Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Шефът на "Лукойл" не вижда начин горивата да поевтинеят

22 коментара

Искрено ми се иска цените да падат, но не виждам предпоставки това да се случи, тъй като светът е в криза, коментира шефът на "Лукойл България” Валентин Златев пред бТВ в неделя. Според него основна причина за сегашното състояние на пазара е намаленият износ на Ирак и Либия.

Положението би станало още по-тежко, ако се стигне до военна интервенция в Иран, смята той. По думите му в такава ситуация работата на българските политически институции е да измислят начин да направят удара по-лек за хората.

 

Според Златев в условията на напрежение е нормално да се появят и съмненията за картелни споразумения между дистрибуторите на горива. В такова в петък бяха уличени "Лукойл", "Нафтекс", "Ромпетрол" и ОМV от Комисията за защита на конкуренция. Шефът на "Лукойл" обаче смята, че след като като два пъти компанията е проверявана и нарушения не са открити, същото ще се случи и сега.

 

Бизнесменът отказа да коментира оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и обясни, че в последната година с него работели в много добри отношения. Трайков и "Лукойл" влязоха в челен сблъсък по повод ценовата политика на петролната компания, след като министърът в оставка в началото на 2011 г. обясни, че разходите на "Лукойл" са черната кутия в ценообразуването. Златев пък атакува Трайков с въпроси разбира ли от икономика и може ли да смята.

 

Златев посочи в неделя още, че като главен мениджър във водеща компания е нормално да има своето място в икономиката на страната и това директно предпоставя диалог с управляващите. по повод твърденията, че е предлагал министерски назначения, той отговори, че познавал единствено Вежди Рашидов преди да заема поста, тъй като бил любител на изкуството му.

 

Шефът на "Лукойл” заяви още, че да имаш за приятел министър-председател е много по-трудно, тъй като в професионалните отношения често се намесвала емоцията. той обясни още, че амбициите да влиза в политиката не стоят на преден план за него, а по време на избори политиците нямало с какво да го съблазнят.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

22 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #22

    аз пък виждам, но без тикви ...

  2. Анонимен
    #21

    БТВ да си сменят журналистите. По угодническо интервю не съм гледала. Как един въпрос не беше неудобен. Що няма кой да се зарови по- надълбоко и да ни напише от къде този Златев се сдоби с пари и се изказва толкова компетентно?

  3. Анонимен
    #20

    Другаря Златев се е объркал!По време на криза спада производството,спада търсенето на гориво и обективно цените падат!Вдигането на цени по време на криза когато разходите за производство не се променят ,се нарича спекулативно и води до незаконни печалби!Отговора на потребителите трябва да бъде бойкот на бензиностанциите на ЛУКОИЛ,където печалбата на др Златев е двойна - от продажба на едро и от продажба на дребно! НЕ ЗАРЕЖДАИТЕ ОТ ЛУКОИЛ!!

  4. Анонимен
    #19

    КГБ-ейското мекере Златев да престане да се прави на бизнесмен. Лекето си е леке и той играе единствено за Люлянка 13 и получава огромни пари за това.

  5. Анонимен
    #18

    милна ни майка.сега като махнаха трайков,такива като златев и руснаците ще ни опъ_ат на вски ъгъл.

  6. Анонимен
    #17

    златев ше диктува цените както си иска,защото ББ е зад гърба му.а и това че даде интерву веднага след уволнението на трайков,показва че никой не може да се изправи срещу него.

  7. Анонимен
    #16

    да намалят данъците бе-ако искат да са социални много просто

  8. Анонимен
    #15

    А ББ не го брои, нали са си биз-бизе?

  9. Анонимен
    #14

    Смятайте по подаденото от самия златев инфо: цената на нефта е 17% от крайната цена на бензина; тя се качва с 35%; това би трябвало да даде 6% увеличение на цената на бензина, а то е 15%!!!

  10. Анонимен
    #13

    В.Златев, не е нищо повече от въжето, с което ще го самообеси другаря Путин. Както стана с няколко други самозабравили се, от много по-висок клас олигарси...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.