Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Семейство се оплака от безпардонен и безпричинен арест на ГДБОП

Пострадалите се съмняват в "политическа репресия"

181 коментара
Семейство се оплака от безпардонен и безпричинен арест на ГДБОП

От безпричинно груб арест от страна на ГДБОП се оплака столично семейство. В събота тежко въоръжени и маскирани антимафиоти са арестували семейството Малина и Петър Начкови, докато те паркирали автомобила си в квартал "Илиянци" в София. След като им нанесли побой ги откарали до дома им, който разбили с мъглявото обяснение, че търсят "нещо незаконно". 

Това разказа пред Mediapool 26-годишната дъщеря на арестуваните Ралица Начкова. По думите ѝ тежко въоръжените служители на ГДБОП са били над 30 души. 

“Арестуваха ни на Илиянци, докато мъжът ми паркираше колата, за да си платим сметките за телефоните. Отвориха вратите, извлачиха ни от колата. Бяха с качулки, маски и автомати”, обясни пред Mediapool майката на Ралица – арестуваната Малинка Начкова.

На въпросите ми какво се случва, какво търсят и защо изобщо е целият екшън полицаите ми отговаряха “Трай, ма!”, разказва още арестуваната и в последствие освободена Малинка. По думите ѝ още при ареста на съпруга ѝ униформените са ритали, блъскали и били съпруга ѝ – 57-годишния Петър Начков, който в последствие се е освидетелствал. В медицинското на Начков са записани охлузвания по двете му китки, синини по клепачите и краката. 

 

Дъщеря им автор на Facebook група срещу премиера и ГЕРБ 

 

Единственото, с което си обяснявам ареста и всичко това, което ни се случи, е политически натиск, заяви Малинка Начкова.  Дъщеря ми е създател на Фейсбук групата "Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ", разказа арестуваната. 

 

След като са задържани в Илиянци Малинка и съпругът ѝ са натоварени на бус и закарани в къщата им в Мировяне.

 

Държаха ме пред дома ми като престъпник над два часа с белезници”, обясни тя. "Това може да бъде само политическа репресия", допълни Начкова.

 

В последствие въпреки, че семейството моли служителите на ГДБОП да ползват ключове, служителите на реда разбиват къщата, за да влязат вътре. Там сварват другата дъщеря на семейството – Габриела, която според майка ѝ била извадена по бельо пред къщата”.

 

По време на акцията тежко въоръжените антимафиоти установили незаконно притежание на пет кутии безбандеролни цигари в стаята на дъщеря им Ралица. “Това е стек, който тя пуши от няколко години, да кажем по една цигара на седмица”, обясни майката.

 

Няма как да си го обясним всичко това, освен с групата във Facebook на дъщеря ни”, повтори Малинка Начкова. Тя заяви, че няколко пъти е питала униформените имат ли разрешение за ареста и претъстването, но те не ѝ отговаряли нищо.

По думите ѝ показали "от два метра разстояние" заповед на съпругът ѝ, но той нищо не успял да прочете и разбере. 

 

След като не установили нищо незаконно антимафиотите арестували семейството. В бланката са обяснение служителите на МВР настоявали арестантите да си напишат имената. “Това не е автобиография, а обяснение”, казах им аз и описах целия случай, но се опасявам да не го унищожат, заяви още Начкова.

 

Пред Mediapool адвокатът на семейството Марин Марковски обясни, че веднага след намесата на сина му – Димитър Марковски, който е отишъл във II РПУ, семейството е освободено. “Няма извършено престъпление, разбере няма”, заяви Марковски, допълвайки, че и униформените не са констатирали никакво нарушение на закона.

 

“Получава се нещо като поговорката с топ срещу комар, освен това комарът не е виновен”, допълни юристът.

 

Разбиването на имота им и побоят над Начков пък е противозаконен от страна на МВР, допълни още Марковски. Той цитира закона за МВР, съгласно закона за МВР може да се упражнява насилие само ако се съпротивляват. "Този човек няма как да се съпротивлява", обясни Марковски. 

 

Пред Канал 3 говорителят на МВР Ваня Вълкова заяви само, че антимафиотите са търсели акцизни стоки, а насилие над задържаните не е имало. 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

181 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #181

    Ако е вярно, че е имало цяла навалица от полицай явно става дума за сплашване. Не виждам защо срещу семейство ще се прилагат такива мерки дори, ако членовете му са контрабандисти. И аз няма да гласувам за ГЕРБ. Цв.Цв. ще убие тази партия с наглата си групост/или глупава наглост/. Насилието и бруталността само ще засили поражението на изборите. Ако ги фалшифицират светът ще разбере защото са тъпи пък и външните наблюдатели са предупредени. Тогана всеки българин ще има основание за потърси полотическо убежище в някоя демократична страна. Ще ги останвим да си ядат л-ната сами и да се избиват взаймоно.

  2. Анонимен
    #180

    hubavo..prodavat cigari...MOGAT!...a ciganorite ?! deto nemoje6 da mine6 prez pazara be njakoi da te drapne i da ti kaje:Bate , cigarki , damski , majki. i na 5 metra do ciganina mi se hili njakoi policai. Ne sum pu6a4..no ako bjah i az bih si kupuvala cigari na 4erno!

  3. Анонимен
    #179

    Лъжат колкото могат.Познавам ги чудесно.Вкарваха цигари от Гърция.Целият квартал "Стрелбище" знаем,че продават стекове цигари от години.Защо се правят на невинни?Нито са ги били.

  4. Анонимен
    #178

    Към № 177. Не само политическите опоненти /ако въобще има такива/,но констатацията се отнася и за всички неудобни!А това е страшно!Как ви се струва дали собствениците на различните медии в страната им се позволяват волности?Малцина са тези,които си ги позволяват. Но,бат Цецко не спи.....

  5. Анонимен
    #177

    Време е разследващата журналистика да "светне" обществото че зловещата фигура в управлението на ГЕРБ е Цветан Цветанов.Той е тои,който държи на" каишка" разните му Янета, Воленчовци и др. и др. Затова докато е той ГЕРБ ще спечелят не само следващите , нои по-по следващите избори.

  6. Анонимен
    #176

    (Пред Канал 3 говорителят на МВР Ваня Вълкова заяви само, че антимафиотите са търсели акцизни стоки, а насилие над задържаните не е имало.) Разбиването на имота им и побоят над Начков пък е противозаконен от страна на МВР, допълни адвокатът на семейството Марин Марковски Склонен съм да вярвам на полицейският говорител,отколкото на адвокатът на семейството Марин Марковски,известен като адвокат на мутрите,човек без морални задръжки! ВИКТОР

  7. Анонимен
    #175

    Дали са ги били или не не зная, но ще трябва да оправдаят с нещо ареста, а доколкото разбрах няма с какво."Извинете , станала е грешка"" Но аз си спомням и за други такива не случайни грешки. Твърде много станаха тези грешки и не се знае колко още хора просто не са се оплакали. Очевиден е полицейският произвол и некомпетентност. Всички, които минаха през властта, ползваха МВР за партийни цели къде явно , къде по-срамежливо, но такова чудо май не е имало. Време е Цветанов и неговият бос да си ходят.

  8. Анонимен
    #174

    Защо пишете в този форум? Нима мислите, че като споделите това което ви вълнува ще спрете, в случая т.н. полицейско насилие и беззаконие или лекарската мъртва хватка или магистратките набези или простотията на българина и т.н. Успокойте се единственият лек е еволюцията. До тогава можете да се упражнявате само в т.н. гласоподаване.

  9. Анонимен
    #173

    И при вичко това се намират хора да коментират кой с какви гласове бил избран! Кой каква поръчка правил - ние сме поръчката бе - ние на тепсия!

  10. Анонимен
    #172

    Абе цялата история смърди и е пълна с противоречия... и нямаше да е така, ако всички ние в тази държавица мислим повече с главите си, и когато вършим нещо, и когато четем, та дори и когато пишем коментари.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.