Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Цацаров за нападателя на Доган: Акт на личностна самоизява на една доста сложно конструирана личност

20 коментара
Цацаров за нападателя на Доган: Акт на личностна самоизява на една доста сложно конструирана личност

"Говорим за акт на личностна самоизява на една доста сложно конструирана личност". Това обясни в неделя по обед пред БНТ главният прокурор Сотир Цацаров за Октай Енимехмедов, който в събота нападна с газов пистолет Ахмед Доган по време на речта му на националната конференция на ДПС.

"Разследването ще трябва да намери действителните мотиви. На този етап те са свързани с личностна себеизява, личностна оценка - негова собствена на политическите събития, на ролята на лидера на ДПС и това, което трябва да направи", каза Цацаров на базата на разговорите на психолозите с нападателя досега, както и за намереното предсмъртно писмо в квартирата му.

"Говорим за един човек, който явно има нещо в своя свят като идея за себеизява, но който явно е достатъчно интелигентен и достатъчно подреден в живота си", коментира още главният прокурор.

Той припомни, че първоначално досъдебното производство е било за опит за убийство, но след данните от експертната справка на оръжието, които са били потвърдени и от съдебно-балистична експертиза, "разполагаме със средство, което е, ако мога да се изразя така, абсолютно негодно за тази цел".

Главният прокурор уточни, че на Енимехмедов ще бъде направена комплексна експертиза - съдебно-психиатрична и психологическа, за да се съберат данни за него не само към момента на атаката, но и въобще за личността, особености на характера и т.н. Енимехмедов според него е бил достатъчно откровен с психолозите, каза Цацаров и ги похвали за огромната свършена работа. 

На въпрос дали има нещо вярно във версията, че Енимехмедов е членувал в група в социална мрежа "Мразя Доган" Цацаров отговори, че са длъжни да проверят всички версии и ще го направят. На последвалото питане ще проверят ли и твърденията за инсценировка на нападението главният прокурор каза, че "на този въпрос не мога да отговоря" и че разследването ще трябва да намери действителните мотиви.

Цацаров съобщи, че "предмет на разпит и установяване ще бъдат както поведението на охраната, така и последващото поведение на лица, които афектирани по обясним начин от неговите действия, упражниха видимо насилие върху него пред телевизионните екрани, въпреки че на този етап той вече беше задържан от служители на НСО". 

Цацаров съобщи, че "предмет на разпит и установяване ще бъдат както поведението на охраната, така и последващото поведение на лица, които афектирани по обясним начин от неговите действия, упражниха видимо насилие върху него пред телевизионните екрани, въпреки че на този етап той вече беше задържан от служители на НСО".

По думите му заместник главният прокурор Борислав Сарафов лично наблюдава разследването.

Освен версията за съучастници ще бъдат разпитани и проверени и охраняващите събитието, и делегатите, които се нахвърлиха и ритаха нападателя, каза Цацаров. Малко по-късно Сарафов съобщи, че обвиненията са по чл. 325 за хулиганство и по чл. 144 за закана за убийство според Наказателния кодекс.

Наказанието за хулиганство, което граничи с цинизъм е до пет години лишаване от свобода, а санкцията при закана за убийство е до шест години затвор. По-рано тази сутрин градският прокурор Николай Кокинов съобщи точно за тази промяна в обвиненията към задържания за нападението над Доган.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

20 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #20
  2. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #19
  3. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #18
  4. Анонимен
    #17

    От утре гответе нова сапунка - докъто съвсем се забравят дюните...!!!

  5. Анонимен
    #16

    Цацаров да не се изказва като философ,да не слуша какво му казва ЦЦ,а да води безпристрастно разследване

  6. Анонимен
    #15

    И.Иванов и Др. Стефан Чолаков, са шведски м-и-ш-о-ц-и.

  7. И.Иванов, Швеция
    #14


    НА АНОНИМЕН - ЗАВЪРШИЛ Е БКП ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ ПРАВО !

    Анонимен 00:42 | 21.01.2013

    Учудва ме езика на Цацаров и неговите оценки на личността на нападателя.
    "Говорим за акт на личностна самоизява на една доста сложно конструирана личност".
    Но си мисля, че личността на гл. прокурор е доста "просто конструирана". Какъв език, напомнящ на езика на вътрешния министър. Език с много завои, та не му виждаш края? До някъде мога да разбера ЦЦ - завършил как да е и то не какво да е, а ВИФ! Но този синковец,

  8. И.Иванов, Швеция
    #13


    ГОВОРИ ПРОСТОТИИ !

    """ "Говорим за акт на личностна самоизява на една доста сложно конструирана личност". Това обясни в неделя по обед пред БНТ главният прокурор Сотир Цацаров за Октай Енимехмедов ... """

    Припка като пале пред майка си и говори очаквано поръчкови простотии ! Очертава се като следващ любител на телевизионни камери след авера си премиер !

    От личностна психология си няма понятие !

    Психологически портрети на престъпници отнемат месеци на печени психолози ! Психологически портрет

  9. Анонимен
    #12

    А бе, градски, не беше "Ферари" колицата, дето я спечели братчето на нашия човек? Не зная дали е гениален, но изглеждаше отчаян този момък, това е истината. Просто или сложно, факт че, че момчето обира симпатиите и на християни, и на мюсюлмани, горе-долу на всички, докато оня пияница буди някакво съчувствие, истинско или лицемерно, единствено в празните приказки на оядените политици, без значение от коя партия са, даже и от "Атака", ако щете.

  10. Анонимен
    #11

    Номер 2 - гениално тъп опит да омаловажиш очевидното и да го превърнеш в някаква удобна за ДПС теза. Съжалявам, но нивото ти е доста елементарно за да се опитваш да разсъждаваш.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.