Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Съдът махна Христо Грозев от "Труд" и "24 часа"

33 коментара
Христо Грозев, Сн. БГНЕС

Проточилата се повече от година война между съсобствениците в "Медийна група България холдинг" навлезе в нов обрат във вторник.

Христо Грозев от едната воюваща страна вече не е съиздател на вестниците "Труд" и "24 часа", тъй като на 1 декември 2010 година австрийското дружество, което е закупило дялове от фирмата-купувач на медиите, не е било регистрирано и не е провело общо събрание, съобщиха от “Медийна група България холдинг”.

Софийският градски съд е обявил за нищожни договорите за продажба на дружествени дялове на фирмата "БГ Приватинвест ГмбХ", в която участват Христо Грозев, Даниел Руц и Карл Хабсбург.

В края на 2010 година германската група "Вестдойче алгемайне цайтунг" продаде всичките си активи на консорциум от български, германски и австрийски инвеститори, а именно на Христо Грозев, Карл Хабсбург, Даниел Руц, Любомир Павлов и Огнян Донев, обединени в дружеството "Медийна група България холдинг".

В началото на 2011 г. стана ясно, че 83% от "Медийна група България холдинг" са били прехвърлени на името на Огнян Донев и Любомир Павлов в ущърб на съдружниците им Грозев, Хабсбург и Руц.

Сделката е станала без знанието на другия партньор в проекта – регистрираната в Австрия фирма на тримата "БГ Приватинвест" ГмбХ (BG Privatinvest GmbH), която първоначално влезе в сделка за вестниците на ВАЦ с 53%.

Прехвърлянето на дяловете в ущърб на Грозев и Хабсбург (Руц се оттегли от играта) отключи тежка война между доскорошните съдружници, която се водеше в съда, в следствието и чрез конкурентните медии.

В резултат на сигнали на Грозев до прокуратурата Донев и Павлов се сдобиха с повдигнати обвинения. Според сигналите чрез покупката на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

Донев е с обвинение за данъчни престъпления и за пране на пари. Срещу Павлов са повдигнати три обвинения – за пране на пари, документна измама и документи с невярно съдържание. Двамата имат мерки за неотклонение парична гаранция по 50 000 лева.

В последните дни срещу Донев и бяха повдигнати обвинения за укриване на данъци в особено големи размери и му бе наложена мярка за неоклонение в рекорден размер от 500 хил. лв.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

33 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Космополит
    #33

    До номер 32 Като не можеш лекарствата да си платиш, имаш ли поне пари за храна. Дай една сметка да ти изпратя 20 $ да закърпиш до края на месеца.

  2. Анонимен
    #32

    до космополит - ей,платен коментатор на донев - какво ми го защитаваш тоя мошеник , евтини лекарства ли купуваш, хайлазино?

  3. Космополит
    #31

    Какъв затвор за Донев и какъв съд? Статията е за друго - Христо Грозев е участвал в сделката с фиктивно дружество. Никога не е имал пари човекът, пък поискал да влезе в голяма игра. Той не може да има повече претенции за участие във вестниците. Друг е въпросът, че в тоя сайт е пълно с хора, които искат да видят Любо Павлов и О. Донев осъдени. И пригласят на правителствените медии. Подведени от омразата си към някой, който има повече пари, подкрепят една част от олигархията, която заедно с правителството иска да унищожи друга част от олигархията.

  4. Анонимен
    #30

    Егати фетиша имате към тоя човек - мистър икономика.

  5. Анонимен
    #29

    do 28 А ти си мислиш,че Мистър Икономика иска да произвежда лекарства ли,да произвежда парацетамол?

  6. Анонимен
    #28

    До 27 - то май Донев няма бизнеси. Така ли мислиш?

  7. Анонимен
    #27

    Хахаха,ей платили са на няколко сладурчета да кажат по някоя добра дума за Донев,опасна работа!Кой бизнес на Донев иска Цветан Василев,бе вие ненормални ли сте?!

  8. Анонимен
    #26

    Дали Цветан Василев неиска да прилапа бизнеса на Донев?!! И всичко това се прави с тази цел като се впрягат \\\"честните и принципни\\\" журналисти Бареков и Гайтанджиева!! Със сигурност ако Огнян Донев беше собственик на ТВ7 , Бареков щеше да гълта през 20 мин. пряко в ефир противозачатъчни, а Гайтанжиева да рекламира колко е ефикасна виаграта произведена от Софарма. Бог да пази България от такива журналисти!!! Но все пак ......... интереса клати феса....!!!

  9. Анонимен
    #25

    Само аз ли виждам, че прокуратурата стана за смях или всички под мен са платени от Пеевски.

  10. Анонимен
    #24

    До 16 - ясно е, че ти плащат, но поне си заработи парите и под различни статии не пествай един и същи коментар!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.