Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Волен Сидеров вилня и "въдворява ред", необезпокояван от никого

Поиска три оставки, разправа с "превратаджийските медии" и да му дадат мъжа, който искал да му "извади гърлото"

525 коментара
Снимка: БГНЕС

27 юни се превърна в апогей на Воленсидеровщината. Сутринта лидерът на "Атака" и председател на комисията по антикорупция и парламентарна етика се появи в Народното събрание с полицейска палка в ръка. Той спаси правителството, тъй като осигури мнозинство за парламентарния кворум, а за благодарност БСП и ДПС, които не спират да обвиняват протестиращите, опозицията и президента в безотговорност и провокации, го оставиха да се гаври с тях, с гражданите и национални медии.

Сидеров изчете от трибуната декларация срещу "терористите" (както вече са назовани протестиращите) и "превратаджийските медии" (четири телевизии без ТВ7).

Освен това държа реч срещу МВР и вътрешния министър Цветлин Йовчев, който на същото парламентарно заседание бе повишен от БСП и ДПС във вицепремиер, отговарящ за сигурността.

Подсигурен от многобройна полиция, след това Сидеров оглави контрапротест на стотина свои привърженици срещу гражданите, които искат оставката на кабинета. И поведе шествие, целящо да "наложи" ред в държавата и в София. Това полицията не можела да направи, и заради това всяка вечер атакистите щели да въвеждат закона, като дори използват "граждански арести".

Сидеров влезе в сградата на обществената телевизия БНТ да се саморазправя с директора ѝ Вяра Анкова, заради това, че не отразявали правилно протестите.

Закани се да заведе атакистите и пред офисите на бТВ, Нова телевизия и Канал 3, да ги замерят с яйца.

Органите на реда само го охраняваха, без да се намесват. От БСП и ДПС не се чуха никакви упреци към изстъпленията на съюзника им.

"Не искам да бъда убит от помиярите на Фандъкова"

Хронологията на събитията протече така:

Преди марша из центъра на София, депутатите на "Атака" влязоха в пленарната зала. Това беше важно събитие, тъй като предишния ден партията на Сидеров бойкотира НС, заседанието се провали и ръководството на БСП за пръв път заговори за оставка на правителството и предсрочни избори, ако "Атака" не се върне.

Условието на атакистите беше полицията да им гарантира по-голяма зона за сигурност около НС, за да ги пази от гражданските протести, които от сряда вече имат и сутрешно "издание" – "На кафе пред парламента".

Сидеров се появи в НС, стиснал полицейска палка в ръка. Той обясни поведението си със състоянието на София и че така се предпазвал от бездомните кучета, които кметът Фандъкова оставила да безчинстват из града. "Не искам да бъда убит от помиярите като професор Тачков", каза Сидеров.

Той нападна журналисти, като ги обяви за "платени жрици на Бойко (Борисов) и предупреди, че ако някой го засегне, "лично ще го ошамари".

Сидеров иска три оставки: на Плевнелиев, Йовчев и Фандъкова

 

След това, под силния дъжд, с решителни и мрачни физиономии Сидеров, стиснал мегафон, и шепа негови депутати, обградени от яки младежи, тръгнаха от Народното събрание по бул. "Цар Освободител" към Орлов мост, като блокираха движението по посока Плиска.

Цялата процесия бе ескортирана от много полиция, включително моторизирани.

Сидеров поиска три оставки - на президента Росен Плевнелиев, на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и на кмета на София Йорданка Фандъкова, заради "насилствения протест срещу "Атака". "От тях никой не си свърши работата като държавник", каза той.

След като вечерта в сряда "Атака" разпространи декларация, подписана от Сидеров, в която държавната и частни телевизии бяха обвинени, че работят в "помощ на превратаджиите от ГЕРБ", а полицията наблюдава безучастно "вилнеещите в центъра на София хулигани", в четвъртък Сидеров заяви по мегафон, качен на камионетка, предвождаща шествието, че "ще хвърляме камъни, домати, яйца по офисите на БНТ, бТВ, Нова телевизия и Канал 3, защото очевидно така се прави и полицията позволява хулиганските прояви".

Малко преди Орлов мост граждани, покрай които минаваше шествието на атакистите, започнаха да го освиркват и да викат "Срам", "Нещастници", а един мъж подхвърли серия нецензурни епитети, придружени от съответните жестове. Сидеров призова мъжът да бъде задържан от полицията и да му се проверят документите, но това не бе сторено от полицията, която мълчаливо и плътно обграждаше шестващите.

Саморазправа с БНТ

След това атакистите завиха към БНТ, където Сидеров и неколцина от хората му влязоха да търсят обяснения от генералния директор на Вяра Анкова. Сидеров нарече телевизията "поръчкова на Бойко, Пашата и други гангстери".

Другите от протестната група останаха под дъжда зад огражденията, предвидливо сложени от полицията.

След като излезе от срещата с директора на БНТ, Сидеров за пореден път даде своята квалификация на антиправителствените демонстрации. "Този протест е тенденциозен и е организиран от пияни млади наркомани, които пушат трева в Борисовата градина и след отиват да протестират". Повтори, че зад протестите стои ГЕРБ.

След партийния митинг на "Атака" пред централата на "Врабча", когато лидерът в продължение на часове се кри под пластмасова маса, няколко журналистически разследвания разкриха, че именно тази партия набира платени провокатори на гражданските протести. Тези разкрития допълнително разлютиха Сидеров.

"Няма осъждане на това вандалство, няма реално показване на лицето на протеста”, посочи той в четвъртък. Той показа снимка на един мъж и каза: "Този индивид днес в 8.50 часа пред всички камери пред Народното събрание заяви, че ще ми извади гърлото. На Сидеров ще му извадя гърлото, ако ми падне – това му бяха думите. За това няма нито дума. Това е нашето възмущение”, каза Сидеров, който поиска да му доведат мъжа, изрекъл тези думи.

"Това е истинското лице на протеста – типове, които призовават към смърт и насилие. Аз не искам да мисля какво може да се случи, ако дойдат такива хора на власт или тези, които ги закрилят и пращат да хвърлят камъни, дойдат на власт”, добави той.

"Искам да приемем закони, с които да намалим сметките за тока, а виждам, че тези протестиращи казват: нас не ни интересуват сметките за тока", каза Сидерови и посочи, че представлява партия, която "работи за обикновения народ”.

Той обвини БНТ, че в репортажа си от сряда сутринта е посочила, че пред парламента няма агресия, докато към депутатите летели яйца, домати и какво ли не.

"За това ли сте вие, българските медии? Ако искате гражданска война, излезте и го кажете”, продължи Сидеров, обвинявайки протестиращите в злоба и агресия.

"Това е терор, който не получава никаква санкция”, посочи той.

"Атака" може да предложи вътрешен министър, който ще сложи ред

"В пленарна зала отправих много остри критики към вътрешния министър. Ако той продължава да не се справя, да подаде оставка, да дойде някой друг. Можем да предложим кадър от "Атака”, ще се справи, ще сложи ред и всеки, който нарушава реда, ще бъде санкциониран, задържан и изправян на съд”, декларира Сидеров.

"Ръководството на МВР, определени звена и може би началници в МВР са хора на Цветанов, които умишлено саботират законовия ред и подпомагат анархията”, завърши речта си Волен Сидеров, който декларира, че няма да допусне никой от предишните управляващи да се върне на власт.

Силно оредялата групичка симпатизанти на "Атака" тръгна след това към Паметника на Васил Левски, все така плътно обградена от полиция.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

525 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #525

    пИшипоБългарскибе

  2. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #524
  3. BGeorgieva
    #523

    Единственият ни път е пътя към запазване на българското! Единствената партия, която работи за българското е партия Атака! Всеки ден е насаждана огромна омраза към тази партия, защото само тя се противопостави на бившите депутати, само тя им търси сметка и само тя иска да бъдат наказани виновните! Волен е гонен и обиждан всеки ден, медиите изкривяват всичко и се опитват да го очернят, защото им се плаща точно от тези бивши депутати, които се страхуват да не бъдат приклещени за мутренските и крадливите си прояви през последните 20 години!

  4. Анонимен
    #522

    Браво само така Волене!Аз,ако съм ще ги избия всичките другарки и другари Бойка,Цветанка,Доганка и останалата помия!!!Трипати УРА за АТАКА!!!

  5. Анонимен
    #521

    Абе тоя за кой се мисле бе,той коли той беси,тука е в сила поговорката Дай на простака малко власт за да го видиш колко пари струв

  6. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #520
  7. Анонимен
    #519

    510, напълно прав си, за жалост, едва ли някой ще те чуе. По мое скромно мнение малко са хората, които знаят за Сорос и "бизнеса" му. Ако повече се знаеше кой точно стои зад хилядите неправителствени организации в България, то днешната ситуация щеше да е по-различна. Ще си позволя да изкажа предположението си: подготвят ни поредния "икономически убиец", който ще оглозга каквото е останало в изтерзаната ни родина. Сигурна съм, че ако прочетеш това, което написах дотук, ще се съгласиш с мен! Поздрав за теб от българка, която също като теб, вижда по-далече от собствения си нос!

  8. Анонимен
    #518

    На този сякаш му е платено да сее и създава раздор и тероризъм.......... Но това пък си има своята добра страна , още повече и съвсем справедливо нараства недоволството

  9. Анонимен
    #517

    Е, чак пък да е вилнял, пресилено е малко това заглавие! Сещам се за доста политици, които вилняха на гърба на българите през целия си мандат, при това необезпокоявани с "досадни" журналистически въпроси. Чудно ми е, къде бяха "независимите и обективни" медии по времето на Костов, Царя, тройната коалиция или Борисов!

  10. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #516

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.