Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Четирима от ДСБ напускат партията и отиват при Кунева

206 коментара

Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин официално прекратяват членството си в партия Демократи за силна България (ДСБ). Това бе обявено официално в понеделник, малко след новината, че Митов напуска националното ръководство на ДСБ.

От сдружението на Меглена Кунева потвърдиха неофициално пред Mediapool, че четиримата вече бивши представители на ДСБ се присъединяват към "България на гражданите".

"През 2011 г., в кампанията за кметските избори в София ние се опитахме да предложим политика от ново поколение, политика, която да е в крак с времето, а не изгубена в прехода. Това усилие срещна съпротивата на апарата на ДСБ, който направи всичко възможно тези избори да бъдат провалени. В началото на 2012 г. се опитахме да повдигнем дебат за случващото се в ДСБ и десницата, за липсата на кауза и за заплахата да оставим най-активната част от българското общество без политическо представителство. Дебат обаче не се случи. Вместо това, ни беше отговорено, че вече няма да се "инвестира“ в нас", се посочва в съобщението на Митов, Николов, Прошков и Ангеличин.

Никога няма да приемем, който и да е, да представя нашето участие в политиката като своя инвестиционна програма. Обидата от тази метафора и от лекотата, с която тя беше произнесена от лидера на ДСБ, не ни дава никакво основание да продължим да бъдем част от политическата сила, която преди осем години учредихме, се казва в съобщението.

Засега нито един от четиримата напускащи ДСБ не е потвърдил официално за преговорите с Меглена Кунева, които, както се разбира, вървят от няколко месеца. Не е ясно какви предложения са отправени към бившите "млади" кадри на Иван Костов, които заемаха ръководни позиции в ДСБ.

Даниел Митов е зам.-председател и член на Националното ръководство на ДСБ (2007 - 2012 г.), Петър Николов е член на Националното ръководство на ДСБ (2009 - 2011 г.), Прошко Прошков е член на Националното ръководство на ДСБ (2011 - 2012 г.) и Христо Ангеличин е член на Софийското ръководство на ДСБ (2008 - 2012 г.).

Петър Николов коментира пред БНР, че е човек, който в продължение на години е защитавал председателя на ДСБ и затова не е човекът, който ще хвърли камък по него.

"Няма никаква логика да се води битка вътре в ДСБ с Иван Костов. Когато видях за себе си, че ДСБ е далече от каузите, заради които се създаде, че това не е партия, която предлага нещо ново, аз взех своето решение и това беше още миналата година, след изборите. Големият проблем със Синята коалиция е, че с начина си на поведение ние просто изграждаме ГЕРБ като истинската дясна партия. Ние ставаме част от подмяната в дясно. ГЕРБ е най-тежката подмяна в българската политика. Ние казваме на избирателя- гласувайте за нас, за да влезем в парламента, но нямаме кауза, няма дневен ред, нямаме постоянно отношене към управляващите. Напуснал съм ДСБ със сърцето си и днес това е формален акт. Партия с три, четири или пет народни представители не може да постигне нещо. Проблемът ѝ е, че става все по-малка партия, че все по-лесно се разделяме с хора от партията, каза Николов.

Заместник- председателят на ДСБ Светослав Малинов е убеден, че  идеите на ДСБ и на Синята коалиция ще присъстват и ще стават все по-силни.  Винаги е имало и ще има хора, които да губят перспектива и да се опитват да сложат ново начало. Нашата демокрация дава възможност да намерят мястото си в нови формации, коментира Малинов пред БНР.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

206 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #206

    Четирима от ДСБ напускат партията и отиват при Кунева. Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин

  2. Анонимен
    #205

    Нещо не разбирам.Напуснали, добре. Гласувал съм за Прошко, ама не спечели. Гласувал съм и за Костов и не е печелил много пъти - повече от 10 години. Казвате , че напуската ДСБ с апломб - явно го смятате за конюнктурно силно в момента. Бих Ви помолил със същия апломб да обявите и къде отивате и защо упорито си мълчите за това. Прошко, сега виждаш ли разликата... а иначе и аз нямам против да се подмладяват, ама ЛИДЕРИТЕ. Вие какви сте всъщност лидери и кого и нкъде водите всъщност. Айде на добър път - ние си оставаме в скуката.

  3. И.Иванов, Швеция
    #204


    ПАК ПОЛЯГАНЕ ПРЕД ВЛАКА ЗА ВЕЧЕН И НЕПОГРЕШИМ ВОЖД !

    """ Роси 194 13:14 | 10.04.2012
    ...
    В политиката качествен е този, който успява да реализира това, което иска. И ако някой го може, това е Костов. """

    И ... какво конкретно черно на бяло добро за гражданите и поддържниците на синята идея г-н Иван Костов искаше и можеше и успя да реализира от 2001 г. насам ?

    """ Не коментирам личните му качества, честно, дори не ме интересуват толкова, аз просто виждам един политик, който 22 години е фактор

  4. Анонимен
    #203

    Във файтона на др.Костов има още неколцина параноици от рода на номер 202, на които за безпомощността на ДСБ са виновни ДС и разни други зелени човечета. Но не и Вожда - той е свещен!!!

  5. Анонимен
    #202

    А Вие, г-н Велев, не мислите ли, че тъй както ДС службите докараха послушното Величество и му спретнаха набързо популисткия проект НДСВ, за да унищожи реформаторската синя десница, точно по същата рецепта те и сега в лицето на г-жа Пръмовица ни спретват политически проект с подобна цел ? “Синята” българска нежна революция е родена от стаявани през десетилетия съкровени надежди на милиони българи за демократизиране и Европеизиране на страната им и нейните истински привърженици не са съгласни някой...

  6. Роси
    #201
  7. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #200
  8. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #199
  9. Анонимен
    #198

    Вишински,около Стамболов също е гъмжало от предатели.Стамболов го изоставят всички.Единствен Димитър Петков остава до него и той е бил свидетел на жестокото му убийство.Злобата към Стамболов е била толкова неистова,че противниците му са поругавали неговия гроб многократно.После знаем от историята,че при отсъствието на великия български държавник, България преживява две национални катастрофи и се прощава с идеалите си за обединение на всички българи в една държава.
    Когато играят много рубли е така.Мнозина

  10. Анонимен
    #197

    Свободата! Свободата-а-а! Главната отлика от другите. Тя остави дясното аморфно в България. Силни личности, изявен индивидуализъм и силни идеи се омесиха с боклука, с доносници и мошеници. Стар номер! Народът, милият, прост до полуда! Къде може да ти прецени, да разбере, да се издигне толкоз високо в духовното си състояние?! Те саможертвите на Левски, Ботев и останалите не стигнаха дори до прага на мисленето му, камо ли сега, днес!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.