Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Катар с интерес към български агнета, зърно и кисело мляко

10 коментара
Катар с интерес към български агнета, зърно и кисело мляко

Катар проявява интерес към отглеждането и внос на български агнета, производство на месо и зърно, обсъждат се и възможности държавната фирма "Ел Би Булгарикум" да даде на катарска компания лиценз за производство на българско кисело мляко. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) в сряда след среща на агроминистъра Мирослав Найденов с председателя на държавната катарска компания "Хасад фууд” Насър Мохамед Ал Фухаид Ал Хаджири.

Найденов е в Катар с правителствената делегация, водена от премиера Бойко Борисов. Хаджири обяви, че Катар иска да развива зърнопроизводство в България и най-вече пшеница, ечемик и царевица,. Отглеждането на зърнени култури да бъде близо до пристанища, за да се изнася, посочват от МЗХ.

"Хасад фууд” е държавна компания, която е създадена от Катарския инвестиционен фонд. С нея се обсъждат и възможности съвместно с "Ел Би" да разработват иновативни млечни продукти – пробиотични и пребиотични храни за здравословно хранене. Българската компания предлага на катарските партньори и износ на български закваски за млечни продукти, съобщи изпълнителният ѝ директор Венцислав Георгиев.

Разговорите между двете компании ще продължат и утре, като ще бъдат обсъдени възможности не само за Катар, а и за държави от Близкия Изток и Северна Африка.

Катар може да вземат под аренда държавни земи в България и да се купуват от частни собственици, каза председателят на "Хасад фууд”. Той допълни, че работят по този начин вече с Грузия и в момента обмислят да влязат и в Румъния.

Министър Найденов обясни, че в България има над 30 млн. дка обработваема земя. Има доста държавни пасища, което е предпоставка за развитие на животновъдството. Нужни са ни инвестиции в животновъдството, допълни министър Найденов. Той представи още възможностите за производство на розово масло, за изграждане на екарисаж в Угърчин, птицевъдството, аквакултури, логистичен център за производство на плодове и зеленчуци в Пазарджик. Също за инвестиране в държавното дружество "Врана”, към което има 1500 дка земя, оранжерии и ферми.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

10 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #10

    Коя е тая жена в бяло?

  2. Анонимен
    #9

    Поредната голяма ИЗЛАГАЦИЯ на пожарникара на Републиката и целият му антураж!Но мисля че зад официалните срещи се крие нещо доста по-гадничко а именно да се продаде на Катар оръжие което после да замине за т.н.мирни граждани на Сирия с което да се избиват представители на официалните власти на тази страна.СПРАВКА:номера който разигра СТАНИШЕВ като неговото правителство продаваше оръжие на ГРУЗИЯ с което да се избиват руските войници-какъв срам и позор за Социалистическата му партия само!

  3. Анонимен
    #8

    Катар има население колкото Слънчев бряг през лятото. Колко агнета могат да изядат, при условие, че и сега агнешко там има колкото щеш? Стадото на един овчар дали ще им стигне или ще артиса?

  4. Анонимен
    #7

    http://www.segabg.com/pic/10768/593049-l.jpg

  5. Анонимен
    #6

    Преводачът на Миро пропусна да преведе,че искат и българска паста за зъби....ама многопаста искат тези катарци.....горките- те си нямат нищичко.

  6. Анонимен
    #5

    Искат да си умият очите, ама не става, то г.за им нас.ан и смърди. Мислех, че след злото, което причини на България (да върне комунистите на власт срещу връщане на имоти - наследствени и национални), Сакскобурготски няма да има почитатели, но очевидно национално предателство не е достатъчно на някои любители на "височеството".

  7. Анонимен
    #4

    2, от Стамболов и Захари Стоянов знаем, че само русофилите - руските шпиони - са наричали българския цар "крадец". Боклуците първи изблюкнахте от кенефа.

  8. Анонимен
    #3

    Преди малко прочетох друга статия,че никои от катарските бизнесмени не са отишли на бизнес срещата сега чета друго на кого да вярваш изглежда са решили да спасяват излишните раз- ходи направените от некадърното правителство на Герберите, които разходи са за сметка на данакоплатиците.Хаиде бягайте да си платите данаците с 5% отстъпка за да има за бонуси и ДМС на чинониците/държавните/.ПО ЗДРАВ! живия Илия Павлов

  9. Анонимен
    #2

    Ще ставаме ОВЧАРИ..... При такива пъдари..... Червеният послушник и ИПОНец имитатор др. Бойко Борисов също бе от НДСВ, т.е. слуга и пазвантин на царя крадец Симеон Кобурготски !!!!!!!!!!! Нищо добро не ни чака с превъплащенията на червените топ-мафиоти, барони и ДС ченгета, нищо !!!!!

  10. Анонимен
    #1

    Отчаяни опити да се оправдае провала на "голямата екскурзия" на Тиквата и 10-те му министри. За отдавна известния интерес на Катар към агнешкото можеха да се използват текефони, факсове, дипломтически канали. Но няма кака - командата на Рапона е - пълна мобилизация за замазване на гафа и оправдаване на парите за форума. Сигурно Аню и Цецко ще ни информират какви бизнес-разговори са провели с колегите си от Катар, или как са обсъдили международното сътрудничесто с техните МО и МВР. ГЕРБ=лъжз лицемерие популизъм

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.