Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Прокурор заплаши, че ще "разбие" журналист от Mediapool

"Ще ти стъжня живота", отговори Кирил Димитров, помолен да уточни свой въпрос по делото за смъртта на Пламен Куцаров

64 коментара
Кирил Димитров

"Ако хвърля тогата, ще те разбия!". Така Кирил Димитров от Софийската градска прокуратура (СГП) реагира във вторник на въпрос на Mediapool, дали може да уточни свое питане към свидетел по делото за смъртта на арестанта Пламен Куцаров, коeто не бе допуснатo от съда, тъй като няма отношение към процеса.

В съдебната зала обвинителят запита бившия служител на ГДБОП Сергей Куртев, участвал в конвоирането на починалия в началото на 2009 г. Куцаров, дали е чувал, че срещу шефа на сектор "Отвличания" в службата Пламен Цуров е било водено дисциплинарно производство по сигнал, че крадял пари от откупи.

Защитата на подсъдимите по делото Ирен Вълев и Божидар Проданов остро възрази срещу въпроса, тъй като няма никаква връзка с казуса, след което съдия Петя Крънчева определи Куртев да не отговаря. Прокурор Димитров не пожела да поясни въпроса си, нито обясни в каква връзка го задава.

По време на последвалата почивка той на няколко пъти избута с пръст журналист от Mediapool, след като бе запитан: "Г-н прокурор, може ли един уточняващ въпрос?" "Разкарай се", отвърна обвинителят, след което отново повтори "нареждането" си, тъй като бе попитан каква е причината за грубото му отношение.

Последва и репликата: "Ако хвърля тогата, ще те разбия", като отговор на молба от страна на Mediapool да се държи, както подобава на поста му. В крайна сметка Димитров бе запитан и дали е нормален, което окончателно го извади от релси и той заяви пред няколко свидетели от други медии: "Ще ти стъжня живота!"

След края на заседанието по делото "Куцаров" Димитров не пожела да коментира случката пред медиите, като обяви, че не е негова работа да коментира "това, което ви се е сторило да чувате, разкарайте се оттук". Не пожела да уточни и дали е обичайна практика в работата му да стъжнява животи, нито по какъв начин планира да го направи. Вместо това обвинителят на няколко пъти подчерта, че журналистите му нарушават правата, тъй като не са му поискали разрешение да го записват.

 

Преди необичайния инцидент, свидетелят Куртев разказа пред Софийския градски съд, че при конвоирането на Куцаров не е забелязъл никакви следи от насилие по него, нито арестантът се е оплакал от нещо. След като антимафиотите го взели от Института по психология към МВР, където бил "пропаднал" на детектора на лъжата, той изведнъж се оплакал, че му е лошо и загубил съзнание. Първоначално колегите на Куртев започнали да му правят изкуствено дишане, а след това го закарали в "Пирогов".

 

Куцаров бе задържан в началото на 2009 г. по подозрение, че е участвал в отвличането на Кирил Божинов-Цигането. По информация от МВР гласова експертиза е доказала, че той е водел преговорите с близките на отвлечения мъж. След смъртта му се оказа, че в корема има голямо количество амфетамин, както и че полицията не е имала заповед за задържането му. Вътрешна проверка в МВР пък установи, че има прописки и при обиска на Куцаров. След това приятелката на Куцаров осъди МВР за незаконен арест, тъй като тя бе задържана заедно с него абсолютно неоснователно.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

64 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #64

    М.Н. Наглостта на тези "магистрати" няма граници! Усещат се като недосегаеми и заплашват с езика на професионални мутри (криминално-проявени бизнесмени). Нетърпима воня и задуха! Такива трябва да бъдат изметени незабавно!

  2. Анонимен
    #63

    Уволнение на такива симеоновци !

  3. Анонимен
    #62

    Кирил Димитров go chaka palno razbivane na zadnia dvor ! Niama izmakvane. Skoro ste nauchite.

  4. Анонимен
    #61

    кой знае колко хора е разбил досега тоя прокурор, че вече си позволява да говори така публично

  5. Анонимен
    #60

    Прокурорът трябва да бъде сериозно наказан от ВСС!

  6. Анонимен
    #59

    На моя жалба до Районна прокуратура-Кнежа, прокурорът Ангел Танев ми състави контраобвинение че не осъзнавам какво говоря и след съдебно-психиатрична експертиза ме обявиха за невменяем и шизофреник.Сега ми вменяват вина, и съм принуден да се сърдя на себе си, понеже написах жалба срещу МВР, без да знам че такива жалби ако не са забранени, то те са наказуеми.Сега се чудя, как да си изчистя името, и съжалявам, че когато поиска да си платя, за да не ме вкара в карлуково, не го послушах.Добре, че съдията

  7. Анонимен
    #58

    Прокурорите, начело с Велчев са развилняла се некадърна пасмина: вчера беше Валери Първанов, сега този.

  8. И.Иванов, Швеция
    #57


    МЕДИАПУЛ, ОСЪДЕТЕ НАГЛИЯ ЗАПЛАШВАЩ ВИ ПРОКУРОР-ПРЕСТЪПНИК !

    """ "Ако хвърля тогата, ще те разбия!". Така Кирил Димитров от Софийската градска прокуратура (СГП) реагира във вторник на въпрос на Mediapool ...
    ...
    "Ще ти стъжня живота!" """

    Подайте незабавно жалба в прокуратурата срещу негодника за заплаха с убийство и й дайте публичност ! Обществено важно е! Демострираният му красноречиво бандитски манталитет говори, че е мутра в прокурорска тога! Всички особено прилични журналисти и медии, трябва

  9. Коментарът е изтрит в на от автора.
    #56
  10. Анонимен
    #55

    Забележете обаче - въпроса на обвинителят е наистина много интересен. Много по-добре би било да се развие темата по този въпрос вместо да се раздува за нестабилността и агресията на някакъв обвинител.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.