Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Д-р Бойко Борисов гради "магистрала на духа" и е "кумир" на Де Ниро и Траволта

170 коментара
Джон Траволта и Робърт Де Ниро позират с кумира си Бойко Борисов и министър Вежди Рашидов.

Премиерът Бойко Борисов прокарва "магистрала на духа" и е "кумир" за холивудските звезди Джон Траволта и Робърт Де Ниро. Тези откровения родиха в понеделник отделно и независимо един от друг директорът на Института по системно инженерство и роботика на БАН академик Чавдар Руменин и министърът на културата Вежди Рашидов.

Рашидов сподели лични впечатления от съвместната им вечеря с гостувалите наскоро у нас Траволта и Де Ниро. Министърът, автор на репликата, че "подмазвалите се на Борисов" са успели в живота и който преди половин година предложи премиерът да бъде отличен с почетно членство в Съюза на българските художници, защото рисувал хубави картинки по време на правителствените заседания, обясни в понеделник преклонението на звездите пред шефа му.

Разказвайки пред бТВ за вечерята си с двамата актьори, Рашидов обясни присъствието на Борисов на нея с думите: "Дойде да поздрави тези велики мъже, пък и той им е кумир. Какъв е проблемът? Много готини".

Борисов намерил много общи теми с Де Ниро и Траволта, по-специално по отношение на авиацията и самолетите. Знаменитостите пък показвали снимки на децата си и от поведението им проличало колко земни и обикновени хора са дори най-големите имена в световния шоубизнес.

"Показваха си децата, бебетата... Прекрасна кухня, отпуснаха се. Бебетата си показваха. Пък бащата на Робърт де Ниро е художник и майка му е художничка и поетеса. Имахме общи теми. Зарадваха се. Това са хора, които се държаха по-обикновено от нашите обикновени хора, които имат комплекси за малоценност”.

Скулпторът Вежди Рашидов посочи, той като министър на културата нямало как да не се види с прочутите актьори в София. "Нима чакате да съм на пазара за зарзават”, попита риторично той.

Академик благодари на Борисов, че е прокарал “магистрала на духа“

В понеделник премиерът, който е пожарникар и доктор на науките със защитена дисертация на тема "Психо-физическата подготовка на оперативния състав“ във висшия институт на МВР, получи и друго високо признание. Това стана при връчването на договори за финансиране на висши училища и институти към БАН по Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси".

Директорът на института по роботика акад. Чавдар Руменин му благодари с думите: "Искам да ви каза нещо интересно, д-р Борисов. Вие днес прекарахте нова магистрала - магистралата на духа. С тези пари, които ние получаваме, ще имаме възможността да развием роботиката, системното инженерство в направление, което да е хармонизирано с европейските критерии".

Европейските средства на стойност 22 млн. лева са за развитие на дистанционните електронни форми за обучение и за подкрепа на докторантите.

Институтът по системно инженерство и роботика на БАН получи договор от 290 000 лева.

“Да ви поканя д-р Борисов, да ви поканя и вас господа министри да посетите нашия институт, да видите роботи, които са на последна генерация с поведение и с интелект“, настоя развълнувано Руменин.

По време на церемонията в хотел “Шератон“ министърът на образованието и науката Сергей Игнатов заяви, че благодарение на магистралата (не духовната, пътната – бел.ред.), Пловдивският медицински университет е сключил договор с болница в Бургас за обучение на медицински кадри.

Това провокира и коментар на самия Борисов: “На тези хора не е нужно да им обясняваш в XXI век, че като имат път, ще отидат по-бързо до някъде и ще си свършат работата там. На тия дето са в XIX век трябва да им обясняваме. Повече пари за наука, повече пари за образование, повече пари за учителите - това е в тази сфера. Имаше времена, когато им казваха да разтурят седенки“.

“В Шуменския университет, който е в отдалечен от основните магистрали регион, това е от съществено значение. Очакваме Шумен – София", заяви от своя страна ректорът на Шуменския университет професор Маргарита Георгиева.

Борисов обаче посочи близките пътища Шумен-Русе, Шумен-Силистра, Шумен-Белокопитово и допълни: “Все пак в най-голямата криза сме".

Ректорът на университета по библиотекознание проф. Стоян Денчев също използва момента, за да похвали правителството за построените пътища: “През лятото пътувах до Елхово. Аз съм родом от там и от 1973 г. пътувам, бидейки студент, на работа и т.н. изведнъж разстоянието, което изминавах за четири-четири и половина часа до Ямбол, аз изминах за 2 часа и 10 минути без да нарушавам закона. Искрено почувствах, че България е направила нещо повече".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

170 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #170

    "Искам да ви каза нещо интересно, д-р Борисов. Вие днес прекарахте нова магистрала - магистралата на духа. С тези пари, които ние получаваме, ще имаме възможността да развием роботиката, системното инженерство в направление, което да е хармонизирано с европейските критерии".- много "интересно" и още "по-умно"!

  2. Анонимен
    #169

    Изглежда, предишните двама се движат по магистралата на духа, изградена от д-р Борисов. С висока скорост.

  3. Анонимен
    #168

    А Станишев има ли такъв фотос с тези актьори? Не го уважиха те, нали? Но може би поне с Алла Пугачова се е снимал за спомен?

  4. Анонимен
    #167

    То на селянин магистрала не му требе. Стойте си в калта бе цървули!

  5. Анонимен
    #166

    Къде изчезнаха онези 8 млрд , които ' лошата ' тройна коалиция остави в хазната ?
    Това правителство ще бъде запомнено преди всичко с това, че вместо да събира данък ЛУКС, постоянно дава ' гениални ' идеи за събиране на данък КОЛИБА !
    Що се отнася до въпросните панелни блокове, не трябва ли Б.Б. да излезе и да каже кога и от кого бяха построени те ?
    Б.Б. все хвалеше др. ТЖ., а пропусна най - важното - да ни каже, че тези панелни блокове, които имат много недостатъци, са правени от неговия ' учител

  6. Анонимен
    #165

    Който гласува за Бойко Борисов, гласува парите му да отиват в банката на Цветелинка. Това ми напомня как един шотландец се напил хубаво и хвърлял пари на Главната улица.

  7. Анонимен
    #164

    Вярно ли е, че магистралата на духа ще бъде открита за Хелоун?

  8. Анонимен
    #163

    Надай се, отворко. Ще ни тегкли лабут само ако комунистическите му господари му отпуснат достатъчно кинти да купи изборите, както направихте с местните и президентските избори. Та, освен че ще ядем лабут, още чакам да чуя конкретни цифри за това какво бил виждал народът. Чакам, ама отговор не виждам. Защото отговорът може да е единствено в ущърб на престъпното ви управление. И запомни едно - като си сложиш очили на дългия нос, това не те прави по-интелигентен. Милиционера си е милиционер, мутрата си е мутра и единственото, което ви е в главите са кражби, престъпления, рекет и "лобут". Файненшъл таймс бил четял. Тъпи селяни.

  9. Анонимен
    #162

    Каквото и да си говорите тук ,Бойко ша ви тегли отново голям лaбут!

  10. Анонимен
    #161

    159, докато се правиш, че четеш Файненшъл Таймс, колегите не ти ли викат, че си хванал вестника наобратно?! Такива сте ми вие интеУегенти в партията на сикаджийските анцузи. И Бойко говори английски - даже знае "конграчулейшън" какво значи. И хайде не ми разправяй какво народа виждал - посочи ми цифри. БВП, заетост, чуждестранни инвестиции, фискален резерв, средна заплата, пенсии. Какво е било преди и какво е сега. Народа го интересува дали има работа, дали има хляб, дали може да се лекува и децата

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.