Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Заподозреният за раняването на Багата остава за постоянно в ареста

Защитата му представи декларации от двама свидетели, че са изнудвани от полицията

2 коментара
Снимка: БГНЕС

Задържаният след масовия бой, при който беше наръган световния шампион по самбо Благой Иванов-Багата – Даниел Стефанов-Дъмпела, остава за постоянно в ареста, реши в четвъртък Софийският апелативен съд (САС). Според прокуратурата той е ранил спортиста при масово сбиване в столичното заведение "Айс".

Магистратите прецениха, че освен достатъчно уличаващи данни съществува и опасност обвиняемият да извърши ново престъпление. Причината е, че инцидентът с Багата стана в рамките на изпитателния срок по предишна условна присъда за наркотици на Стефанов.

Адвокатът му Радост Караиванова представи пред САС декларации от двама свидетели, които твърдят, че са притискани и изнудвани от криминалистите от СДВР да "натопят" Дъмпела. Магистратите обаче не ги приеха с мотива, че подобни доказателства имат отношение само към процес по същество.

Тогава би била компрометирана достоверността на показанията на двама от основните свидетели, присъствали на боя – Гроздан Найденов и Велко Гюров. Те са от приятелския кръг на задържания и твърденията им изиграха важна роля за решенията и на двете инстанции Дъмпела да бъде оставен в ареста.

Според първоначалния вариант на показанията си двамата разказват как Стефанов им се похвалил след инцидента, че наръгал Багата. Самбистът все още се намира в тежко състояние в "Пирогов", след като претърпя няколкочасова животоспасяваща операция.

От останалите свидетелски показания, представени от прокуратурата, стана ясно, че сбиването е било провокирано от пострадалия. Според неофициални полицейски данни, публикувани в медиите, обвиняемият Стефанов е гравитирал около задържаните преди месец Стефан Бонев-Сако и Милен Даврански-Катерицата.

Те бяха обвинени и задържани за постоянно от спецсъда по обвинение за сформиране и ръководство на банда за разпространение на дрога. От цялата група заподозрени тогава магистратите оставиха под домашен арест само основният свидетел на обвинението, също обвиняем.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #2

    Този вече е първо поколение истински мафиот - зад него не седи ДС! Чисто ново явление в България! Дано не го прилагат ченгетата. Престъпници винаги ще има и е по-добре да са независими, да работят за себе си. Дано и ние някой ден да станеме независими, независимо с какво се занимаваме. Но това трябва да си го изработим сами! Никой няма да свърши нашата работа. Нека започнем от голямо пролетно почистване от червения боклук появил се след руската окупация! Ако ние не го направим - нама кой! Подписахте

  2. Космополит
    #1

    Да дадат делото на Мутрослава и готово.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.