Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Когато БСП чете декларации в парламента – вие им четете как са строили

Вежди Рашидов готов да се цани за естетически консултант на някоя ВЕЦ, но нямало кой да му плати 2 млн. лв.

21 коментара

Премиерът Бойко Борисов нарежда на регионалния министър Лиляна Павлова да обяснява от трибуната на Народното събрание как са строили по време на предишната власт, ако опозицията вземе да чете декларации по време на парламентарния контрол в петъчните заседания. Репликата му е предизвикана от точка в дневния ред на правителственото заседание във вторник за отчуждение на имоти по трасето на пътя към хидровъзел “Цанков камък”.

“Това е небезизвестният път към “Цанков камък” – златният път, път, който е построен незаконно и за да го въведем с акт 16, е необходимо първо да се направят отчужденията, които не са направени, както за Хаинбоаз, така и за Струма – Лот нула”, казва министър Павлова, става видно от стенограмата на заседанието.

“Е, как ще строят път без отчуждение?!”, пита Борисов.

Павлова обяснява, че “едно време са строили без отчуждения и необходими документи”. Тя дава за пример отсечка от магистрала “Струма”, прохода Хаинбоаз и обхода на Попово.

“Президентът Първанов като казва, че сме слабо правителство, за тези трябва да каже, че ги няма”, коментира премиерът. “Значи той за това правителство, предишните, които са строили по такъв начин, неговия приятел Гагаузов, трябва да каже, че изобщо нямат правителство тогава, ако ние сме слаби”, продължава Борисов.

Министърът на културата Вежди Рашидов се възмущава от оценката, че кабинетът е слаб. “Как слабо правителство, господин премиер, направил съм два музея за две години, четири театъра съм ремонтирал, четири художествени училища, реформа…!? Как слабо правителство?! Не съм съгласен с такова определение”, заявява Рашидов.

Борисов обаче продължава към регионалния министър:

“Госпожо Павлова, възлагам ви, защото те, когато аз отида в петък на парламентарен контрол, обикновено всички четат декларации тогава с мен и след като прочетат декларация, веднага излизате и почвате да им четете как са строили. Защото Станишев вчера бил казал, че това, което строим като магистрали и инфраструктура, било нещо пушилка. Нещо такова бил казал. Те не само че пушилка не са правили, а там, където са се опитали да правят нещо, са го правили незаконно”, казва Борисов и добавя:

“Така че, искам да ми подготвите всичко това – за Хаинбоаз – незаконно, "Струма" – незаконно, Попово – сега понеже нали идваха хората да ми се молят там да пуснем пътя – незаконно, Цанков камък – незаконно, “Водното огледало”….

Министър Рашидов не се отказва от негодуванието срещу определението, че правителството на ГЕРБ е слабо.

“Не съм съгласен, господин премиер, много неща направихме и в крайна сметка работим за едното признание за труда. Направих една проверка, нито един консултант от нашето правителство няма, въпреки че сме високи експерти. Аз бих бил консултант, много скъпо платен, по художествените естетически качества на каскади, топлоелектрически централи, всичко, което касае естетизацията. За съжаление, няма още такава фирма, а пък и няма кой да ми даде два милиона”, казва Рашидов.

На въпроса на Борисов дали това, което чува, е чувство за хумор или е на сериозно, Рашидов му отговаря: “Ако забелязвате, аз съм темерут човек на вид и нямам никакво чувство за хумор, а чувство за правда. Благодаря!”.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

21 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #21

    много ме беше страх България да не се чалгализира стана по-лошо,тя се мутризира,тиквизира и опростачи.Великата тиква от Банкя не проумява,че няма вечни победители и вечни победени.

  2. Анонимен
    #20

    пътят към ада е постлан с костите на хората с добри намерения. тоест, какво като намеренията са добри, като резултатът е батак..

  3. Анонимен
    #19

    Съгласен с #9!

  4. Анонимен
    #18

    “Президентът Първанов като казва, че сме слабо правителство, за тези трябва да каже, че ги няма”, коментира премиерът. “Значи той за това правителство, предишните, които са строили по такъв начин, неговия приятел Гагаузов, трябва да каже, че изобщо нямат правителство тогава, ако ние сме слаби”, продължава Борисов. ДА, да - правителство нямаше тогава, ама сегашното е толкоз слабо, че е са съжаление! “Ако забелязвате, аз съм темерут човек на вид и нямам никакво чувство за хумор, а чувство за правда. Благодаря!”. - това значи: лентички не режа!

  5. Анонимен
    #17

    Ще кажа само:"Който криво съди, крив да ходи". Амин.

  6. Анонимен
    #16

    Ako GERB raboteshe tolkova kolkoto se oplakvashe dosega magistrala do Lunata shtiaha da postroiat.To ne be rev,to ne be chudo.Taka e kato naroda ne gi zaslujava i ne gi razbira.

  7. Анонимен
    #15

    До №12 Като подкрепям това, което си написал, те поправям,че посроените до сега магистрали в България са не "над 370 км.", а са над 470 километра. Поздрави.

  8. Анонимен
    #14

    Синьо-червената мъгла ще се спука да плюе. Че позабърсвайте се бре, хапльовци, муцуните ви целите са обърляни...

  9. Анонимен
    #13

    Ха? хубаво сте го подредили сюжета, Медиапул.. почти като народна приказка почва да звучи.. Ама хак ни е, да слушаме в публинчното пространство токшоу, ръиш ли. И темерути има, и заклети зъветници, и "Правда"... Брех, не се ли свърши глупостта, или са на безжична връзка със сървъра?

  10. Анонимен
    #12

    Костов, който пое от комунистите една обрулена и опустошена, фалирала държава, успя наред с икономическото възстановяване на страната, да построи незабелязано и без никакви медийни пушилки над 70 километра магистрали.Борисов за две години и половина от своето управление до сега е завършил само 22 километра магистрали за което проглуши света.Неосведомените му вярват и денонощната пропаганда ги кара да мислят,че света започва от Бойко.А до сега при различни правителства са построени над 370 километра магистрали.Бойко нито е първият, нито ще е последния премиер при който се строят магистрали, но като няма с какво друго да се хвали, надува свирката и става не само досаден , но и смешен.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.