Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Лютви Местан призова за бързо съставяне на кабинет

Престъпно ще е да допуснем нови избори, обяви председателят на ДПС

23 коментара
Лютви Местан. Сн. БГНЕС

Всички днес на първо място дължим правилен прочит на вота на суверена. Суверенът отрече модела Борисов-Цветанов, суверенът гласува против модела ГЕРБ. Това заяви в речта си от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан.

“Коректността ме задължава да кажа, че отреченият еднопартиен модел на властта на ГЕРБ не доведе до овластяването на друг единичен партиен субект. Тоест избирателят свали от власт ГЕРБ, но не качи нито една отделна партия на власт“, допълни той.

Изборите на 12 май бяха преди всичко за демокрацията и държавността, има победител на тези избори, победителят на тези избори е политическата нормалност, демокрацията и шансът да възстановим дискредитираното усещане за държавност. Затова гражданите гласуваха за ново мнозинство, което поставя в малцинство ГЕРБ и тандема Борисов-Цветанов. Вотът отреди България да има нов модел на управление, не еднопартийно, а с приоритети в името на националния интерес.

Местан се обърна към президента Плевнелиев с призива за съкращаване на срока за проучвателен мандат за съставяне на правителството.

"Г-н президент, в рамките на 42 НС не е възможно да се състави легитимен кабинет на провалилата се партия ГЕРБ", обърна се той към Плевнелиев.

"Парламентарните сили заявиха категорична позиция, че няма да подкрепят предложен от Бойко Борисов кабинет", припомни той. "Питам – има ли нужда от 7-дневен проучвателен мандат за уж първата политическа сила. Конституцията казва не 7 дни, а до 7 дни. Така, както след оставката на кабинета за една секунда получихме и върнахме мандата, какво ще проучвате 7 дни", попита той.

"Г-н Станишев каза, че няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ, аз, председателят на ДПС, заявявам, че няма да подкрепя кабинет на ГЕРБ. Остава да чуем г-н Сидеров. Ако и той заяви това, защо са ви тези 7 дни – за да купувате депутати", продължи с въпросите Лютви Местан. "На нито е един политически лидер не му отива да се държи като късния Кадафи и да демонстрира авторитарно поведение", заяви той.

"Предлагам на базата на коректния прочит на волята на народа да положим усилия за успешно реализиране на втория проучвателен мандат. Алтернативата е още едни избори, което е престъпно", обяви още Лютви Местан.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

23 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #23

    Медиата- пак ми изтриха коментара-защо- защото писах че ДПС е престапна защото е антиконституцьонна, а половината им избиратели са с двоино грайданство.Какwа обидa има тук, обийдат се от истината!!!

  2. Анонимен
    #22

    М.Н. Ясно е защо агент Павел, пардон Лютвито Местан не иска нови избори, тъкмо са си платили на ромеите да ги избират и още не са си избили похарчените пари. Трябва им време да покрадат, за да могат да си покрият разходите за организираните избирателни екскурзии и всички салтанати. Това са пари и искат връщане, иначе корпорацията ДПС с обръчите си ще вземе да го закъса, ако веднага пак трябва да подкупват.

  3. Анонимен
    #21

    Този мазник Лютфи Местан (агент Пвел) надмина учителя си "д-р" Ахмед Доган (агент Сава), който поне по-редко се изказваше на публични места. Турците ли ще ни казват какво и кога да правим в нашата България? Стига с този менторски тон, бе ефенди.

  4. Анонимен
    #20

    НЯМА ВРЕМЕ , ТРЯБВА ДА СЕ ТЕГЛИ ЗАЕМ 24 000 000 000 ЛВ. И 4 МЛРД. ДА СЕ ВЪРНАТ НА МОСКВА ЗА БЕЛЕНЕ... ТАКА , ЧЕ НЕМА ВРЕМЕ ЗА БАВЕНЕ ...

  5. Анонимен
    #19

    Сидеров бързо към аптеката! Много си зле ти и твоят паж Чуколов! То бива, бива ама такава простотия каквато сътворихте не бива!Много си смел защото винаги ходиш с двайсет човека около тебе. Нямаше го само откачения ти знаменосец от с. Коиловци.

  6. Анонимен
    #18

    жална ни майка.местан няма търпение да налапа кокала и да дооглозга това което не можа тройната коалиция.ужас!!!!!!за три месеца и ще поставят българия на колене.бог да ние на помощ!!

  7. Анонимен
    #17

    Агент "Павел" проявява вече дразнещо нахалство. Лютфи ефенди, ДПС е едва трета политическа сила в Парламента и следва да се държи подобаващо! Кърсъна сиктимини! (с изивинение!).

  8. Анонимен
    #16

    Лютви Местан отново показва мъдрост и политически разум. Политиците трябва да вземат пример от него.

  9. Анонимен
    #15

    Отново БСП в стръвта си за власт на всяка цена, е на път да вкара турската агентура във властта, и то на база 50:50. Всички депутати-турци са агенти на турските специални служби (е, някои са потенциални такива) и проводници на интересите на Турция. И това ако не е подмяна на вота ни-здраве...!

  10. Анонимен
    #14

    що така бързате бе? обръчите ли дават нещо зор?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.