Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Основният свидетел по делото срещу "абсолютния престъпник" глобен, че шофирал пил

5 коментара

Следователят Петьо Петров, основен свидетел по корупционното дело срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и бившия главен секретар на финансовото ведомство Тенчо Попов, е глобен за шофиране след употреба на алкохол, съобщи в петък говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова, цитирана от сайта "Правен свят".

 

Става въпрос за инцидент, предизвикан от Петров на 12 юли 2010 г., три месеца след като благодарение на неговите показания показно бяха арестувани тримата подсъдими. Тогава следователят участва в катастрофа, като след това се оказа, че е употребил алкохол.

 

Случаят бе особено скандален, тъй като пристигналите на място полицаи измериха с дрегер над 1.2 промила в кръвта на следователя, но при последвалата кръвна проба, дадена над 4 часа след инцидента, резултатът вече бе значително по-нисък – малко над 0.5.

 

Именно по тази причина прокуратурата на два пъти отказа да образува дело срещу него, като накрая Софийската апелативна прокуратура отмени отказите, върна случая на Районната и препрати преписката на Инспектората към ВКП.

 

Едва тогава бе назначена експертиза по писмени данни, която установява, че към момента на катастрофата следователят Петров е имал над 0.5 промила алкохол в кръвта, но количеството е било под 1.2, колкото е необходимо за образуване на досъдебно производство. Заради това прокуратурата е изпратила материалите на столичната КАТ, която да наложи административно наказание на следователя Петров.

 

От столичния КАТ обаче отказват да уточнят какъв е размерът на глобата на Петров, тъй като нямали подобна практика.

Междувременно изтече и давността, в която Етичната комисия към ВСС можеше да наложи наказание на следователя и той дори наскоро бе повишен в ранг.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #5

    До №3. До момента никой не наказан като виновен за сбъркания преход. Това, че човек от улицата е станал премиер говори, че все пак в страната има някаква демокрация. Според Вас трябваше да е завършил АОНСУ, или да е от потомствената червена аристокрация, пък макар и без ден трудов стаж ?

  2. Анонимен
    #4

    Не е показал служебна карта, защото е бил неадекватен от пиене и дрога, а не защото е майтапчия.

  3. Анонимен
    #3

    Защо никой не коментира една"приятелска"среща в Правец между ББ;т.нар.цар;Гоце,на която е договорено кои публични фигури да се обявят за виновни за т.нар.преход? Защо никой не пита ББ,как Цветелинка стана собственик на една банка и колко е платила за това и къде е договора? Защоне питате ИПОН какви договори има,по времето когато Б е гл.секретар? Защо не питате как един от улицата ,с неясна репутация става гл.секретар без да има никаква представа и подготовка за това? Защо не питате всички ремонти в София от 9 години насам,кой ги печели и каква е реалната им цена?

  4. Анонимен
    #2

    Така е бантустанската вмирисана кочина. Колкото по-голям нерез си, толкоз повече власт, почести, мангизи и повишения получаваш. Ако пък и си добър в мръсните номера - цена нямаш! Затова де що имаше читав народ в работоспособна възраст и с възможност да издуха нанякъде, хвана по белия свят. На останалите - съболезнования.

  5. Анонимен
    #1

    Що не е показал служебна карта? Майтапчия

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.