Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

След изчерпан кредит на доверие тръгват кадрови промени в МИЕТ

24 коментара
Асен Василев, сн. БГНЕС

Кредитът на доверие към заварените служители в Министерството на икономиката, енергетиката е изчерпан и започват персонални промени във ведомството. Това обяви в сряда след заседанието на правителството служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев. "Очаквайте включване много скоро време", каза той в отговор на въпрос кого ще засегнат промените и откога ще започнат те.

 

В началото, когато започнахме работа в министерството, дадохме кредит на доверие на всички колеги, за да може те да си свършат работа и да преценим доколко добре и компетентно могат да си я свършат. Този кредит на доверие се изчерпва доста бързо, каза министърът, на когото остава над месец на поста, ако след изборите на 12 май се сформира бърза редовният кабинет.

 

Василев съобщи още, че до средата на май се очаква да има първи резултати от започналите в началото на седмицата проверки в енергийния сектор и в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране от експерти от Европейската комисия и Световната банка. От техния анализ се очаква да открие резерви в системата за задържането на цената на тока, чието поскъпване с 15-20 на сто от 1 юли и скат всички дружества по веригата.

 

Кадровите промени в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще са третите поред от 2009 г., след като Трайчо Трайков смени част от директорите на дирекции, някои от които дългогодишни служители, а след това наследникът му Делян Добрев стори същото с хората, назначени от Трайков.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

24 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #24

    До коментар 22:

    Знаех си,че всичко е на гласено:и пак съм шокирана от точността на прогнозата ви!Нe може да има никакво съмнение в думите след като излезе класирането:
    7. Петя Яворова Трифонова
    8. Радостина Стефанова Елинчова
    Дори и поредни номера са ги наредили, което още повече се набива на очи!
    На съд ще ги дам! Това е корупция!
    Дълбоко възмутена съм, ще вдигна скандал на изпита.
    Телевизията ще извикам на теста да потърсят сметка на тези чиновници, ще номинирам тази госпожа Стоева за "златен

  2. Анонимен
    #23

    Бивши Ченгета НЯМА !!! Това важи и за другаря Божан Стоянов!!!

  3. Анонимен
    #22

    до 18:Анонимен 23:17 | 17.04.2013
    "И като знам,че конкурса е предрешен,както всички в държавната сфера, е за какво ги обявяват! Не е лошо да се сезира Инспектората??? Имам много примери!"

    Конкурса е напълно предрешен, чиста проформа.Фаворитката на директорката госпожа Л. Стоева за длъжността в споменатата дирекция се казва Петя Трифонова - бивша стажантка там и тя трябвало да бъде на първо място класирана - подготвена е с теста.....
    А директорката прецедателка на комисията по конкурса и ще се правят,

  4. Анонимен
    #21

    "Пази Боже, Сляпо да Прогледне!"

  5. Анонимен
    #20

    Кои сте вие, че да давате кредит на доверие? Да назначиш агент на ДС да отговаря енергетиката и да казваш, че не се доверяваш на служителите си... висша форма на лицемерие и баглост?!

  6. Анонимен
    #19

    Трябва да се чисти!

  7. Анонимен
    #18

    Както на всякъде! Например: има обявен конкурс:
    Младши експерт
    Отдел: Информационно обслужване; Дирекция: Информационно и комуникационно осигуряване
    Министерство на икономиката, енергетиката и туризма!
    Отивам да си подам документите-на деловодството намусена девойка, нарушила съм и спокойствието, че не съм дошла 30мин по-късно от уречения час (ами ако излизам от работа или идвам от село!!)Да, добре, мотах се 2ч и дойдох в уречения час! Слезе човек от ЧР да ми вземе , види документите...ами тя се

  8. Анонимен
    #17

    Комунисти, агенти и отявлени некадърници ръководят държавните мини и енергийни дружества.Кражбите надхвърлят поне 30% от разходите ,които искат да им се признаят от ДКВЕР, които пък са си ченгета корумпета отвсякъде.

  9. Анонимен
    #16

    Какъв "кредит на доверие" ! Този не вижда ли, че всички около него са комунета-корумпета: https://www.bivol.bg/privatizacia-sreburen-fond.html Не разбирам какво чака та не ги почва поред?

  10. Анонимен
    #15

    @14 Ти ще да си от персонално заинтересованите енергийната мафия да не бъде пипана. Друго обяснение нямам защо поставяш толкова тъпи и посредствени въпроси как някой е успял да се сдобие с елитно образование. Де факто, отдавна не сме имали толкова интелигентен и образован мъж за министър. Ако имаше още 5-6 такива с пълен мандат, България щеше да достигне средно европейско ниво само за няколко години.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.