Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Прокуратурата прави три проверки по “Дюнигейт”

2 коментара

Прокуратурата прави три проверки около скандала “Дюнигейт”. Преписките са образувани в окръжната прокуратура в Бургас по нареждане на изпълняващия функциите на главен прокурор Бойко Найденов, съобщиха от прокуратурата.

По две от преписките ще се прави проверка на скандалната продажба на 29 дка дюни от защитената зона “Ахелой-Равда-Несебър”, част от екомрежата “Натура 2000”. Дюните бяха продадени от Министерството на земеделието на Димитър Петров, тъст на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов, през ноември 2012 г. за 580 хил. лв. На следващия ден той ги препродава срещу 4 млн. лв. на “Сле груп”.

Преписката по скандалната препродажба е образувана от окръжна прокуратура в Бургас на 3 януари по материали от медиите. Проверката е възложена на ДНСК, е посочено в съобщението на прокуратурата.

Другата преписка е образувана по повод получени материали от Регионална инспекция по околната среда и водите в Бургас на 4 и 7 януари. Материалите са за заравняването на защитените дюни от багерите и издадените по този повод решения на екоинспекцията през 2007 г. и 2008 г. за извършване на екологична оценка на планове и програми за изграждане на жилищни имоти, уточняват от прокуратурата.

В получените материали се съдържат данни, че издадените решения от РИОСВ-Бургас са незаконосъобразни и прокуратурата е сезирана за предприемане на действия за отмяната им.

Третата преписка е за проверка на всички разпоредителни сделки с имоти извършени и издадени разрешения за строеж в периода от юни 2010 г. до момента. По този повод окръжна прокуратура в Бургас е разпоредила на районните прокуратури да предоставят информация за тях до 20 февруари 2013 г.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #2

    Колега №1, и аз бързам с баса, но да въведем игрови момент. Какъв ще е резултатът от преписката? Подчертайте верния отговор. а)никакъв, защото знае, че става дума за близък на ЦвЦв и човек на ГЕРБ б)ще заключи, че няма никакво престъпление, защото приближените на ЦвЦв и хората от ГЕРБ са кристално чисти хора по принцип в)ще заключи, че виновни няма, защото близък на ЦвЦв и човек от ГЕРБ не може да носи никаква вина за нищо поради факта, че е близък с ЦВЦв и е човек на ГЕРБ г)всичко изброено Познахте! Да ви е честита наградата-втори мандат на ЦвЦв и ГЕРБ!

  2. Анонимен
    #1

    Аз мога да се хвана на бас какъв ше е резултатът от преписките...... Като резултатът от преписката за атентата ще е.... И като резултатът от преписката за апаратментите на Цецо. В България преписката е велико нещо- всичко зависи от нея- каквото реши преписката- това е истината.Няма закон, няма правилници- преписката казва.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.