Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Шофьор на инкасо изчезна с 1.5 милиона лева

25 коментара
Шофьор на инкасо изчезна с 1.5 милиона лева

Шофьор на инкасов автомобил е изчезнал, а в изоставената кола не са открити и превозваните 1.5 млн. лева в различна валута, съобщиха от полицията в Пловдив. След подаването на сигнала за предполагаеми обир, полицията организира своеобразна блокада на града, като патрули са разположени на всички изходи и повечето основни булеварди.

Предполага се, че 33-годишния шофьор на колата Георги Енев е откраднал парите. Той е обявен за общодържавно издирване
 
По предварителна информация от МВР в инкасото е трябвало да пътуват двама охранители и не е ясно още защо Енев е бил сам. Автомобилът е собственост на най-голямата частна охранителна фирма в света Group4Securicor. Инкасо кола на същата фирма бе обрана и на 12 април край Ловеч.

От полицията призоваха гражданите, които имат информация за Георги Енев да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР. Вторият охранител и привикан да дава показания в пловдивската полиция. Все още няма информация разследването и дали автомобилът е направил отклонение от маршрута си. 

Сигналът до МВР е подаден в петък в 14,25 часа в първо районно управление. Изоставеният инкасов автомобил е намерен на ул. "Петрова нива" в Пловдив.

Това е вторият крупен обир на инкасова кола. През април неизвестни група устрои засада на автомобил край Ловеч и открадна около два милиона лева. При този случай бе установено, автомобилът се е отклонил от маршрута си.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

25 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #25

    Удивителни са тези, които подкрепят Георги и му пожелават всичко най-добро. Това разкрива в дълбочина манталитета ни на провинциални мошеници и тарикати, на завистливи комплексари и селски хитреци. Да се възхищаваш на престъпника, който е задигнал чужди пари и то именно защото ги охранява и гарантира сигурността им! Съгласете се, че малко народи могат да си позволят такъв лукс! Да... А пък в Сингапур глобяват 800 долара, ако си хвърлиш фаса на улицата! Да им се чудиш на тези наивници!

  2. Анонимен
    #24

    Този пич за да духне с кинтите,явно е бил на голям зор.

  3. Анонимен
    #23

    пишете само глупости,Георги ми е приятел! разведен еи има 5 годишно момиченце! с 500 лв заплата и 600 лв вноска по банка! този човек никога нищо не е откраднал! беше военен ходи на 2 мисии за да си купи жилище,което беше застрашено да му го вземе банката!ако е успял да напусне страната ще се радвам за него дори и да не го видя никога повече! с теб сме Жоро

  4. Анонимен
    #22

    Тука има болни мозъци. Борисов може и да не е цвете за мирисане, но едва ли лично е наредил да откраднат инкасото на охранителите.

  5. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #21
  6. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #20
  7. Анонимен
    #19

    17,я да питам охранителните фирми не са ли частни-те се издържат от държавата и нямат нищо общо с полицията,трябва да притежават лиценз.

  8. Анонимен
    #18

    Дали съда ще му даде условна присъда за "чисто минало" като на Ковачки? Едва ли!

  9. Анонимен
    #17

    Този охранител ли е или престъпник? Къде свършват едните и къде започват другите? У нас има няколкостотин хиляди въоръжени охранени охранители, които никой не може да разбере от коя точно страна на закона са. И кой изобщо създаде, легитимира и узакони тази скъпа и излишна институция за издръжка на "нашите момчета". Защото все пак с данъците си издържаме и полицията. Нали така?

  10. Анонимен
    #16

    Авакум Брат Галев III ?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.