Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Мая Манолова сезира главния прокурор за теч на класифицирана информация

4 коментара
Мая Манолова, сн. БГНЕС

Народният представител от БСП Мая Манолова сезира главния прокурор Борис Велчев, както и комисията по сигурността на информацията за теч на класифицирана информация от анкетната комисия за корупция по високите етажи на властта, чийто председател е независимият депутат и лидер на РЗС Яне Янев.

По думите на Манолова тече опит за дискредитиране на името им. "Прави се опит да се замеси моето име в СРС скандал, като от електронна поща с адрес [email protected] е изпратена информация с гриф "секретно".

 

"Засекретени документи са изпратени до редакционните електронни пощи на медиите. Адресът е фалшив и нямам нищо общо с него, нека главният прокурор да предприеме необходимите действия, за да установи кой е разкрил тази поща и кой е източникът, който разпространява на информацията, за която се твърди, че е класифицирана", настоя Манолова.

 

Това не е шега, а престъпление, ако става дума за разпространение на класифицирана информация, коментира днес Манолова. По думите ѝ това е "долнопробна сглобка", "евтин милиционерски трик и постановка", за да ѝ се запуши устата и да се легитимира чрез изтичането в медиите информацията от СРС.

 

Поредната ченгеджийница, свързана с името на Яне Янев, допи популярност преди два дни, когато в близки до властта медии се появи информация, за която се твърди, че е добита чрез специални разузнавателни средства (СРС) за записани разговори между бившия енергиен министър Румен Овчаров и шефа на фирмата "Фронтиер" Красимир Георгиев.

 

Твърди се, че документите са част от прекратена от Висшия съдебен съвет преписка от 2007 г., която беше изискана в комисията на Яне Янев за разкриване на корупция по високите етажи на властта по време на прехода. От тълкуванията на медиите на записите ставало ясно, че през шефа на "Фронтиер" са минавали купуването на руски реактори и ядрено гориво. По поръчение на Румен Овчаров Георгиев уреждал и медийното отразяване на АЕЦ "Белене".

 

След вчерашното тричасова заседание на комисията си Янев обяви, че предложил да бъде разсекретена партида документи от прекратената преписка в частта за проекта "Белене". По думите му единствените, които са чели засекретените документи в деловодството на Народното събрание, са Мая Манолова, Атанас Мерджанов и Корнелия Нинова. На следващото заседание мислел да поиска всички телефонни и мобилни устройства на членовете на комисията, за да няма теч на информация, и така Янев хвърли съмнение, че информацията е излязла от БСП.  

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #4
  2. vsoft
    #3

    Медияпул Думата теч е ВиК термин ! Ама да се правим на интересни цена нямаме нали?

  3. Анонимен
    #2

    пълен шаш в БСП - изкараха гюбрето и сега не само референдум няма да спечелят ни и в изборите ще паднат лошо. Вижте материалите в afera.bg

  4. Анонимен
    #1

    Много са разтревожени другарите от теча на информация. Р.Овч. и компания предпочитат всичко да е секретно. Имайте предвид че процентите им комисионни се изчисляват върху милиарди. Това е е енергетика.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.