Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Тръгват катарски заеми за фермерите, ще ги връщат в агнета и пилета

29 коментара
Тръгват катарски заеми за фермерите, ще ги връщат в агнета и пилета

Нова схема за подпомагане на животновъдите ще бъде приложена с част от средствата, които ще вложи Катар в Българската народна банка. От тези средства българските животновъди ще получават заеми, но ще ги връщат чрез продукция, съобщи в неделя пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

В края на миналата седмица премиерът на Катар, който бе на визита у нас, съобщи, че в знак, че катарските намерения за инвестиции за сериозни, страната му ще внесе на депозит в БНБ 200 млн. долара. Сега от думите на Борисов става ясно, че се обмисля финансово-натурална схема за подпомагане на фермерите.

 

"Дават се пари за фураж на производителите, които след една година го връщат с агнета, телета или пилета. Парите, които са на депозит в БНБ банка от страна на Катар, част от тях да отидат в Българската банка за развитие, а вече от там нататък ще изградиме предприятие, то го има в Троян, което да оперира със средствата и съответно да ги раздава на малките и средни производители", опита се Борисов да обясни как ще става финансирането.

 

Той посочи, че ако на сто малки производители със 10 или 20 овце им се дадат пари или фураж, те трябва да "произведат" от тях агнета, телета или пилета. Следващата година, те ако са произвели 120 агнета, връщат 100, а това което остава е тяхната печалба, продължи премиерът.

 

Той дори бил обсъдил с катарския шейх, лихвата по тези кредити за животновъдите, ако изобщо има такава, да е символична - под 1 процент.  

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

29 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. В и К
    #29

    Не било катарски, а било катърски. И не било заеми, а било ритници.

  2. Анонимен
    #28

    до 25 Ти си просто комуне.

  3. Анонимен
    #27

    А дано, .....!!!! :)

  4. Анонимен
    #26

    Тия нещастници не знаят нищо друго, освен С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ДА ПРАВЯТ. Също както всички предшестващи ги КОМУНОИДИ. Да лъжат, крадат, а когато се наложи, и да убиват (вече с много по-изтънчени методи).

  5. Анонимен
    #25

    Никой не може да смята по-добре от герберастията!

  6. Анонимен
    #24

    22, прав си. БТВ е купена от ГЕРБ. Политическата и ориентация не може да се обясни само с обикновено подмазвачество.

  7. Анонимен
    #23

    Т. е. искат да купят 100 агнета на цената на фуража необходим за изхранване на 120 агнета. Това ще рече че искат да срещу даването на заема стопанинът ще продаде 100 агнета на цената на 60 агнета, т. е. ще му платят 60 % от това, което наистина струват. Остава да намерят идиотите, които ще се съгласят на такава "сделка".

  8. Анонимен
    #22

    Бойко Борисов и Цветан Цветанов са се обаждали и за заплашвали екипа на bTV със закриване! Всички коментари против ГЕРБ се трият а по bTV тече масирана реклама на ГЕРБ! НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ ПРОДАЖНА ТУРСКА МЕДИА bTV! ХОРА РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ В САЙТА НА bTV ЗА ДА СЕ ИЗГАВРИМ С МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ!

  9. Анонимен
    #21

    Имаш 10 овце, които пасеш с парите на шейха. Работиш цяла година, а накрая те, като ти родят по 12 агнета от овца, тоест 120 агнета, идват сеймените, вземат ти 100 агнета и останалите 20 агнета са ти печалбата. На другата година имаш 20 овце и десет коча. И т.н. След 10 години си горд собственик на 100000 овце, като общият износ за Катар възлиза на 10 милиарда агнета годишно. така България ще преуспее отвсякъде. От едната страна овчари с гугли и плевни, от другата хъбове, клъстери и Гугъла на Плевнелиев.

  10. Анонимен
    #20

    Ако Банка X ни даде 10000 лева заем ние ще го върнем с 2 000 кокошки.Доставeни в най близкото гише на банката.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.