Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Само ДПС с капацитет да управлява, според Доган

Обяви, че Възродителният процес продължава в по-тиха и пълзяща форма

21 коментара
Доган на трибуната на село Бял Извор, сн. БГНЕС

Само ДПС има управленски опит и без нас властта не може да мине, смята лидерът на ДПС Ахмед Доган, който обяви в неделя в ардинското село Бял Извор също, че Възродителният процес на Балканите продължава и ще продължава и занапред, но в много по-тиха и пълзяща форма . Няма страна на Балканите, в която под една или друга форма да не е провеждан процес на асимилация, заяви той пред жители на Бял Извор, по време на възпоменателния митинг мевлит за жертвите на Възродителния процес.

"Налага се да управляваме, починахме си достатъчно. Няма как да мине без нас, ние сме много сериозни политици, от гледна точка на опита ни, няма друга партия с такъв опит – и административен, и управленчески, на централно и местно ниво", заяви лидерът на ДПС.

 

"Бъдете убедени, че вероятно след година пак ще мина оттук да искам конкретна подкрепа за конкретна програма за управление. Без нас не става, не знаят да управляват, правят гафове, изядоха онези над 8 милиарда ресурс, който им оставихме, хазната е празна, чудят се откъде да намерят пари, рекетират бизнеса, посегнаха на пенсионния фонд", продължи Доган.

 

"През последните 100 години – от Балканската война, Междусъюзническата, Втората световна, комунистическите режими, историята на Балканите така се обърка, че без възродителни процеси няма да стане. Никой не трябва да си прави илюзии, че ние сме сложили точката на всякакви мераци за възродителни процеси", каза още Доган, цитиран от БГНЕС. Според него Балканската история е много особена и постоянно текат процеси на прекрояване на границите съобразно етническите такива.

 

"Затова дали в явна форма – радикално, със сила, войска, танкове, и дали в тиха форма – пълзящо, уж умно, уж изпълнена с демократични тригонометризми, възродителният процес ще продължава. Но от 100 години няма друг бацил, който да се противопоставя на тази тенденция, освен бацилът ДПС", заяви лидерът на етническата партия.

 

"С демократични средства някои хора от властта се опитват да продължат политиката на потискане на хората, както и да забравяме за историята. Но когато става дума за смяна на имената на села и райони, за убийци по време на съпротива, не било полезно. Когато почитат паметта на жертвите на комунизма в София обаче е добре. Но когато ДПС почита паметта на убитите преди падането на комунизма, противопоставили се на смяната на имената, нас ни обвиняват и ни казват :"Стига с този възродителен процес!", заяви от трибуната на митинга депутатът Ремзи Осман.

 

Кметът на село Гърмен Ахмед Башев пък обясни, че възродителният процес не е само смяна на имената и забрана на джамиите. "Той е и икономически геноцид, той е заплаха за водачите на населените места, съд и прокуратура са срещу тях. Той е унищожаване на интелигенцията по места", допълни Башев.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

21 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #21

    Струва ми се, че Доган намеква за бъдещо прекроявате на граници и че той е единственият гарант уж това да не се случи? Но точно това обещава на своите хора - потърпете гласувайте за мен и ще има и прекрояване на българските граници. Помнете Доган все по-често ще споменава думата етнически и географски граници. Това му провокативно изказване се случи веднага след посещението Ердоган. Работата не отива към добро.

  2. Анонимен
    #20

    По обедня Доган, поогладня за власт. И сега трябва да навакса изгубеното време. А за него времето е пари. А това изгубено време му е огромна загуба на пари.

  3. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #19
  4. Анонимен
    #18

    Цинични въжделения на участника във възродителния процес : http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=24815490 Жалко за добрите хора ,че все още му се връзват.

  5. Анонимен
    #17

    Ако под управление се разбира манипулиране на избирателите, безгранично крадене и използване на властта за лични интереси, то наистина Доган е с най-голям капацитет!

  6. Анонимен
    #16

    Трябва ли другите политици да ни напомнят, че още сме под турско робство?

  7. Анонимен
    #15

    Ако у нас наистина съществува Прокуратура, то тя незабавно трябва да повдигне обвинение срещу Ахмед Доган за създаване на етническо напрежение и за злепоставяне на България пред света с въпросната реч. Твърденията, че възродителния процес и асимилация на турците продължават през последните 22 години наистина заслужават затвор!

  8. Анонимен
    #14

    За едно е прав Доган - ДПС е бацил.... Трябва да се лекува...

  9. Анонимен
    #13

    Доган нарушава българската конституция! Етническите партии са забранени от нея! ДПС е излишна, защото всички български граждани имат еднакви права и никой не им ги ограничва на етнически или верски принцип! От всеки човек зависи, в зависимост от това какви усилия полага, какви способнисти има и каква воля има, да върви напред и да се развива! Подклаждане на етническо и верско разделение от страна на Доган е опасно и вредно за България и нейните граждани! Добре е държавата да вземе съответните защитни мерки!

  10. Анонимен
    #12

    Само ДПС с капацитет да управлява stado ovce

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.