Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

“Софийски имоти” продава 12 жилища на търг

1 коментар

За първи път от две години насам скандалното общинско дружество “Софийски имоти” ще продаде 12 жилища и три гаража на търг с явно наддаване. Това реши комисията по бюджет и финанси в Столичния общински съвет, като предложението предстои да бъде одобрено от съветниците в четвъртък.

Апартаментите са със стартова цена от 790 до 930 евро/кв.м. Наддаването на гаражите ще тръне от 10 000 лева средно на обект. Плановете са търговете да бъдат обявени през септември.

Общата стартова цена на всичките 15 обекта е 2.263 млн. лева.

Притеснявам се, че оценката е твърде висока и няма да може да ги продадем, каза Радослав Тошев, общински съветник от ГЕРБ. Справка в сайтовете за недвижими имоти показва, че за районите, в които се намират жилищата средните пазарни цени отговарят на дадената оценка.

За да няма съмнения при провеждането на търговете ще има и общински съветници. Това решение беше взето по искане на Жельо Бойчев от БСП.

Част от набраните средства от търга ще отидат за закупуване на акции за 520 хил. лева от увеличението на капитала на Общинска банка. “Софийски имоти” има дял от 3.24% в кредитната институция.

С останалата част от средствата ще бъдат погасени задължения на “Софийски имоти” към Столична община, които са в размер на около около милион лева. Те са се натрупали в резултат на неплащането на дивидента, който дружеството дължи на принципала си от 2006 г. насам.

“Софийски имоти” не е плащала дивидент на общината заради липса на средства, каза Диян Цветков, изпълнителен директор на дружеството.

Друга част от средствата ще отиде за изпълнение на бизнес плана на дружеството без да бъде посочено точно за какво.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #1

    Продават се стари жилища на цена на нови. Залитане в другата крайност, след като по-рано се е случвало да се продават за без пари. Това е възможно , ако не се налага допълнителен ремонт, изолация, смяна на дограма и т.н. Ако няма интерес , ще си останат само с офертата и празна кошница.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.