Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Надежда Нейнски: Не аз напускам СДС – СДС ме напусна

206 коментара
Надежда Нейнски, Сн: БГНЕС

Часове след като СДС изключи от редиците си трима народни представители от партията, Надежда Нейнски, единственият евродепутат на СДС, обяви, че прекратява членството си в СДС. Първите изгонени са бившият лидер Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров. В писмото си до председателя на партията Емил Кабаиванов Нейнски директно обвинява факторите на "Раковски" 134, че са предали синята идея. Така само за един ден партията напуснаха двама нейни бивши лидери.

Ето писмото на Надежда Нейнски:

"Уважаеми г-н Кабаиванов,

В живота на всеки човек има моменти, в които се изправя пред труден, но важен избор. Моменти, в които поставя на изпитание морала си, ценностите си, дори, ако щете – мечтите си.

От това по кой път ще продължи, зависи уважението на хората към него и по-важното – личното му себеуважение.

Днешното решение на Националния съвет беше тест за това кой в какво вярва в СДС. Оказа се, че вярваме в различни неща. През последните седмици и месеци чух всякакви нападки по мой адрес. Не счетох за нужно да им отговарям.

Но се случи нещо, което ме убеди, че вие сте стигнали твърде далеч, че сте преминали всякакви граници, че нямате път назад.

Чух ехото на ГЕРБ, че управлението на ОДС (1997-2001)е най-големият провал на българския преход. Тук вече не мога да замълча. Защото мълчанието е съучастие в лъжата и подмяната.

А истината за традиционната десница е, че тя извърши демократизацията на България, че върна собствеността на хората, че овладя кризата, наследена от правителството на бившите комунисти, че постави отново България на картата на Европа и света. Традиционната десница защити страната ни по време на Косовската криза, започна преговори с ЕС, свали визите за българските граждани.

И тук идва важният въпрос: къде по времето на прехода бяха лидерите на ГЕРБ? Ще Ви подскажа отговора, г-н Кабаиванов - те бяха от другата страна на барикадата.

Днес Вие искате да влезете във властта. Все Ви е едно как. Готови сте да платите всяка цена.

Аз не съм готова.

Както не бях готова през 1993 г. да приема предложението на Любен Беров след свалянето на правителството на десницата да се превърна в удобната фасада на комунистическата подмяна;

Както не бях готова през 2001 г., когато Симеон Сакскобургготски след свалянето на правителството на ОДС поиска да ме постави като емблема на подмяната;

Както не съм готова и днес да послужа на новите победители от ГЕРБ да заличат спомена от реформите в България.

Защото няма цена, която може да ме накара да предам надеждите на хората, които продължават да вярват в демокрацията. Няма власт, която може да компенсира моментите, в които като външен министър защитавах интересите на България.

Няма пост, който да заличи спомена от сълзите на хората, когато паднаха визите.

За мен СДС не е търговска марка, не е значка за ревера.

Той е емоцията, с която отраснаха децата ми. 21 години от моя живот бяха свързани със СДС. Не го напуснах и не го предадох никога. Винаги до днес съм вярвала, че мога да му помогна. И съм работила според силите си.

Днес вратите на крепостта са отворени. От свои. И завоевателите се готвят да нахлуят и да поругаят храмовете ни, да плячкосат малкото останало, да се окичат с бойните ни знамена.

Аз няма да бъда част от това публично унижение. Не и след всичко, което съм преживяла.

Не аз напускам СДС. С днешното решение СДС ме напусна.

Приемете, г-н Председател, това писмо като заявление за прекратяване на членството ми в СДС.

Аз оставам евродепутат на СК- бялата лястовица на надеждата за близо 300 000 души, които никога не предадоха принципите си. И които продължават да вярват, че от пепелището някой отново ще вдигне знамето".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

206 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #206

    ДЪРТА МИ ДЪРТА ГОСПОЖО,ВИЕ НЕ СЕ ЛИ РАЗКУАЛИРАХТЕ С КОСТОВ ПРЕДИ ВРЕМЕ? ЯВНО ЛИЧНОТО ВИ ОСТАВАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА ВИ ДАВА НОВИ СИЛИ ЗА КУАЛИРАНЕ СЪС СТАРИТЕ КУАЛЪОРИ?

  2. Анонимен
    #205

    203=204 Толкова сте жалки и нещастни, че се криете зад латиниците, умишлено не кирилизирате. Освен да наречетедна жена, която сте пожелавали, ами не ви се е уреждала работата, "дърта" и "грозна", друго не можете. Тук имаше отвратителни коментари за това, колко се епилирала. Те са ваше огледало, на "авторите"-анонимници, но това няма да попречи на новото дясно обединение и неговия успех на изборите.

  3. Анонимен
    #204

    mnogo e pogrosnala nadka piratka be kakvo jade milata a vsima 22 000 eur.na m.sigurno majat i jade i sa neja a ivan kostova obischa debelite kato negovata elena komuniskata ot dragalevzi i tja e mn.grosna a i vetsche darta kato ivan verno li e tsche kostov e ziganin prosto ne moga da povarvam

  4. Анонимен
    #203

    oh taja nadka piradka parvo s ivan kostov intimna posle s petar stojanov intimna na komandirovki v turzia i t.n. obitscha tja e daschna jena eto pak se e oredila gorkijat maj do neja jade i 20,000 eur.saplatka a posle sche vidim dali sche e s neja ili s dr.piratka nadka

  5. Анонимен
    #202

    Не я бива вече. Става само за втора употребал

  6. Анонимен
    #201

    Глупости на търкалета. Не винаги можеш да си оригинална. Ддъртя!!

  7. Анонимен
    #200

    198, "rebegat" - червен = необразован! Май всичките червенушки сте на това ниво - иначе как ще ви пълнят тиквите с московски глупости!

  8. Анонимен
    #199

    Do 189. Dobavi avoarite na Kostov v Italia.

  9. Анонимен
    #198

    Nadejda napusna SDS i demokraciata. Tia e rebegat.

  10. Анонимен
    #197

    "май не долюбвахте и П.Стоянов" - и има защо - Петър Стоянов – империя от лични и бизнес връзки http://faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/3990-petar-stoyanov-imperiya-ot-lichni-i-biznes-vrazki.html

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.