Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Плевнелиев: Ако партиите пречат на националните интереси, ще се намеся

Президентът опроверга Доган, че до 3 месеца ще се разграничи рязко от Борисов

40 коментара
Снимка: БГНЕС

Ако политическите партии пречат на националните приоритети, аз ще се намеся, заяви президентът Росен Плевнелиев, като в същото време отхвърли прогнозата на Ахмед Доган, че до три месеца "рязко ще се разграничи" от премиера Бойко Борисов.

"Аз имам много честни и прями отношения с премиера Борисов. Много пъти съм му казвал "не", много пъти сме сядали и сме решавали. Аз не политизирам и не водя политически битки. Аз се боря за проекти, които имат смисъл и търся конкретни решения", коментира президентът в понеделник.

"Винаги ще сложа аргументи на масата тогава, когато виждам заплаха за националните приоритети - дали енергийна ефективност, дали електронно правителство, дали работещи институции, дали репутацията на държавата, за мен са важни тези приоритети и аз ще следя по тях да няма разнобой. Ако обаче политическите партии противоречат на националните приоритети, ако пречат, аз ще се намеся. За мен не е толкова важно кой, какво и какви битки с кого води, но за мен е изключително важно по националните приоритети да се работи в правилната посока. Ако това не се случи, съм готов да се скарам с всеки", декларира държавният глава, без да конкретизира как ще се намеси.

Коментарът му бе по повод прогноза на лидера на ДПС, че президентът Плевнелиев, който встъпи в длъжност на 22 януари, до три месеца "рязко ще се разграничи" от предишния си началник Бойко Борисов.

Както пише в. "Труд", Доган казал това в "неформален кръг" в гурме ресторанта в хотел "РИУ Правец", където е говорил пред участници в училището за политика "Димитър Паница". Пред тях е споделил още, че "моралът в политиката е вреден за държавата". Според Доган за "способностите на един политик трябва да се съди по това, което прави за хората и държавата си, което няма нищо общо с моралните качества".

Във вторник Плевнелиев и посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик покараха електрически автомобил пред сградата на президентството.

"Да бъдеш отговорен като поколение, не означава да харчиш толкова, колкото искаш, а колкото трябва, така че и следващото поколение да има достъп до енергия", посочи Плевнелиев.

Според него изпълнителната власт трябва да създаде механизми за мотивация хората да купуват екологични коли - чрез преференции при паркиране, възстановяване на част от данъка, или под друга форма.

Плевнелиев прогнозира, че до 2020 година 10% от автомобилите ще са електрически.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

40 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #40
  2. Анонимен
    #39

    В коя държава държавен чиновник (та било той и президент), който има достъп до медиите може да си позволи да рекламира дадено изделие? Само в булгаристан.

  3. Анонимен
    #38

    Абе, я се вози на автомобилчето си с Уорлик и не се прави на мъж!

  4. Анонимен
    #37

    ЕХ ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ !!! АКО НЕ БЕШЕ ДРУГАРЯ ЛАЗАР ПРИЧКАПОВ И НАШАТА ВЕЧНА ПАРТИЯ БКП, ЩЕШЕ ЛИ ТОГАВА ДА ВИДИШ ИЗОБЩО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ??? ТОВА НИКОГА НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ, ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ !!! ТВОЙ ГОЦЕ ОТ СИРИЩНИК

  5. Анонимен
    #36

    Що не си спретне едно "Луна паркче" пред Президентството, та да си уплътнява времето.... И без това не знае за какво е там.

  6. Анонимен
    #35

    ” ne” znachi da

  7. И.Иванов, Швеция
    #34


    АШКОЛСУН И МАШАЛЛА, ДОГАН-ЕФЕНДИ !

    """ Пред тях е споделил още, че "моралът в политиката е вреден за държавата". Според Доган за "способностите на един политик трябва да се съди по това, което прави за хората и държавата си, което няма нищо общо с моралните качества". """

    Това е !

    Няма усуквания, няма условности !

    Неморалните са най-добри за политици, щото ще са полезни за държавата !

    Моралните са най-лоши за политици, щото ще са вредни за държавата !

    Ама ... като се цанеше Доган-ефенди при

  8. emma
    #33

    Ако партиите пречат ...г-н Президент,закриите ги!А после кой ще Ви избира?Най-много пречи на държавата партията която Ви издигна,какво,ще я правите?Май Доган е прав,свърши меденият месец с Партията-човек-батман,а?

  9. Коментарът е изтрит в на от автора.
    #32
  10. Анонимен
    #31

    Когато халифа каже някоя глупост,цялото журналистическо съсловие се чуди как да му се нагоди и да анализира какво е искал да измисли алкохолизирания му мозък.Когато премиера се изрази неточно,всички се втурват да го критикуват и оплюват защото това е много"IN".

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.