Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Приоритетите на ГЕРБ – от икономика и здраве до специалните служби

20 коментара

До изборите през юни Народното събрание ще се занимава основно с икономически законопроекти, стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. Сред очертаните приоритети през оставащите до края месеци са социалната сфера, здравеопазването, образованието.

Една от първите стъпки в икономическата сфера ще  е да преразгледаме върнатите от президента текстове от промените в Закона за насърчаване на инвестициите, обяви още той.

Чрез промени в Кодекса на труда народните представители от мнозинството обещаха да регламентират договора за стажуване като самостоятелен вид договор.

Тези мерки заедно с усвоените над 30 процента от евросредствата по ОП "Развитие на човешките ресурси" имат за цел да разрешат до голяма степен проблема с безработицата и в частност с младежката заетост, смятат управляващите.

В сектора на здравеопазването предстои да се приеме закон за правата на пациентите, промени в Закона за здравното осигуряване, както и стратегия за развитие на сектор "Здравеопазване" за следващия програмен период.

Велчев отбеляза, че съвсем скоро ще бъде приет и законът за предучилищното и училищното образование. Той посочи, че до края на сесията трябва да бъдат приети и законите за разузнавателните служби.

Председателят на групата на ГЕРБ в парламента подчерта и че партията му работи за запазване и удължаване на живота на мощностите в АЕЦ "Козлодуй" и изграждането на 7-ми реактор в централата.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

20 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #20

    Приоритети в края на мандата. Трябваше с тези неща да започнете веднага, а не в края. Най-вече с икономическо развитие, вместо с продажничество

  2. Анонимен
    #19

    http://www.youtube.com/watch?v=QSE2grkfYOk Заслужава си да го изгледате и да чуете прогнозите за бъдещето от самия Бойко Борисов!

  3. Анонимен
    #18

    Добре е да ни попитат по някой въпрос. Но като самите те нямат ясна позиция и конкретен въпрос, защо го задавaт, че да ни объркват и нас. Наистина се излагат много

  4. Анонимен
    #17

    Управляващите се самоконтузиха и не изглеждат в никак добра кондиция

  5. Анонимен
    #16

    ГЕРБ нямат полезен ход в тази кампания за референдум-провалиха се

  6. Анонимен
    #15

    Чудя су, какво ще говорят ГЕРБ, ако след седмица Борисов пак си смени мнението?

  7. Анонимен
    #14

    Голямата грешка на ГЕРБ е, че си помислиха, че могат да моделират волята на суверена, а не да са изразители, за каквито бяха избрани

  8. Анонимен
    #13

    Борисов нали итговори, какво му мислите? Даде инструкция "Не, не и не"

  9. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #12
  10. Анонимен
    #11

    Приоритетът на ГЕРБ Е ДА ЛАПАТ! Защо не искат Белене- щото няма да лапат!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.