Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Петима са кандидатите за "интелигентно управление" на софийския боклук

8 коментара

Петима са кандидатите за "интелигентно управление" на боклука на София. Новата информационна система за един милион лева ще проследява третирането на отпадъците от кофата за смет до бунището и евентуално бъдещото им изгаряне.

“Атос Ай Ти Солюшънс енд Сървисис” и “Информационно обслужване” играят самостоятелно. Останалите три кандидата са обединения. Едното е ИСУО, в което влизат “Инфологика” и “Контракс”. Другото е между “Лирекс БГ” и “Индекс България”. Последният участник е обединение “Електронни административни услуги за държавата и общинската администрация”, в което влизат “Браво инвестмънт” и “ЕИБ Софт”.

Бъдещият победител ще бъде избран между “Браво инвестмънт” и “Информационно обслужване, коментираха неофициално запознати с търга пред Mediapool.

 

“Браво инвестмънт” навлезе в Столичната община през миналия мандат на. Дружеството, зад което стои варненската група ТИМ, спечели поръчката за информационната система на общинския монополист “Топлофикация” за един милион лева, която все още изпълнява.

 

Везните към държавната “Информационно обслужване” пък могат да се наклонят заради посочения подизпълнител IBS. Според компании в бранша фирмата участва само в търгове, които знае, че ще спечели. Преди дни “Ай Би Ес” спечели поръчката на транспортното министерство за усъвършенстват портала за електронното правителство – egov.bg за 1.47 млн. лв.

 

Интелигентната система за софийския боклук трябва да събира, съхранява и обработва първоначалните данни за отпадъците – от процеса на образуването им до обезвреждането им. Системата ще следи за събирането, сепарирането, съхраняването, транспортирането, оползотворяването и обезвреждането на битовите и строителните боклуци.

Новата умна система ще следи още зимното и лятното поддържане на улиците. Ще обработва данните за чистенето, миенето и метенето, като целта е ежедневен контрол на тези дейности и оптимизиране на процеса.

Информационната система за отпадъците ще трябва да се върже с интегрираната информационна система на Столичната община.

Интелигентната система за отпадъците трябва да е готова до шест месеца от сключването на договора с изпълнителя.

Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодната оферта. Цената ще има 40% тежест. Техническа оценка за функционалните изисквания дава 30%. Останалите 15% са за технически, системни и технологични изисквания, а другите 15% е оценката за интеграция на проекта с информационната система на общината.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

8 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #8

    Интелигентно и нагло пилеене на общински средства.

  2. Анонимен
    #7

    Единственото интелигентно управление на боклука е чистенето му от японци и контролирането на пасмината, наречена български граждани, от немци в черни униформи.

  3. Анонимен
    #6

    какви по-големи интелектуалци има от праховеца и гърнето?

  4. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #5
  5. Анонимен
    #4

    Inteliegentno s bokluka i varvaski s horata

  6. Анонимен
    #3

    На ФАНДЪЦИ ни направиха !!!! ГЕРБ е мафия от мутри и некадърници !!!!!!!!!! МАФИЯ !!!! Какво интелигентно управление ???? Чиповеи, наши пари се харчат, ТИТАН е мафия и върти далавери с ЦСКА....... ИМА прости , не-интелигентни, решения : махат се кофите, а и циганите ще изчезнат /а те разхвърлят боклука/ !!!! Всеки си купува торби и един път седмично боклука се събира !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Анонимен
    #2

    И аз искам. В боклука е даклаверата. Борисов като беше кмет уж щеше да прави завод, ама не направи. Станишев му пречел, сега е на власт пак няма завод. Изгони Вълчо и докара Титан дето едни разписки давали на дебелата Фидосова. Фактурите изчезнаха заедно с боклука. Друго си е да разкарваш боклука из цяла България. Подкупваше кметове с държавни пари да приемат боклука, пък после ги шантажира да са кротки, че няма да им преведе парите. Ех, много боклук има по нашите земи! Трябва да метем с голямата метла.

  8. Анонимен
    #1

    М.Н. Освен "интелигентното" управление на боклука, ще има ли най-после завод за отърваването от боклука или само "интелигентно" ще се следи как камионите ще изтърсват насъбраните отпадъци по разни депа, където да си гният на воля и "природосъобразно", като пускат и по малко мръсотии в разни близкотечащи води?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.