Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

ЧЕЗ отхвърли обвиненията, че нарушава обществените поръчки

5 коментара

"ЧЕЗ Разпределение България” не е нарушавало Закона за обществените поръчки (ЗОП), посочва в изявление до медиите главният оперативен директор на “ЧЕЗ България“ Петър Баран. Той коментира, че в резултат на проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) са били съставени 12 акта за административни нарушения на трима служители на “ЧЕЗ Разпределение България”, и е наложена глоба за 15 хил. лв.

 

Санкцията е защото дружеството не било провело обществена поръчка за избор на одитираща фирма. Актовете са заради това, че служителите на ЧЕЗ не предоставили навреме данните за обществените поръчки, за неоснователно проведена процедура на договаряне на мерки за подобряване на показателите на електроразпределителната мрежа, без да са били налице предпоставките, предвидени в Закона за обществените поръчки и за непредставяне на информация за изпълнен договор в Агенцията за обществени поръчки.

 

Становището на инспекторите на Агенцията за държавна и финансова инспекция не констатира нарушение на Закона за обществените поръчки при осъществените доставки и услуги между свързаните дружества “ЧЕЗ Разпределение България” и “ЧЕЗ България”.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #5

    Какви обществени поръчки бе? Няма никакви обществени поръчки. И никога не е имало. Просто има прехвърляне на пари от левия джоб в десния за да се завишат разходие. П добре разкажете за десетте милиона евро рушвет поискан от Бойко през февруари 2012 за да разреши увеличаването на цените на тока. Тогава за да ги съберат пак надуха сметките, но после компенсираха в следващите три месеца, а сега въобще нямат намерение да компенсират а ще духнат с откраднатите пари.

  2. Анонимен
    #4

    да разследват трите дуржества,освен за всичко друго и за картелно определяне на базовата цена на ел.енергията,тъй като фактурите на абонатите и при трите ЕРП-та не се различават.този въпрос обаче учудващо не се коментира от никого, а е близко до ума.Преди години без никой да го заяви се сетиха,да разследват за карател разни производители на олио или други продукти,но тук при тока няма такова нещо.

  3. Анонимен
    #3

    Хубава му е заплатата, със сигурност. R ние му я плащаме освен това.

  4. Анонимен
    #2

    Някой да знае каква е заплатата на този Петър Баран?

  5. Анонимен
    #1

    тези протести привидно са срещу правителството на бойко борисов. въпросителните са много:
    - манипулация за омаскаряване, защото чез е проводник на руските атомни интереси в европа. спадане на акциите й и унищожаване на авторитета й от конкуренцията.да не забравяме че в днешните пазарни години,съществуването на държавна енергийна компания предизвиква огромни апетити и завист у лешоядите
    -отдушник за антигерберските настроения
    -кризисен пиар
    -защо само на чехите отнемат лиценза... [Прочети целия коментар]

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.