Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Сто милиона евро български депозити в кипърските банки

18 коментара

Български юридически и физически лица без банките имат депозити в размер на общо 100 милиона евро в кипърски банки. Това показва статистика на Европейската централна банка (ЕЦБ), цитирана от Ройтерс.

Депозитите в кипърски банки възлизат на общо 107.8 млрд. евро. От тях 38.2 млрд. евро са на банки, а 69.6 млрд. - на други юридически и физически лица. Малко повече от половината от общата сума по депозитите, 56.6 млрд. евро, е на кипърски вложители.

Румънски физически и юридически лица (без банки) също имат общо 100 млн. евро в кипърски банки.

На първо място по този показател в ЕС убедително са гърците с 4.7 млрд. евро, следвани от британците с 2 млрд. евро.

ЕЦБ не предоставя статистика за депозитите на банки от Европейския съюз страна по страна, както и за депозитите от държави извън ЕС.

Според "Мудис" руски банки са имали към края на миналата година вложени 9 милиарда евро в кипърски банки (от общо 12.8 млрд. евро, вложени в кипърски банки от банки извън ЕС, според ЕЦБ), а руските корпоративни депозити на острова възлизат на близо 15 милиарда евро.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

18 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #18

    Това за ромейския произход на Волен Сидеров ми е ново..Но има резон. Обикновено ренегатите най-много мразят бившите си роднини. Ето- македонците най-много мразят нас, защото им навираме в очите долния им български татаро-ирански произход. С Волен е същото.За руските капитатали в Кипър той основателно трябва да е загрижен, защото ако руснаците/и ГАЗПРОМ оперира чрез Кипърски банки/ загубят там доста пари, може да му намалят на Воленко субсидиите и ще трябва да запее на по-ниЗка октава..

  2. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #17
  3. В и К
    #16
  4. Анонимен
    #15

    13. Аз винаги съм си признавал, че съм прост селяк, но да пожелавам на някого да умира от глад и да се самозапалва - още не ми се е случвало. Предполагам това се дължи на факта, че още не съм стигнал вашето високо ниво.

  5. Анонимен
    #14

    10. Очевидно сте объркала темата. Реално погледнато коментарът ви е за "Кризата в Кипър навлезе в критична фаза" и за онези филантропи - управляващите системата.

  6. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #13
  7. Анонимен
    #12

    В и К,подкрепям идеята ти.

  8. В и К
    #11

    Данъчните да направят проверка, кои нашенци са се запътили по спешност в Кипър.

  9. Анонимен
    #10

    ало селяндурите,изказахте ли се по темата?? Хайде сега бързо двама по избор до отиват да си "драснат клечката". Загубеняци селски.

  10. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #9

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.