната компания "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД, съобщиха от пресслужбата на клуба в петък.

Всички 50 000 акции на футболния клуб, равняващи се на 100 процента от капитала му, са собственост на "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД.

Прехвърлянето на акциите става безвъзмездно под формата на дарение от досегашните им собственици СНЦ "Бизнесът за Берое" (49 999 акции) и СНЦ "Национален фенклуб Берое - Стара Загора" (1 акция).

Избран е и нов Съвет на Директорите в състав: Илко Русев, Наско Шилигарски, Боян Боев, Диляна Лейчева, Белчо Белчев, Васил Драголов и Михаил Боиндруков.

Преместено е седалището на акционерното дружество в с. Ковачево (където е седалището на ТЕЦ "Марица Изток 2") и е гласуван нов устав.

Не е ясно защо предприятието взима футболния клуб, чиято годишна издръжка е над милион лева.

"ТЕЦ Марица изток 2” е еднолично акционерно дружество, като капиталът му е собственост на Български енергиен холдинг (БЕХ).

"Новият собственик ще направи всичко необходимо футболният клуб да бъде обезпечен финансово и материално, като по този начин да се гарантира спокойствието и успешната работа на треньорския щаб и футболистите. "ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД отново заявява своята отговорност и ангажираност за развитието на спорта не само на регионално, но и на национално ниво", съобщиха от компанията.

Новината съвпадна с посещение на премиера Бойко Борисов в Стара Загора. В петък той съобщи, че осветлението на стадион "Берое" в Стара Загора ще бъде готово на 26 октомври. Той се появи пред стотици фенове на зелено-белите, които се събраха пред реставрирана Ески Джамия в Стара Загора.

Борисов получи фланелка на старозагорския отбор от Михаил Боендруков, член на Съвета на директорите на футболния клуб. Премиерът обеща на старозагорци и нов спортен комплекс с плаж.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

15 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #15

    Така правеше Бай Тошо-назначаваха спортистите и певците в "Кремиковци" и се водеха на работа.Новият "демократ"Бойко Рапона е най добрият последовател на онова време.

  2. Анонимен
    #14

    Какъв е този пореден кретенизъм на Бойко. Как така ще поддържат фугболисти с държавни пари. Ще ги назначат на синекурни длъжности. Навсякъде съкращават раздути щатове, а този човек ги увеличава. Наближават избори - покажете на самозабравилият се, че в страната има мислещи хора, а не милиционерски добитък.

  3. майкъл
    #13

    Явно се налага да го повтарям днес честичко това долу, щото като гледам анонимковците какви глупости пишат .... Скандално - мандално....но е добър факт....питайте старозагорци....всички ще Ви кажат, че одобряват сделката. Това е най-важно, местните хора да са доволни.... Местна фирма....местна власт....местни хора....щом те ще са доволни, кво значение имат некви анонимни мнения!!!!

  4. Анонимен
    #12

    Още едно доказателство за безумието в тази страна!Направо си заслужаваме да ни натирят от ЕС!И разни там държавни институции-спят дълбок сън или са будни,защото си пазят дадените им пари!Ето как уж се борим с корупционните практики!Красота,няма що!

  5. Анонимен
    #11

    ДКЕВР КЪДЕ СТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ? Кога ще реагирате най-сетне? Нали съществувате само защото има защита на потребителите от монополите? Охххх Трайков и ти недоразумение такова. Защо не се върнеш в някоя австрийска фирма? Ти ще бъдеш нашето скрито оръжие. Ние се кълнем в теб. Та ти ни разреши по държавнически да правим повече усилия в сивия сектор и с неистови усилия да се опитваме да фалираме държавата си. Тогава ще останеш в историята, като последния "икономически" министър на вече несъществуваща България. Както е казал поета "Българио, срещу тебе те работиха и ти не беше тяхната родина".

  6. Анонимен
    #10

    колко ще се качи цената на тока от Марица Изток 2?

  7. майкъл
    #9

    Скандално - мандално....но е добър факт....питайте старозагорци....всички ще Ви кажат, че одобряват сделката. Това е най-важно, местните хора да са доволни....

  8. ДИМИТЪР ШОПОВ
    #8

    ТОВА Е СКАНДАЛНО.

  9. Анонимен
    #7

    ПАК ще плащаме на ритни-топковците от джоба си.... Този път чрез сметките си. Бойко и футболната мафия нямат спирачки....

  10. Анонимен
    #6

    Боко,а кого пита?Какво ще стане с цената на тока?Заради изборите и онзи празноглавец кандидат кмета Живко ли го направи?Мафиотското правителство на ГЕРБ трябва да бъде свалено.Тези са пълни дебили и за кампанията си са готови на всичко.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

Участвам