Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

ЦИК отказа на Кабаиванов СДС да влезе в районните и секционните комисии

58 коментара

Централната избирателна комисия е оставила без разглеждане жалбата на СДС срещу съпредседателите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров, научи Mediapool.

От СДС са против това, че Синята коалиция има право на членове в районните и секционните комисии по време на изборите, тъй като тя е парламентарно представена, а СДС – не. До този казус се стигна, когато партията, начело с кмета на Карлово, изключи бившия си председател Мартин Димитров и още четирима депутати.

Решение 2181 на ЦИК от сряда вечер определя като "недопустимо" искането на председателя на СДС Емил Кабаиванов.

От ЦИК обаче не са разглеждали жалбата, тъй като лицето, което я е подало не е от кръга лица, която представляват регистрираната в ЦИК коалиция.

Мотивите към решението на комисията все още не са огласени. 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

58 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #58

    Карловският знахар не може да проумее, че се самоизключи от политическия живот въобще. А поведението на Ив. Сотиров в неделя при Кеворк беше най-възмутителното нещо, което съм виждал след Бойко.

  2. Анонимен
    #57

    СДС защо се плаши? Нали големият му брат ББ, заяви, че за него СДС е марка. И нали ТОЙ каквото каже това става. СДС очевидно ще си остане с марката в устата.

  3. Анонимен
    #56

    ПЕТЪР СТОЯНОВ/КОНЯ/Е МНОГО ДОЛЕН ТИП. ВИЖДАТЕ ЛИ КАК ОТВЛИЧА ВНИМАНИЕТО ОТ ЕЖЕДНЕВНИТЕ И НАБОЛЕЛИ ПРОБЛЕМИ НА СТРАНАТА.НЯМА ДА ГО ЧУЕТЕ ДА ГОВОРИ ЗА РУСКИТЕ МОНОПОЛИСТИ ГАЗПРОМ ,ЛУКОЙЛ,ЮЖЕН ПОТОК,КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ,МАНИПУЛАЦИЙТЕ НА МЕДИЙТЕ,ОЛИГАРСИТЕ/СВЪРЗАН Е ТОЙ И ЖЕНА МУ/КАТО РАЗВАЛЕНА ПЛОЧА ПОВТАРЯТ ЕДНО И СЪЩО КОСТОВ БСП,КОСТОВ НЕ Е ДАЛ НА СИНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ КАТО ИВАН СОТИРОВ ПАРЧЕ ОТ БАНИЦАТА.ГЛУПОСТИ И СМЕХОРИИ!

  4. Анонимен
    #55

    54, не знам кои сте вие "всички", ама просто нищо не разбираш. Нали се продаде Кабата на ГЕРБ, а ЦИК е тотално гербав. Защо не се запиташ, като как така е взел това решение? Ами защото законът е такъв. Защо на този светъл, честен и морален шо.пар не му светна преди време, когато изключи Мартин Димитров от СДС, че ще има проблеми с представителството? Ами защото е проЗд и хабер си няма от закон. Както се казва, кьорав карти не играе...

  5. Анонимен
    #54

    Ей, голям интригант и политически играч е Командира.Много го бива по тия работи. Но когато си толкова лицемерен и подмолен как можеш да управляваш справедливо, с морал и честност, когато си на власт.Просто не можеш и това го видяхме всички.

  6. Анонимен
    #53

    51, ako не беше Иван Костов, днес щяхме да приличаме повече на Беларус, отколкото на европейска държава. Моли се да има повече политици като него.

  7. Анонимен
    #52

    Описаният по-горе факт само доказва глупостта на председателя на СДС Емил Кабаиванов. Като си се обявил против коалицията и си се изключил сам от нея, на кое отгоре ще имаш претенции да се ползваш от някакви предимства, които тя дава?!

  8. Анонимен
    #51

    Айдуците, пак се канят да ги изберем от умиление че 20 години освен скандали и интриги нищо не направиха. Кумирът на мнозина Иванчо Костов е в дъното на целият политически театър който се разиграва и е време да си ходи. Да пише мемоари. Време е държавата да регулира стореното.

  9. Анонимен
    #50

    Абе как можа СДС да падне толкова ниско, избирайки си за председател господина Каба-еди-кой-си, с мекия карловски говор и месарското излъчване?!? Не си представям как десен, интелигентен човек може да гласува за сегашното СДС, което кажи-речи вече се е сляло с ГЕРБ, поради политическа, интелектуална и манталитетна еднаквост. Ясно е, че ДСБ са класи над тях.

  10. Анонимен
    #49

    Choss Не ДСБ, а СДС напусна и на практика "разби" Синята коалиция. Така че Кабаглупака и сие да си сядат на осраните задници и да мълчат. Не участието в разни комисии ще привлече избиратели, а политическите послания.Това не проумяват г-да шефовете на сегашното умряло СДС. В ДСБ отдавна са готови с програми и политики, дават се решения на наболелите обществени проблеми. Затова и хората от дясно ще гласуват за ДСБ-Единство.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.