Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Шефът на "Напоителни системи" с кризисна молба към ГДБОП да изтрие профила му в sladur.com

Съмнения около образователния ценз на Георги Харизанов

59 коментара
Шефът на "Напоителни системи" с кризисна молба към ГДБОП да изтрие профила му в sladur.com

Шефът на "Напоителни системи" ЕАД Георги Харизанов, който придоби национална известност едва покрай наводненията в последната седмица, е предприел спешни мерки за корекция на публичния си имидж. След като в сряда Mediapool и "Отворен парламент" хвърлиха светлина върху неговата забележителна активност в мрежата и професионалната му биография, Харизанов е подал жалба в ГДБОП заради профила му в сайта за запознанства sladur.com . Това съобщи самият той в четвъртък пред Mediapool.

По думите на Харизанов някой е направил този профил и затова той самият не може да го изтрие.

“Написах заявителски материал в ГДБОП и съдържанието от сайта от половин час ще бъде изтрито или поне така се ангажираха професионалистите от службата”, обясни Харизанов, който категорично заяви, че не си правил акаунти в никакви от т.нар. “дейтинг сайтове”.

Все още е неясно как "фалшивият" профил на Харизанов се е сдобил с негова лична снимка, от която си личи, че той я е направил сам.

Специалисти коментираха пред Mediapool, че обикновено, когато се създават фалшиви профили на публична личност с цел злепоставяне, какъвто ефект имаше и профила на съветника на земеделския министър Мирослав Найденов, обикновено се ползват общественоизвестни снимки.

За дигиталния отпечатък на шефа на “Напоителни системи” съобщи в сряда блогът “Отворен парламент – граждански гласове”.

Проверката започна от блога на Харизанов , в който той взема отношение по важни държавни, политически и партийни въпроси, като громи управлението на Станишев и тройната коалиция; напада "високомерните" и "затънали в корупция и лобизъм" европейски политици, които порицават България; дава безценни съвети за подпомагането и просперитета на предприемачите от партия ГЕРБ, отразява скандалите "Тановгейт" и "Калинка", като целият му личностен и интелектуален потенциал блесва в коментарите по последния казус.

При по-продължително търсене в мрежата на потребителското име, с което е регистриран блога му, се появява и акаунта на Харизанов в сайта за запознанства sladur.com, за който той твърди, че е фалшив.

Съвместна разработка на Mediapool и “Отворен парламент – граждански гласове” показва, че от сряда вечерта шефът на “Напоителни системи” е започнал постепенно изтриване на текстове от блога си.

Той обясни, че това се наложило, защото много от цитираните му текстове са извадени от контекста (от кого ли?).

Образователният ценз

От автобиографията на Харизанов, изпратена на бланка на Министерство на земеделието и храните, стана ясно, че той е завършил “Датския колеж” през 1997 година. На въпрос дали има висше образование, Харизанов отговори утвърдително и допълни тази информация с увлекателен разказ за подранилото му начално образование от 6-годишна възраст и сливането на 11 и 12 клас, заради интензивно образование по журналистика.

Датският колеж (точното име е Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг– София), който Харизанов твърди, че е завършил, е създаден като полувисш институт по мениджмънт, търговия и маркетинг с датско участие и обучава специалисти с полувисше образование.

Създаден е с решение на правителството през 1994 година и реално започва да обучава студенти през 1995 година.

С постановление на МС от 27 януари 1997 г. е преобразуван в колеж за подготовка на кадри с висше образование със степен “бакалавър“.

Завършилите семестриално до приемането на постановлението се дипломират като специалисти – полувисшисти. Тези, които са приети към момента на влизане в сила на постановлението продължават обучението си и се дипломират в зависимост от учебния план и срока на обучение на съответната образователно-квалификационна степен.

За да получи степен “професионален бакалавър“ човек трябва да е преминал най-малко тригодишен курс на обучение в колеж или университет.

От есента на 1995, когато започва обучението на колежа и вероятно Харизанов постъпва там, до есента на 1997 г., когато е завършил, обаче се събират две години обучение, които не са достатъчни за покриване на изискването.

От пресцентъра на Министерство на земеделието и храните обясниха, че не се изисква висше образование за заемания от Георги Харизанов пост. А той самият обеща да изпрати справка за завършеното си висше образование, която ще изиска от колежа днес.

Интересът към 33-годишния шеф на "Напоителни системи" ЕАД е основателен, тъй като, както стана ясно, на плещите му лежат отговорностите по управление на многобройни водоеми и съоръжения. Той се изяви след трагедията с потопа в село Бисер, отнела живота на 8 човека, като обясни, че проблемите се създават главно от "безотговорни арендатори" на язовири.

По-късно през деня пред "Дарик" Харизанов обясни, че не се притеснява от липсата на диплома за висше образование, защото за шеф на "Напоителни системи" такова не се изисква. 

Той обясни още, че все още е в студентските редици, защото е записал магистратура. Което му твърдение на практика е несъвместимо с липсата му на притеснения за отсъстващо висше образование, за което самия той заговори. 

Въпреки, че пред Mediapool Харизанов обеща да изпрати академична справка, такава все още не е пристигнала. Обяснението му бе, че е на важно заседание с главния секретар на МВР, което може да спаси животи.

"Вие преценете кое е по-важното - образованието или заседанието", попита шефът на "Напоителни системи". 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

59 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #59

    за ваше сведение на Напоителни системи -Сливен е поставен поп за управител ,който се моли да не вали за да продава клОна повече вода;във Варна -с фалшива диплома; в Хасково -стажант ;в Пазарджик оркестрант;в Ст.загора- радиорелейчик от щаба на Е.Масларова и т.н.

  2. Анонимен
    #58

    Какво стана с академичната справка ?

  3. Анонимен
    #57

    Ами, че то висше образование няма и друг виден кадър на днешните управляващи: КраДимир Живков - настоящ областен управител на Софийска област от ГЕРБ и бивш кмет на Правец от БСП! Същият е учил за комсомолски секретар във Висшата комсомолска школа при Централния комитет на Всесъюзния ленински комсомол в Москва, пък разправя нагоре и надолу, че бил "завършил" специалност "история" в Международния младежки институт - Москва! Медиите в Задунайская губерния обаче подминаха публичното изнасяне на тези факти с гробно мълчание, защото темата "Правец" е табу за платената и страхлива бг журналистика. http://www.desant.net/show-news/21452/ http://www.desant.net/show-news/21485/

  4. Анонимен
    #56

    ГАРАНТОРАНО И ИЗПЪЛНЕНО ОТ ГЕРБ, ДРУГАРИ !!! ВЕНСЕРЕМООООС !!!

  5. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #55
  6. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #54
  7. Анонимен
    #53

    НЕ ЗНАЯ ДАЛИ ИМА ЗАВЪРШЕНО ВИСШЕ - НО "ПУЦ" ИМА ЗАВЪРШЕН ОТ ВОЛЕ - ДА МУ УВЛИЧИТИ ЗЪРПЛАТЪТЪ ЧИ НИ МУЙ СГЪТ БА - УТ ПИНСИОНЕРТИ ША ЗЕМИ ДАНКУФ НЪ НЯГУ ША ДЪДЕ - ИЗОВИРТИ ПОСЛИ!

  8. Анонимен
    #52

    Ей туй убразование, мама му стара.... ...се на наште ли ще пречи ве...

  9. Анонимен
    #51

    Понеже ни ръководят такива специалисти затова сме на такъв хал.

  10. Анонимен
    #50

    Хайде, какво чака онзи плешивия боклук от ГДБОП? Явно профила е направен от организираната престъпност. Че кой ли друг може да направи профил в сайт за запознанства? Няма ли плешивия тъпанар да излезе да обясни как това е заговор и има елемент на педофилия?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.