Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Финансовата инспекция даде Цеко Минев на прокуратурата

14 коментара

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е сезирала прокуратурата за нарушения на председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев при изразходването на средства без провеждането на обществени поръчки. Това съобщиха от АДФИ, която провери организацията в периода 2006 - 2010 г.

Финансовите ревизори установиха нарушения при проведени обществени поръчки за близо 860 хил. лева. На Цеко Минев, който е и президент на "Първа инвестиционна банка" са съставени седем акта за общо 10 500 лв.

По четири от постановленията за общо 4000 лв. глобата е платена, но не от наказаното физическо лице Цеко Минев, а от фирмата "Български ски пул", съобщи dnevnik.bg. Тази фирма е собственост на ски федерацията и по концепция работи за финансовото подпомагане на федерацията по ски.

"Аз информация нямам за подобно плащане. Гарантирам, че фирмата не е плащала глобата на г-н Цеко Минев", заяви шефът на компанията Димитър Тонов за "Дневник".

"Български ски пул" е регистрирана на същия адрес, на който са регистрирани и "Витоша ски" и "Витоша ски училища". На двете фирми федерацията по ски редовно дава средства по програмата "Научи се да караш ски", която се финансира от спортното министерство.

Цеко Минев е обжалвал две от постановленията за 5000 лв. и за 500 лв. и по тях има образувани съдебни производства.

Най-голямото нарушение установено от АДФИ е предоставянето без обществена поръчка на 557 500 лева на фирмата "Балкан холидейз сървисис" по програмата “Научи се да караш ски” през 2008 г. Компанията се управлявана от съпругата на Цеко Минев - Радка Минева.

Заради непроведената обществена поръчка на ски федерацията е наложена глоба от 15 000 лв. от АДФИ, която се обжалва.

За нарушенията в ски федерацията АДФИ е уведомила още Министерството на физическото възпитание и спорта, което е финансиращ орган на ски федерацията и Агенцията за обществени поръчки.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

14 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #14

    Блестящ пример за самоуверена безпардонност на хора, които нямат скруполи, но имат стабилна позиция сред властимащите! Няма нормална страна в света, в която самият факт за разпореждане с ресурси, предоставени на една организация от други хора и организации да не доведе до осъдителна присъда и затвор! Цеко Минев не е единствен - просто случайно открехнало се лице от многото от този тип, заели позиции, от които зависи съдбата на нашите деца! Но виновен е не който яде зелника - НИЕ сме овцете, които заслужават да бъдат водени - щом си трайкат...

  2. Анонимен
    #13

    тъкмо Прокуратурата ще може да провери и харченето на тия 3,6 млн. които му бяха отпуснати от държавата за шампионата по ски ...

  3. Анонимен
    #12

    "На двете фирми федерацията по ски редовно дава средства по програмата "Научи се да караш ски", която се финансира от спортното министерство." Ай-сиктир-бе!!! Да ви е*а майките откачени!!! Плащате по 450 лв заплати на хора с по две висши и по три чужди езика, срам нямате - затова и вие и децата ви ще умрете в мизерия!!! Аз моите деца даже няма да ги науча на български за да не ви разбират малоумията!!! Е**те се в г**а, господа селяндури, господа управляващи!!!

  4. Анонимен
    #11

    Бе аз ли съм идиот или нещо не мога да разбера, как така злоупотребяваш в особедно-големи размери и ти лепват символична глоба- баси....

  5. Анонимен
    #10

    Сега милиционерите ще вземат бизнеса на Цеко Без парички и ще пълнят гуши без мярка

  6. Анонимен
    #9

    Цеко Минета май настъпи змията по опашката. Толкова е гнил, че трябва да тръгва за затвора, без да пита защо.

  7. Анонимен
    #8

    Е, от няколко дни Цеко все по телевизията, разбираш ли, пък сега - прокуратурата, такованка... №5 - не съм краен, обаче по съм склонен да чуя какво ще се произнесе съда, че то прокуратурата...няма последната дума,така де.

  8. Анонимен
    #7

    Отдажна му е vремето на Зеко Минеv и Сандре Краvароv да идат ж панделата

  9. Анонимен
    #6

    Цеко е акционер, а не президент на банката Жена му е член на Надзорния й съвет, май че Оправете си данните

  10. Анонимен
    #5

    Не бъдете толкова крайни,преди прокуратурата да се произнесе по казуса!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.