Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Линкълна като храм

10 коментара
Линкълна като храм

Варненският митрополит Кирил не сметна за нужно да слиза от славния си Линкълн след церемонията по хвърлянето на кръста в морето край Варна в неделя и поръси миряните директно от прозореца на колата си, става ясно от видео на варненския кореспондент на сайта "Дневник" Спас Спасов. 

За първи път варненският владика се появи с придобивката си за празничната никулденска служба в храма "Св. Николай чудотворец" през 2011г., което предизвика смущението на хората

В понеделник на Ивановден Кирил продължи да хвърля Богоявленски кръст, но този път в шадравана в родния си град Плиска.

Денят му започнал с провеждане на тържествена литургия в храма "Свети цар Борис" в Плиска, съобщи БГНЕС. Там митрополит Кирил пристигна рано сутринта от Варна, като слезе от Линкълна си, който този път бе управляван лично от него.

"Ние, които сме от този край, се радваме, че именно тук първо стана българското Богоявление, когато се кръсти Цар Борис и просвети своя народ в християнската вяра. Днес трябва да се стараем да правим всичко, особено младежите, да се въведе редовен задължителен предмет религия, за да могат да се просветят и днешните българи. Защото от това зависи духовното равнище на съвременното ни общество, а оттам и всичко останало. Защото за българските традиции е необходима една здрава основа, върху която да се гради всичко, което съставлява човешкият живот", каза в проповедта си пред гражданите митрополитът.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

10 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #10

    Патриарх. Колко силна дума! И колко жалки кандидати, продукт на ДС. Всичките.

  2. Анонимен
    #9

    Ее, той само минава оттам и върши квото може в движение...

  3. Анонимен
    #8

    Мефистофел с килимявка. Какъв патриарх за чудо и приказ би бил агент Кирчо Линкълна!

  4. Анонимен
    #7

    Невероятно! Изумително! Наистина надминава всякакви фантазии! Един долен нагъл прос.так, доносник на комунистическите главорези, ръси с мръсна метла хората по улиците от джама на луксозната си кола!!!

  5. Анонимен
    #6

    Този ДС агент е за затвора, а не да се вози в линкълн. Защо Бойко не направи малко проверки в църквата и да хвръкнат една две червени ченгесарски глави по върховете, да може истинските духовници по църквите и мансатирите да си поемат въздух от тази чевена, безверна, бандитска паплач в вишиа клир, която срами църквата и Христовата вяра! НО то Горе си има съд и всичко им се пише в Големия тефтер!! Възмездие има!

  6. Анонимен
    #5

    В 2014-а година наличието въобще на религии е срам и позор за човешкия интелект или по-скоро издава пълната липса на такъв. Такива нагли мошеници не могат да съществуват без глупаци, които да ги хрантутят. Очаквам с огромен интерес, както тъпия български народ сам ще си намаже задника с "мехлема" задължително изучаване на религия и след това сладострастно ще се върти на бързо появяващите се нови мераклии за лесни пари. Един народ като е тъп, обикновено е тъп завинаги - теорема, която се потвърждава всеки ден!

  7. Анонимен
    #4

    Премиерът да купи по един Линкълн и на всички в Синода.Ама пак да открадне пари от военните,както направи за новите коли на НСО.И още години да им сложи за пенсия,че военните да служат с бастуни и памперси.Автомати и гаубици няма да им трябват.Зер Борисов само да се охарчва.

  8. Анонимен
    #3

    хахах голям трън в очите им е на медиапул, че отчето кара линкълн ееееейййй. хахаха, направо сте болни що не питате бойко борисов как е придобил имуществото си,

  9. Анонимен
    #2

    Браво на чичката от ДС. Нагъл милиционер в расо - връх на перверзията. Някой въобразява ли си още, че тези попове вярват в Господ?! Църквата вече е една най-обикновена печатница за пари на група изгладнели бандюги с черни килимявки.

  10. Анонимен
    #1

    България е пълна с недостойни хора, както този митрополит. Не казвам,че сме единствена страна с подобни мошеници, но никъде нямаше да ги търпят на подобни постове, особено църковни. Защо БСП-то, което ръководи и подстрекава всички недоволни не оглави един митинг шествие против недостойните църковни служители. Ами защото те всички са ченгета от ДС - техни хора.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.